Палачинки

KO

22.06.08
06:06

По принцип съм на отрицателен калориен баланс и РБР.

Днес обаче ми се доядоха палачинки.
Използвах малко брашно и протеин на прах, станаха супер.
Обаче брашното като цяло няма място, не че от 2 палачинки ще надебеля, но по принцип говоря.
Дайте идея с какво да го заместя ? Като използвам само протеин на прах, стават как да го кажа .. на парченца.
Няма ли някакъв продукт заместител на брашното с нисък до умерен ГИ.?

22.06.08
06:37

Овесени трици + прах + прясно мляко + яйца = бинго :)

TO

22.06.08
08:21

Брашното го заместваш с овесени трици или фини овесени ядки. Някъде по-надолу във форума имаше такава рецепта. Пробвал съм-става супер :)

23.06.08
05:23

Фините овесени ядки мелят ли се или така както са ?

23.06.08
06:53

Аз ги правя със готовата финна опаковка, използвам на Никола (май така се казваха).

ИС

28.06.08
19:02

ПРОДУКТИ за 5-6 палачинки

30гр брашно от амарант
30гр брашно от киноа
10гр брашно от леблебия
10гр брашно от овес
10гр брашно от царевица
5гр брашно от пълнозърнест (кафяв) ориз
5гр пшеничен зародиш
1 цяло кокоше яйце 58гр
3 белтъка от кокоше яйце 58гр
300ml сок от соя или обезмаслено прясно мляко(0%)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Поставете брашното(общо 100гр)и сока от соята в купа и разбъркайте добре докато неостанат неразбити топчета.В отделен съд разбийте добре белтъците и яйцето,след което ги прибавете към сместа с брашното и разбъркайте до получаване на еднородна смес.
След това минавате тефлоновия тиган с една салфетка с малко захтин(3-4 капки),оставяте го върху котлона на максимална мощност(на 6) и след като се нагорещи тигана,намаляте котлона на средна мощност(на 4) и с един черпак сипвате тънък слой от сместа върху тигана,после обръщате палачинката за да се изпече и от другата страна.

ОВКУСЯВАНЕ

След като палачинките са готови можете да ги овкусите както и с каквото си искате по ваш вкус,в зависимост от калорийните ви нужди и в кой период(час) на деня се намирате и на каква диета сте, след което ги завивате на руло и ядете.

1.сирене,кашкавал,извара
2.месо,риба
3.пресни плодове
4.сушени плодове
5.мед,сладка,конфитюри,и др.подсладители от диетичен магазин

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1