24.06.08
05:19
защо не мога да получа мускулна треска на бицепсите?
от 3 месеца тренирам и само веднъж имах мускулна треска и то от набирания ....
Еми и аз нямам мускулна треска след като съм тренирал бицепс, но те се прогресират видимо ;)
kuKy е прав, не е задължителна за да има прогрес.
От друга страна, ако целиш МТ в бицепсите, не виждам проблем да си я докараш.
Опитай с повече повторения, повече тежести, различни упражнения...варианти има.
a moga li da vi popitam dali ako ima6 muskolna treska zna4i 4e muskola raste ? :)
казано от kriso на 24.06.08, 05:19:
защо не мога да получа мускулна треска на бицепсите?
от 3 месеца тренирам и само веднъж имах мускулна треска и то от набирания ....
По принцип дори не е хубаво ако имаш мускулна треска на ръцете, понеже те като малка мускулна група и участващи във всяко движение лесно се претренират.
Мнението беше редактирано от Purgatory на 24.06.08 08:47.
казано от stefanak на 24.06.08, 06:31:
a moga li da vi popitam dali ako ima6 muskolna treska zna4i 4e muskola raste ? :)
Не. Може да имаш мускулна треска заради качествена тренировка, но също и заради претрениране, лошо възстановяване, лошо хранене дори и т.н. Веднага давам пример - съчетание от тежка тренировка и вечерно (примерно петъчно) излизане, съответно малко сън - мускулната треска ще е брутална, но няма да е признак за растеж. От друга страна може да си напредваш екстра и без мускулна треска, аз не съм имал от много време насам. Мускулната треска няма общо с мускулния растеж.
24.06.08
10:05
Имам един въпрост...!!! Разтягаш ли мускула (бицепса) след всяка серия? ако не то тогава няма как да имаш мускулна треска. Съвета ми е следния - след всяка серия, предполагам почиваш определено време преди да направиш следващата си серия. Точно преди да направиш следващата си серия разтедни бицепса, но постепенно... не от раз! И още един съвет... пробвай сгъване с дъмбели от лежанка с наклон... работи и боли на следващия ден ;)
Пробвай и двете неща и после пиши тук... въпреки че знам какво ще ни кажеш,... аиде успех!
24.06.08
11:52
Ако искаш треска, която не е от важна, пробвай всеки път различна комбинация от упражнения. На всеки му действат различно. Аз също за огромния ми стаж от 7-8 месеца :-) само последната тренировка успях да си докарам МТ на бицепса, може би намерих вярната комбинация от упражнения и правилното им изпълнение, които ми действат. Важното е да тренираш тежко и с добра техника. На сгъването с лост(най-важно според мен) не пускай до долу за да не оставяш мускула да почива и може да се получи.
24.06.08
17:53
казано от silabg.com на 24.06.08, 10:05:
Имам един въпрост...!!! Разтягаш ли мускула (бицепса) след всяка серия? ако не то тогава няма как да имаш мускулна треска. Съвета ми е следния - след всяка серия, предполагам почиваш определено време преди да направиш следващата си серия. Точно преди да направиш следващата си серия разтедни бицепса, но постепенно... не от раз! И още един съвет... пробвай сгъване с дъмбели от лежанка с наклон... работи и боли на следващия ден ;)
Пробвай и двете неща и после пиши тук... въпреки че знам какво ще ни кажеш,... аиде успех!
Лич според мн бицепса е мускул, в който добре познатото чувство за мускулн треска трудно се постига, макар че съвсем не е задължително да се поставя като цел. Повечето ми мускулни групи са растяли със и без треска, но обикновено СЪС. При бицепса за 7-8 години и 300-400 тренировки за него, да съм имал мускулна треска... 10 пъти. И то я усещам в сгъвката на лакътя, от вътрешна страна.
А към теб имам въпрос - значи съгласен съм, че е възможно с дъмбели на лежанка да си докара мускулна. Но защо да разстяга мускула след всяка серия? За повече натоварване? Микроразкъсвания? Повече кръвоснабдяване?
И не е ли малко прекалено след всяка серия - по-скоро по-добре би било след всяко упражнение или направо на края на тренировката - общо към 2-3 минути разтягане (на всяка ръка, ако се редуват).
Иначе и друг път имаше идентична тема.