22.06.08
05:02
Реших да направя тази тема понеже като че ли този тип добавки (КРЕАТИНОВИ МАТРИЦИ, НЕ НАПОМПВАЩИ ДОБАВКИ) са много слабо застъпени в България и никой не говори за тях, а повярвайте ми те са доста ефективни и макар да не ви дават този напомпващ и бърз ефект, в по-дългосрочен план осигуряват чист растеж на мускулатурата и “набъбване”.
Повечето от вас сигурно знаят,че се включвам главо по теми за тестостеронови добавки, но искам да ви кажа, че ако има някои суплементи, които се нареждат директно след хормоналните препарати, това са креатиновите матрици, така че се замислете освен протеин какво друго нещо ефективно да добавите, което наистина ще ви даде резултат
Ето и моя списък от ТОП Продукти, които са креатинови матрици, УТОЧНЯВАМ КРЕАТИНОВИ. Списъкът ми не е подреден по лична класация,а просто изреждам тези които са на българския пазар и заслужават вниманието ви
Controlled Labs Green Magnitude
EST Methyl Mass
Gaspari SIzeOn
Universal Storm
BSN CellMass (да е новата версия AVPT)
Dymatize Xpand
Това според мен са петте продукта, които са много подценявани на българския пазар, а същевременно са много ефективни, а някои от тях са и на много изгодна цена и брой дози в опаковка
Темата беше редактирана от LawrenceTaylor на 22.06.08 05:23.
22.06.08
05:41
A ти към коя фирма си ? Защото по-явна реклама от това, здраве му кажи.
22.06.08
05:57
Прочети всичките ми коментари във форума и сам тогава ще установиш дали изобщо съм от някоя фирма
22.06.08
06:02
Ами каква е идеята ? Сега малко и голямо ще хукне да купува като невидяло.
22.06.08
06:07
konzol4o, Lawrence има добрия навик да споделя мнение за не толкова дискутирани продукти и продуктови категории като цяло. Това е уместно попадение, тъй като основно се кръжи около омагьосания кръг на видовете протеин, високите им цени и т.н..
Креатиновите матрици са ми интересна тема и на мен (като човек, който и просто креатин не е пил) и ще видя какви рецензии ще се поставят. За класация едва ли ще може да се говори, защото не вярвам да има потребител, пил всеки от продуктите достатъчно дълго и целенасочено, че да има изградено становище.
22.06.08
06:11
казано от konzol4o на 22.06.08, 06:02:
Ами каква е идеята ? Сега малко и голямо ще хукне да купува като невидяло.
Темата наистина е добра и определено си заслужава вниманието... тези предтренировъчни продукти са определено, нещо което може да промени правилата на играта в залата и пряко да рефлектира резултатите ви като постижения, размери, издържливост и т.н.
Малко по-късно (като си отворя очите :) ) ще се включим с конкретно мнение и разяснения по отношение на този специфичен тип добавки...
ПП.
Lawrence - Моите поздравления за темата...
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 22.06.08 06:17.
22.06.08
06:22
Помислих, че си рекламира стоката :)
Извинявам се на автора.
3 от продуктите съм пил
Грийн Мага
Сайз Он
и Сторма
като само от сторма нещо не останах доволен.
22.06.08
06:22
В проведените изследвания в САЩ и тестове наред с протеините, креатиновите продукти са показали най-добри резултати за изграждането на мускулна маса ( тук не включвам прохормони и тест-суплементи ). Замисълът на темата наистина е добър, защото в България както е споменал Lawrence се обръща много малко внимание на тези добавки, а като съотношение цена/ефект/дни за употреба те са може би най-рентабилните продукти. Всеки от изброените по-горе продукти е специфичен сам за себе си, но който и от тях да изберете ако се употребява правилно съобразен с хранителен и тренировъчев режим ще ви даде разлика. Сега ще изразя едно лично мое мнение - напълно достатъчно ще ви е един протеин и някой от горе изброените продукти,като той ще ви замине на тези от вас, които използват амино, BCAA, глутамин,и ще ви даде по-добър ефект от тях. Така ,че ако сте ограничени в бюджета, един протеин и подобна креатинова матрица са напълно достатъчни да ви дадат отличаващ резултат.
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 22.06.08 06:27.
Ами,SWOLE на Syntrax не е ли добър?Защото аз съм го използвал и съм останал доста доволен от него.
Мнението беше редактирано от ........ на 22.06.08 06:27.
22.06.08
06:30
Въпросът е поставен принципно за креатиновите матрици, не затова дали някой е по-добър от друг. Защото повечето във форума говорят най-вече за предтренировъчни напомпващи добавки, с превес на аргининова матрица и енергетици, а не толкова за креатинови матрици, които оказват директно влияние върху мускулния растеж. Swole спада към втората категория. Очакваме скоро новата версия на Swole
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 22.06.08 06:31.
На мен ми е интересно дали има съществени предимства на креатиновата матрица пред обикновения креатин монохидрат. Защото мускулът си има определен лимит на насищане с креатин, и той е нисък, и дали ще го постигнеш с монохидрат или някой от другите десетина вида креатин не е от особено значение. И не води до някаква разлика в мускулния растеж. От обикновен монохидрат съм имал много добри резултати. Матрица съм ползвал единствено Green Bulge и нищо не усетих(а съм чел само положителни отзиви за него). Но определено ме съблазнява идеята да пробвам някой от изброените.
22.06.08
11:04
Green Bulge не спада към този тип продукти, изброените по-горе са с голямо съдържание на креатинови компоненти. За начинаещия в залата най-добрия резултат може би ще дойде от креатин монохидрат, но идва един период след това, в който монохидрата спираш да го усещаш и получаваш само задържане на вода и подпухнал вид. И тук може би идва времето да се премине към нещо по-добре и по-ефективно.
22.06.08
11:27
казано от butthead на 22.06.08, 10:33:
На мен ми е интересно дали има съществени предимства на креатиновата матрица пред обикновения креатин монохидрат. Защото мускулът си има определен лимит на насищане с креатин, и той е нисък, и дали ще го постигнеш с монохидрат или някой от другите десетина вида креатин не е от особено значение. И не води до някаква разлика в мускулния растеж. От обикновен монохидрат съм имал много добри резултати. Матрица съм ползвал единствено Green Bulge и нищо не усетих(а съм чел само положителни отзиви за него). Но определено ме съблазнява идеята да пробвам някой от изброените.
Абсолютно си прав за насищането. То разбира се е регулирано от различни химически съединения и според разработчиците на най-новите формули може да бъде преодоляно като бариера. Все пак стероидите го преодоляват, значи има някакъв механизъм на сигнализация и регулация, върху който може да се упражнява контрол.
Креатин моно е ефективен, но има недостатъци: дразни стомаха, разпада се до креатинин, нисък % на усвояване,бавно действие. Поради тези причини доста хора не го усещат така добре. Затова са разработени най-различни естери и други химични съединения, които му придават по-голяма стабилност, по-висок % освояване, по-голям афинитет към фосфатните групи и дай-боже и по-голямо натрупване.За някои се твърди че могат да подобрят издръжливостта на сърцето, където също има креатинови запаси.
Логично е щом имат и различно действие да се комбинират за по-комплексен ефект.
казано от silabg.com на 22.06.08, 11:04:
Green Bulge не спада към този тип продукти, изброените по-горе са с голямо съдържание на креатинови компоненти. За начинаещия в залата най-добрия резултат може би ще дойде от креатин монохидрат, но идва един период след това, в който монохидрата спираш да го усещаш и получаваш само задържане на вода и подпухнал вид. И тук може би идва времето да се премине към нещо по-добре и по-ефективно.
А към кой вид продукти спада,защото мисля, че се води креатинова матрица..даже мислех да си го взимам и да го комбинирам с нещо,понеже в този форум има доста добри мнения за него
22.06.08
17:42
Продуктът е качествен, ще усетиш напомпване от него и твърдост на мускула, добра добавка е, и другите изброени са добри, всичко оттук нататък си зависи от теб и храненето и тренировките ти :)
Sila,
във връзка с Methyl Mass /with Propadrol/, какво е количеството Propadrol в една доза и дотолкова ли е хомогенна “сместа”, че да се гарантира еднакво количество във всяка доза? :) И имайки предвид, че макар и мек е все пак прохормон - има ли допълнителни интрукции и указания за употребата на Methyl Mass-a? :) Изобщо има ли без Propadrol? :)
23.06.08
08:33
Количеството Propadrol в една доза Methyl Mass е 20мг, обаче тук идва интересната част - тъй като Пропадрол е двоен продукт, съчетание от анаболен агент и ароматазен инхибитор, в Methyl Mass е включена само анти-ароматазната част, и няма защо да се притесняваш от потискане на либидото. Иначе е препоръчително след 6-8 седмична употреба да се спре за 4 седмици, през които да се взима Test Drive
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 23.06.08 08:35.
казано от silabg.com на 23.06.08, 08:33:
Количеството Propadrol в една доза Methyl Mass е 20мг, обаче тук идва интересната част - тъй като Пропадрол е двоен продукт, съчетание от анаболен агент и ароматазен инхибитор, в Methyl Mass е включена само анти-ароматазната част, и няма защо да се притесняваш от потискане на либидото.
А какво е ограничението за годините?
23.06.08
08:46
Според US указанията?
Според BG указанията?
Според нас?
:)
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 23.06.08 08:47.
23.06.08
08:47
21 години, сега и на горе-упоменатите продукти има ограничение (18 години), а ги ползват и по-малки. Ако си на 16-17 не ти го препоръвам, не,че заради някакви странични ефекти, досега нито в САЩ, нито в България някой е получил такъв, а и няма как да стане, просто от препоръките на фирмата казват така и сме длъжни да се съобразим с тях
казано от silabg.com на 23.06.08, 08:47:
21 години, сега и на горе-упоменатите продукти има ограничение (18 години), а ги ползват и по-малки. Ако си на 16-17 не ти го препоръвам, не,че заради някакви странични ефекти, досега нито в САЩ, нито в България някой е получил такъв, а и няма как да стане, просто от препоръките на фирмата казват така и сме длъжни да се съобразим с тях
На 19 съм, но първо ще взема всичко от потенциала си и след това ще пробвам подобни продукти.
25.06.08
06:04
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 25.06.08 06:05.
25.06.08
06:23
Това звучи добро, тази ли е най-добрата креатинова матрица, която е предлагана на US пазара и суответно наи-добри отзиви има за нея??
25.06.08
06:29
Продуктът е доста интересен, запознат съм с него, той по-скоро спада към категорията напомпващи продукти, но заедно с Methyl Mass и Xpand на Dymatize , при Ragnarok преобладава количеството креатинови продукти, и също така са взети и енергийните преимущества на NO-Xplode, като бях в САЩ съм ползвал 4 samples от него,и да, определено напомпва и дава този ефект на набъбналост и енергия, заедно с Methyl Mass, Sizeon, Vault на SAN са моят предпочитан избор като съставки за креатинов продукт, ВЪПРЕКИ,ЧЕ ПАК КАЗВАМ,ПО-СКОРО RAGNAROK СПАДА КЪМ КАТЕГОРИЯТА НАПОМПВАЩИ И ПО-НИЩО НЕ ОТСТПЪВА(СПОРЕД МЕН ДАЖЕ ПРЕВЪЗХОЖА ЧЕРВЕНАТА КУТИЯ ЗНАЕМ НА КОЯ ФИРМА :) )
25.06.08
06:34
казано от LawrenceTaylor на 25.06.08, 06:29:
Продуктът е доста интересен, запознат съм с него, той по-скоро спада към категорията напомпващи продукти, но заедно с Methyl Mass и Xpand на Dymatize , при Ragnarok преобладава количеството креатинови продукти, и също така са взети и енергийните преимущества на NO-Xplode, като бях в САЩ съм ползвал 4 samples от него,и да, определено напомпва и дава този ефект на набъбналост и енергия, заедно с Methyl Mass, Sizeon, Vault на SAN са моят предпочитан избор като съставки за креатинов продукт, ВЪПРЕКИ,ЧЕ ПАК КАЗВАМ,ПО-СКОРО RAGNAROK СПАДА КЪМ КАТЕГОРИЯТА НАПОМПВАЩИ И ПО-НИЩО НЕ ОТСТПЪВА(СПОРЕД МЕН ДАЖЕ ПРЕВЪЗХОЖА ЧЕРВЕНАТА КУТИЯ ЗНАЕМ НА КОЯ ФИРМА :) )
Просто ми беше интересно какво е твоето мнение относно профила на продукта, защото знам, че си мн в час със “специалните” продукти на пазара, пък и на мен ми направи силно впечатление...
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 25.06.08 06:40.
Доста се пообарках от тия матрици .МИслех Сторм да е , но сега прочетох ,че има и недоволни от него за това минавма на
SWOLE на Syntrax. Май е по-добър избор ? Ако може едно 2 менния ..дано да съм по темата :)
казано от Стоил на 02.09.08, 17:26:
Доста се пообарках от тия матрици .МИслех Сторм да е , но сега прочетох ,че има и недоволни от него за това минавма на
SWOLE на Syntrax. Май е по-добър избор ? Ако може едно 2 менния ..дано да съм по темата :)
Преди време ползвах суол в комбинация със нектар, аминокиселини, глиукоза и останах доста доволен от продукта. Пробвай го няма да се разочароваш.
02.09.08
18:53
Swole макар и не толкова известен е доста сполучлив продукт. Подходящ е в комбинация с Nitrous на същата фирма. И аз като момчето по - горе те съветвам да го пробваш.
От 6 седмици използвам Storm в комбинация със Shock Therapy. Доволен съм от постигнатото до момента - възстановявам се отлично, качих както маса, така и сила. Имайки предивдид, че храненето (най-важното) не ми беше добро, постигнатите резултатите са направо отлични.
Други добавки, които ползвам в комбинация с креатиновата матрица и бустъра са: протеинова матрица (Syntrax), глутамин сутрин и вечер (Syntrax), NOW - GABA, Flax Oil, витамини...
И аз ще правя комбинацийката ,но мисля на една фирма че излзиа добре като ти направят и отстъпчица :) ,а за Swole чух по-добри отзиви за това го взимам ,а и е към syntrax,който са към НОУ :) Тази година в частност първоите 2 месеца ще пробвам НОУ всичко да е на НОУ ако потругне ще продължа
Мнението беше редактирано от Стоил на 03.09.08 18:06.
Тези две фирми напълно могат да задоволят и най-капризния билдер, при това на повече от високо ниво !
малкоо касно, но от моят опит с някои от тези продукти сам останал невероятноо доволен ot CELLMASS na BSN не сам от никои просто това е фирмата за менн.
останали са ми 2 кила scivation и мисля да го комбинирам с greenMAG или size ON кой от 2та продукта е по- удачен според вас , и да попитам , никъде където четох не видях 100% категоричен отговор относно приема на продуктите за size on знам че се пие по време на тренировката -за greenMAG важи ли същото , също така се чудя вариант ли е да пия преди тренировка или пък да си разделя дозата на 2 приема преди и след тренировка
поздрави :)
казано от Ифо на 01.01.10, 15:07:
останали са ми 2 кила scivation и мисля да го комбинирам с greenMAG или size ON кой от 2та продукта е по- удачен според вас , и да попитам , никъде където четох не видях 100% категоричен отговор относно приема на продуктите за size on знам че се пие по време на тренировката -за greenMAG важи ли същото , също така се чудя вариант ли е да пия преди тренировка или пък да си разделя дозата на 2 приема преди и след тренировка
поздрави :)
Грийн маг-а е излиза по-тънко ;) Size ON пие по време на трен. , а грийн-а може преди, след или 50/50 твой си е избора.
благодаря , ще се изпиниза с greenMAG че стига за повече време , дано не съжалявам после :P мерсиз а бързия отговор
казано от Ифо на 01.01.10, 15:35:
благодаря , ще се изпиниза с greenMAG че стига за повече време , дано не съжалявам после :P мерсиз а бързия отговор
Аз не съм го ползвал, но във форума доста хора са доволни, така че стреляй :)
02.01.10
21:25
А може ли да се определи коя матрица ще ни действа, като се има предвид действието на обикновените форми на креатин. Примерно ако не усещам ЦЕЕ, а моното-да , може ли да се определи какво би ми действало.
казано от p0w3rslav3 на 02.01.10, 21:25:
А може ли да се определи коя матрица ще ни действа, като се има предвид действието на обикновените форми на креатин. Примерно ако не усещам ЦЕЕ, а моното-да , може ли да се определи какво би ми действало.
Ако под усещане имаш предвид повишаване на силата, то което усещаш то ти действа :lol: