20.06.08
13:37
Така, знам, че има много теми по въпроса, но аз искам да намеря конкретен отговор за моята ситуация. На 18 години и половина съм. Висок съм 175см. Майка ми е 164см, а баща ми 182см. Аз лично искам да дръпна още 5, 6 сантиметра, за да стана 181 - 182. Направил съм програма и бих искал да ми кажете вашето мнение, дали според вас това е постижимо? В допълнение ще кажа, че до 14 - 15 години вървях много добре, но псоле започнах и да се харня адски неправилно, да спя по 3-4 часа на нощ и въобще сам си преебвах развитието яко. Та ето я и програмата.
1. натоварване на тялото
2. поемане на фосфор и калции(мялко сирене, млечни храни) като материал за растежа и витамин д(месо) като основни работници за строежа. основно витамин д се поема от слънцето около 75 процента.
3. поемане на белтъчини, които съдържат колаген друг материал в костите и л-глутамин- аминокиселина която стимулира хормона на растежа
4. витамин А - витамин на растежа, регулира обменните процеси в епителната тъкан, участва в развитието на зъбите и скелета, в образуването на зрителния пурпур (родопсин) в ретината.
съдържа се много в животинската храна(най-много в черният дроб)
дневен прием 375мг до 1 г ти го увеличи, съдържа се и в морковите затова ги ядат за растеж но не в голямо количество
5. животинската храна се асимилира по бързо в червата и те стават по къси за сметка на това ставаш по-висок
(Два пъти седмично)
1. Баскетбол 2 часа.
2. Скачане на въже 10 минути.
3. Упражнение: дръжте краката изправени и скачайте 75 пъти (3 серии), увеличавате броя скокове със 50
всяка седмица.
4. упражнение: сядате на пода до стената и с ръцете се опитвате да повдигнете тялото си максимално
нагоре (3 серии), увеличавате времето на серията с 10 секунди всяка седмица
5. Упражнение: протягане до стена/стълби - заставате до стената/стълбите и заставате на пръсти
максимано по-дълго, първо с единия крак, после с другия, накрая с двата.
25 изпъвания за 1 крак, 50 за двата (3 серии), увеличавате броя изпъвания с 5 на седмица
6. Упражнение: скок на място максимално на високо, правете 50 скока отначало, след това се намаляват на
25 скока (3 серии)
7. Висене и набиране на лостове
+ всичко това съм си взел протеин, л-аргини. л-теорин и л-лизин + рибено масло, жен-шен, витамини, моркови, риба тон, белтъци, месо, млечни продукити.
Прогармата ще я изпълнявам на морето. Ще ставам да тичам сутрин на йодни изпарения, а също така водата и слънцето са много полезни.
Какво ще кажете?
Темата беше редактирана от murtinci на 20.06.08 13:57.
Изненадващо е каква мотивация може да получи човек от някакви си сантиметри ръст, но евала. Действай така, и дори да не станеш желаните сантиметри ще имаш множество други ползи за цялостното си развитие.
20.06.08
16:13
браво за програмата, а колкото до ръста не забравяй, че мъжете растем до 21-23 години, след това само кила качваме ;)
20.06.08
17:09
.... И при жените е така:)
20.06.08
19:02
Брато тренирам бастебол общо от около 3 години и половина, а без спиране от 2 години до момента.В 7ми клас драпнах от 166 до 176 и края на 7ми клас отново почнах баскетбол до сега( 9ти клас) а сега сам 178 :( спа стра6но много и се храня горе долу правилно въпрос и на ген е.
казано от Preslav на 20.06.08, 19:02:
Брато тренирам бастебол общо от около 3 години и половина, а без спиране от 2 години до момента.В 7ми клас драпнах от 166 до 176 и края на 7ми клас отново почнах баскетбол до сега( 9ти клас) а сега сам 178 :( спа стра6но много и се храня горе долу правилно въпрос и на ген е.
Че кой тинейджър не спи много особено по време на ваканцията :-)
Просто това е въпрос на генетика-дали рано или по-късно ще израснеш.
22.06.08
16:14
Благодаря ви на всички. Кажете само как мислите, дали всичко това ще има ефект?
22.06.08
18:11
Първо с възрастта ще дръпнеш поне с още 4-5см. Аз за последната година мръднах с 5см (може би защото не съм в бг и храната тук е “по-качествена” - все едно). Бях 1.75 сега съм 1.80. Така че спокс - фитнес програмата и годините ще ти помогнат.
Абе добре си решил.Опитай с тия неща.Имаш още 2-3 години да промениш положението.Само не знам за упражненията.Ще можеш ли всичко да направиш?Човек планира много неща,но реалността е по-различна.В тоя горещ сезон бързо ще се изчерпиш сили и не се знай колко време ще изпълняваш програмата си.
Опитай пък каквото стане.
23.06.08
01:20
Ами де да знам, надявам се да ми стигнат силите за повече време. Аз миналата година ходех на фитнес активно близо 8 месеца. В смисъл такъв свикнал съм горе долу с натоварвания и умея да си използвам волята. Дано успея да я водя тази програма поне няколко месеца. Ако има ефект все пак ще съм много щастлив и веднага ще го съобщя тук.
Мнението беше редактирано от murtinci на 23.06.08 01:23.