Глутамин + Белтъчини , ха сега де

06.01.05
15:58

Значи “проблемът” е следният - Имам Pure Whey Pro 85% Суроватъчен на Нутрим , взимам и L-glutamine на Optium (таблетка=1гр. глутамин ) . На протейнът ми пише L-glutamine-ова киселина в 100 грама белтък =16.1 гр . И тук идва дилемата има ли смисъл да взимам глутамина изобщо след като с протейнът си го набавям предостатъчно даже ( взимам около 60-70 грама белтък дневно от този протейн ) .
Ваш ред е ...  :roll:

06.01.05
16:22

Предостатъчно  :lol:  :lol:
Определено с тази една таблетка (1гр) избиваш рибата.. чудя се защо изобщо я пиеш :) Аз бих пил 10 таблетки :)
Що се отнася до въпросния сурватъчен протеин на Нутрим съм супер скептичен... взимал съм си 5кг-вата им кофа и почети нищо не съм качил от него. Другото смешно нещо е че с тези 60-70 гр белтък не правиш почети нищо.. недай си боже това да ти е белтъка за целия ден  :twisted:
Отлично знам, че е доста скъпо за да тренираш и да се храниш пълноценно, но с тези количества незнам какво очаквате. Трябва да ви говори достатъчно ясно израза “хранителна добавка”, а не заместител на храна. Първото и най-важното условие да се храните добре.

06.01.05
16:24

60-70 грама белтък взимам само от протейна . Иначе приемам около 210-220 гр дневно .Иначе приемам 3хТаблетки глутамин = 3гр . съжaлявам ,ако не съм се изразил правилно .
Мисля ,че не пойсках съвет за това дали ми е достатъчен или не белтъкът , а за глутамина така ,че моля ви не ми пишете как да ям , тренирам и т.н. Има ясно зададен въпрос -> искам ясен отговор .

06.01.05
20:46

Момци, глутаминовата киселина няма нищо общо с L-Glutamine!!!Единственото и хубаво нещо е, че е антиоксидант, а иначе никакъв ефект за мускула :evil:  :evil:  :evil: Така че си лапай Оптимума и онея 16 грама хич не ги брой :lol:

07.01.05
00:39

[quote author=“ShitHappen”]60-70 грама белтък взимам само от протейна . Иначе приемам около 210-220 гр дневно .Иначе приемам 3хТаблетки глутамин = 3гр . съжaлявам ,ако не съм се изразил правилно .
Мисля ,че не пойсках съвет за това дали ми е достатъчен или не белтъкът , а за глутамина така ,че моля ви не ми пишете как да ям , тренирам и т.н. Има ясно зададен въпрос -> искам ясен отговор .

Помпай яко L-glutamine според предписаната дозировка (5-7 хапчета звучи нормално). Не е хубаво пък и да се предозираш (кой знае какъв рак предизвиква Л-глутамина  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: ) бъзикам се за тва в скобите разбира се.
Както каза колегата по-горе L-Glu (глутаминова киселина) и L-Gln (л-глутамин) са различни вещества (макар и доста сходни по хим. структура), като в организма глутаминовата киселина се превръща в глутамин чрез ензимна реакция, свързваща амоняк (токсичен) и по този начин започва изхвърлянето му от организма. Най-важното пък за билдерите е свойството на глутамина да транспортира азот, нужен за метаболитните процеси. И още куп хубави неща, така че помпай здраво.

07.01.05
12:13

Мерси на отзовалите се . Ще продължа да го взимам значи .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1