24.06.08
17:00
Здравейте! Нов съм тук и се нуждая от малко помощ :)
Аз съм на 17(след 1 месец) 183-4, 84кг,от които съм сигурен че поне 8-9 са мазнини.
От вчера започнах “програма” но много много не ми е ясно дали ще има ефект:
7:00 Чаша Портокалов сок(купуван но без захар), 2 сухара
10:30 Кисело мляко,Диня,пуешко филе
13:00 Месо, зеленчуци
17:00 - диня,кашкавал
19:30 - диня,кисело мляко
Тренирам по 2 пъти на ден - от 14 30 до 16 30 баскетбол и от 19 30 ходя да тичам
Въпросът ми е дали този so-called режим може да ми помогне да сваля излишните килограми и междувременно да се постегна
И другият ми въпрос е по скоро притеснение - Карам късен пубертет и чак сега започнах да раста, а с растежа и болки в стави и т.н, та въпросът ми е - Нали няма да наруша разтежа - мисля че имам още поне 10тина см да раста :)
Благодаря предварително :)
П.С - ако можете да ми кажете каква “по-такава” храна мога да си копувам от магазина - Корни и т.н които да не застрашат целта ми :)
24.06.08
17:50
С тази диня и кисело мляко ... сложна работа. Наблегни на месо, зеленчуци. Ядки може да хапваш в по-късен час, например около 10ч. Освен това организмът ти се нуждае от въглехидрати при тренировките.
С НВД ли искаш да чистиш?Ако да, махни тоя кашкавал, динята(по-добре киви, ябалка само сутрин).Може да добавиш ов.ядки и суроватка или яйца сутрин...Гледай на всяко ядене да имаш качествен протеин и много зеленчуци без скорбяла и вечерта хапвай извара :) А преди и след тренировка, гледай да си подбираш добре храната!
Е нали уж целта на Режимите е да гориш натрупаните мазнинки като намалиш максимално въглехидратите?
Да си подбирам храната?
Мнението беше редактирано от Skfeven на 24.06.08 18:05.
Направи си въглехидратите по 1гр на кг.!Т.е. 80кг са 80гр. В, белтъка ти да е 2-2.8гр.!И да са основно от овес,ориз,плодове яж ги сутрин след ставане и след тренировка...
Сухарите ги замени с овесени ядки, овкусени с мед, стафиди или само канела.
Вечерята ти също не ми харесва. Предлагам някаква лека салата с белтъчини (яйца, извара, месо).
24.06.08
18:52
Кашкавалът според мен може да остане. Той е с 0.0гр. въглехидрати (или в бг е по-различно ...? ). Млякото също, но не повече от 500мл/500гр на ден, че иначе по 4.6въгл. ще станат много въглехидрати.
Яйца, месо, салата, ядки, (85% или 92% протеинови добавки също е добре).
Горе-долу-по-темата: Абе така и така сме я отворили темата, като говорим за зеленчуците, според nutritiondata.com те са само от въглехидрати (примерно 100гр. краставица = 2.6гр въгл.), това не е ли малко кофти? А и зеленият чай е 6гр-въгл. на 100мл. Това също, или?
24.06.08
18:59
казано от Fittipaldi на 24.06.08, 18:52:
Кашкавалът според мен може да остане. Той е с 0.0гр. въглехидрати (или в бг е по-различно ...? ).
В БГ незнаем никоя храна какво съдържа, ама никоя.Затова е кофти ама много кофти.
Много благодаря на всички :)
Имам още един въпрос - ако се нуждая от еди колко си В на ден 80 в случая има ли значение от каква храна и кога ги приемам?
24.06.08
19:11
Прочети темата за НВД. Пише или веднъж сутрин, или на два пъти - сутрин и следобед, разпределено спрямо тренировките ти ;)
24.06.08
19:17
Fittipaldi, въглехидратите в зенечуците в голямата си част са фибри. Не се усвояват и помагат на храносмилането и перисталтиката. Останалата част са с възможно най-нисък ГИ. С две думи (айде с три :) ) Не Ги Мисли! Колкото повече зелено, толкова по-добре. Зеленият чай е страхотна напитка. Съмнява ме в 100мл да има 6гр карбс. Сигурен ли си, че не е в 100гр сух чай? :)
Skfeven, да, има огромно значение от какъв вид са въглехидратите. Винаги за предпочитане са сложните. с нисък ГИ, които снабдяват тялото с енергия за по-дълго време и по-постепенно. Въглехидратите в режима (ако ще е НВД) само в следтренировъчното хранене.
24.06.08
19:36
казано от Tralfamadorian на 24.06.08, 19:17:
Fittipaldi, въглехидратите в зенечуците в голямата си част са фибри. Не се усвояват и помагат на храносмилането и перисталтиката. Останалата част са с възможно най-нисък ГИ. С две думи (айде с три :) ) Не Ги Мисли! Колкото повече зелено, толкова по-добре. Зеленият чай е страхотна напитка. Съмнява ме в 100мл да има 6гр карбс. Сигурен ли си, че не е в 100гр сух чай? :)
Мерси много за пояснението. Колкото до чая - става дума за купешкия на Пфанер. Може би трябва да си купувама сух и да си го правя.
24.06.08
19:42
А имаш ли идея колко захар има в купешкия? И колко малко зелен чай? :) Дори и да няма захар със сигурност има подлсадител, боичка, консервант, стабилизатор и всякакви други екстри. Отделно е в тетра пак. Демек нито е зелен чай, нито е антиоксидант нито mind booster. :) Извод-насипно чайче в чайника-има го с различни вкусове и освен това излиза по-евтин :)
24.06.08
19:49
казано от Tralfamadorian на 24.06.08, 19:42:
А имаш ли идея колко захар има в купешкия? И колко малко зелен чай? :) Дори и да няма захар със сигурност има подлсадител, боичка, консервант, стабилизатор и всякакви други екстри. Отделно е в тетра пак. Демек нито е зелен чай, нито е антиоксидант нито mind booster. :) Извод-насипно чайче в чайника-има го с различни вкусове и освен това излиза по-евтин :)
Мдам ... и аз вече стигам до този извод. Минаваме на “сух режим” :D :P
Има много хубава тема за “чайчета”. Използвай търсачката и ще прочетеш доста интересни неща ;)
Искам да попитам дали мога да заместя хляба с:
Rice Cakes -multigrain-
1cake=36kcal, 1g protein, 7,4g B of which sugars 0,3g,fat <0,1g of which saturated fatty acids 0,1g,fibre -1g,sodium-<0,03g,vitamins B1,B6,B3,E,Mg,Zn
Засега похапвам от тях към 10 и 30 по 1-2 със пуешко и към 4 и 30 пак
Да ги спра ли или мога да си продължа с тях?