24.06.08
09:17
Кажете каква храна ядете на плажа? В какво я носите...? Че в тая жега, ако се налага да си носиш храна докато си на плаж - вярвам ще стане на манджа :/ А ако се налага да ядеш и през 2 - 3 часа - просто няма как, за 1 час какъв плаж ще стане?!
Моето решение на проблема - закусваш, отиваш на плаж, седиш колкото ти е кеф и след това отиваш да обядваш. Да ти се “налага” да се храниш през 2-3 часа е абсолютно невъзможно. По-скоро ти си налагаш ;) Затова, най-добре без прекалено вманиачаване, прави си плажа ако искаш и 5 часа, и се храни преди и след него..то и без това в тия жеги не е като да умира човек от глад. Иначе има разни хладилни чанти там, но е доста крайно да си носиш специално ядене на плаж в тях. Виж, за бира са идеални :)
Мнението беше редактирано от G33K на 24.06.08 09:28.
Взимаш си един стабилен сандвич. И евентуално мед, ако си на ввд и готово.
Правило н.1, никаква купешка храна около плажа. Н.2 не стой повече от 3 часа на плажа като времето е жежко и задължително не между 12 и 15 часа. Много хора си мислят, че нищо им няма до първите топлинни, свлънчеви удъри или проблеми с кожата.
Aбе вие луди ли сте и на плажа ще ми спазвате режим тип хапване на 2 часа, кефете се на слънцето и морето и правете, както GEEK ви е казал.
24.06.08
10:19
Аз направих първия плаж в неделя на басейна на Дианабад - яко фраш......естествено яко фреш и с кебапчета и пържени картофи, обаче кака ви вече не само, че не се изкушава, ами и леко гадно й става, като види такива храни. Аз лично си носех 2-3 зелени ябълки и малко пълнозърнести блокчета. Минералната вода в огромно количество е строго задължителна:)
24.06.08
11:17
Специално за Дианабад ако си заделите 5-6-7лв за храна нямате никакъв проблем. Неделята и аз бях там и преядох с пилешки шишчета,кюфтета,салати,картофи,отделно си взимате един шейкър с протеин и по някое време слагате малко вода,раздрусвате и пиете :)
За водата няма проблем от морето нали :-)
Аз смятах да питам отделно за един продукт който често взимам на даскало но тъй като става и за плаж да питам-относно плодово мляко фибела 500 мл. 3.2 гр протеин 9,6гр. въглехидрати и нз колко мазнини малко бяха. ДОбре ли е и наистина ли го има този протеин? Защото ако е истина 5Х3,2=16 гр. протеин което в сравнение с другата храна по бутките е страхотно :)
Нещо не схванах, вие басейните за плаж ли ги водите...? Защото аз говоря за морета, а на море да се отиде без храна не е най-препоръчителното. В смисъл, че не трябва да се претъпква и яде много, но е задължително да се приемат някакви калории. Поне ако обичате да плувате де... Аз лично никога не съм се чувствал така гроги, както гокато се връщам от плажа.
Мнението беше редактирано от tpd на 24.06.08 11:28.
Аз съм си свикнал лятото на странен хранителен режим.Странен странен то просто отсъства понякога, постоянно съм в движение , от топлото не ми се яде толкова често , предпочитам плодове и зеленчуци и наблягам на млеката остро.За плажа 1 шише айран с лед в него , 1-2 банана и 1 корни е идеално според мен.Плодовете зависят от вкуса.Другата добра комбинация е 2 банана + мляко + мед + овесени ядки = всичко пасирано в 1 шише 2литра и 2-3 голи праскови.Последния път като изкарах шишето , приятелите ми се смяха ама ми го изпиха
24.06.08
12:37
Ами аз като прочетох заглавието се сетих за басейн, а аз лично ако не ям 3-4 часа максимум огладнявам адски много. До 20-30 мин. ми “минава” , но все пак там не се печа само, а и плувам, което още повече усилва чувството ми на глад. Но не си нося нищо. Хапвам от там някакви пилешки шишчета както каза М15, и картофки и това е. Не съм на стриктен режим и мога да си позволя 1 от яденията ми да е такова. Btw, това с протеина е добра идея.
П.П. Другия път твоите приятели да не си поръчват от него още преди плажа :)
Мнението беше редактирано от difference на 24.06.08 12:43.
24.06.08
13:24
Като морски гларус :) мога да кажа, че няма проблем да си носиш храна на плажа.За мен дали съм на работа или на плажа или на излет в гората, планината, изобщо където и да е все ми е тая защото така или иначе неможе да се снабдиш с качестена храна която лично да не си приготвил по специална рецепта.Сутрин винаги си приготвям торбата с кутиите пълни с храна поне за 3-4 яденета.Ако храната е прясно сготвена не се спича за един ден, а на втория :).
казано от cheFo`` на 24.06.08, 12:35:
Аз съм си свикнал лятото на странен хранителен режим.Странен странен то просто отсъства понякога, постоянно съм в движение , от топлото не ми се яде толкова често , предпочитам плодове и зеленчуци и наблягам на млеката остро.За плажа 1 шише айран с лед в него , 1-2 банана и 1 корни е идеално според мен.Плодовете зависят от вкуса.Другата добра комбинация е 2 банана + мляко + мед + овесени ядки = всичко пасирано в 1 шише 2литра и 2-3 голи праскови.Последния път като изкарах шишето , приятелите ми се смяха ама ми го изпиха
Следващият път с шишето по главата :-)
Смятам да пробвам този шейк звучи добре и вкусно :)
А да и не се вманиячавайте :) За кво ходите на фитнес и спазвате режими-еми като дойди лятото да изглеждате добре и да си хапвате квото искатеее :)
Мнението беше редактирано от Vasko на 24.06.08 14:33.
24.06.08
16:10
Тренирай упорито и постоянно цяла година, за да може на морето за няколко дена да поизгубиш форма (за тези, които не живеят по Черноморието). Това си е като философия за мен - фитнесът не ми е целта в живота, а просто средство. За това няма смисъл да се изхвърляте като сте на морето. Седнете си на някое капанче - кеф ти салатка, кеф ти рибка, кеф ти мастика с айрянче - много може да се изпише. Все пак нали сте отишли там да си прекарате приятно, а не да ви гледат като извънземни :)
Вече гларусите да кажат, кой как съчетава храненията с плажа, макар че по мое мнение тази комбинация не върви.
Ми да...това с капанчетата звучи по-удачно! Но не сам съгласна с шейкара и протеина, на тоя пек само на протеин ще стане - тя водата за пиене буквално се сварява :/ Има и варянти с хладилни чанти, но те си друсат от към пари :)
24.06.08
18:02
Аз пък не мога да разбера как ви се яде на плажа. Мен като ме напече яко слънцето и дори не ми се мисли за храна. Максимум някой плод или айрян да хапна. Не е добра идея да се товари храносмилателната система, докато човек се пържи.
Ако пък е само зради режима...животът не е само тренировки и хранене по час. Relax, човек трябва да умее да се наслаждава на малките радости. :) Никой още не се е повредил от едно изпуснато хранене.
24.06.08
20:06
100 гр. ядки и много вода. Това е. От нищо друго не се нуждаете на плажа. Не сте там да ядете...
Когато съм на плаж, последното нещо за което си мисля е яденето. Толкова странични мисли ми минават, че ... :”))
24.06.08
21:02
Въпрос на лични нужди..аз премирам от глад като отида на плаж..просто слънцето и водата изсмукват всичките ми сили и трябва да се храня през 2 часа просто за да не ми стане лошо. Далеч не го правя заради някой хр. режим или нещо подобно.
Ако говорим за плажа на морето - там консумирам пиле на грил или риба из различните крайбрежни ресторантчета. Иначе и аз подкрепям изказалите се против “хранителния режим” на плажа.
27.06.08
07:11
100 гр фъстъчки си ям,докато се изтягам на плажа.Или в едно бурканче протеин на прах.Като му дойде времето слагам вода,разджурквам го и си го изпивам.Бързо,лесно,вкусно.
казано от Стоянчо на 26.06.08, 11:49:
Ако говорим за плажа на морето - там консумирам пиле на грил или риба из различните крайбрежни ресторантчета. Иначе и аз подкрепям изказалите се против “хранителния режим” на плажа.
Миналото лято един познат лекар точно, ортопед, така се беше натровил от един крайбрежен ресторант... Заклеваше се че вече няма да вкусва. Особено опасни са мидите, даже човек от семейството ми е губел съзнание от натравяне с миди.
Аз също преди години се натрових жестоко. Истина е, че докато не ви се случи на вас няма да ви впечатли, но аз вече никога не ям в съмнителни дупки, а дори и избягвам като цяло ресторантите, освен отделни познати такива. Яко трябва да опиша чуствтото - все едно беше да съм мъртвец в съзнание... :)
Мнението беше редактирано от tpd на 27.06.08 14:08.