25.06.08
11:00
Явно наистина всичко опира до ген,вчера видях,че един комшия има прасец като на Денис Джеймс а съм сигурен че той нищо не тренира.
И ко шъ пра’им с’я?
И аз видях една комшийка снощи...
Мнението беше редактирано от 6th на 25.06.08 11:14.
25.06.08
11:24
И тя ли имаше прасец като на Денис Джеймс :-) ?
Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 25.06.08 11:25.
25.06.08
12:06
Изказване на мой познат от залата преди седмица - две: “Забелязвам, че това което най върви на хората не го тренират изобщо.” :)
Извод: тренирайте си гена :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 25.06.08 12:22.
Глупости.. ген.. Я ходете на екскурзия до USA вижте хората как генетично са заприличали на животни ;)
Броя на мускулните влакна, техния вид (бели или червени), формата на мускула, инервацията на влакната и ръста се предват генетично, т.е. имат някакъв потенцила, който обаче не е точно определен, а затворен в някакви граници. Смисъла на тренировката е да стигнеш максималната, горната граница на своя потенциал!!!! Имай предвид, че повечето хора сме горе-долу с еднакви възможности. Това че някой си имал големи прасци изобщо не означава че скача или бяга повече от теб.Просто някаво стечение на обстоятелствата са му дали тласък. Ако тренираш правилно, здраво и упорито(ама наистина здраво - не просто по 1 ч. 3 пъти в седмицата) ти гарантирам че никога нетрениран човек не може да се сравнява с теб!
25.06.08
12:56
Тази тема ми се вижда генетично предразположена към катинар :)
Така че моля, ако пишете дискусия вътре, пишете. Ако не...
Държа да отбележа, че мускулите на прасеца и предмишницата са с най - малко рецептори за тестостерон, ХР и тъй нататък.
Ще рече, на тях тренировката наистина най - трудно им влияе. Те и най - трудно натрупват мазнини... Така че там наистина си е до ген.
Само че този ген може да се окаже ненормална хормонална секрреция.
Например именно прасците жените правят много лесно, даже и от едната обувка с ток.
Но въобще прасецът е най - лошият пример!
Много народ имат яки прасци без да са тренирали много.
А сума културисти с огромни тела си набучиха синтол точно в прасеца... Щото е грозно огромно бедро и почти никакъв прасец....
Така че прасецът въобще не е ярък пример....
... и генът си е просто оправдание за мързел или липса на желание. Няма “ген” във фитнеса, който да не може да бъде дгонен при добро желание... И достатъчно жертви!
Относно прасеца и аз мисля, че за аматъори е до голяма степен ген. И аз виждам хора, които нищо не тренират а прасците им изглеждат много припомпани.
Но останалите мускули като цяло с ген или не, ако се потрудиш нищо не става.
25.06.08
20:04
Голям прасец не означава функционално съвършенство както и голям “...” не означава съвършено ” .....” Я затваряйте темата по-добре:)
25.06.08
20:13
казано от Ива Павлина на 25.06.08, 20:04:
Голям прасец не означава функционално съвършенство както и голям “...” не означава съвършено ” .....” Я затваряйте темата по-добре:)
Дам,убеден съм че си фантазираш малки шушончета.Пък и темата е за размери,естетика,красота или както там решат да го извъртят.
Моето мнение?Би трябвало да е очевидно.ДА,да,да генът има главна роля,хората не са родени еднакви,някой са по-добри в едно,други в друго.Номерът е да избиеш там,където си най-добър и да играеш своята игра. ;)
А всяко нещо,ако имаш желание и постоянство можеш да го постигнеш.Генът определя цената...и резултата.
на мен пък прасеца ми е колкото предмишницата ма не се оплаквам :coolsmirk:
гена има огромно значение аз познявам хора който са с много малко подкожни мазнини и над 40 ръка без да тренират нищо познавам един дето е с тяло на културист ръка над 50 санта ОГРОМЕН е направо с много малко подкожни мазнини има си плочки човека и единственото което прави е набирания и кофички пред блока, като го питах за ръце кво прави ми вика “нищо те сами си растат” в момента работи като охрана в биад и е на 20 години нз дали не взима некви работи въпреки че вс казват че е чист ама тои от 9 клас си е такъв
ама гена не е оправдание за грозно тяло защото човек като е сериозен винаги може да направи хубаво тяло може да не е с огромни ръце или супер релефен ама с 2-3 години сериозни тренировки можеш да направи завидно тяло .... а бе нещо съм много разсеян понеже една ... “приятелка” ми причини такова нещо че съм на половина разстопем в момента а и бтв мързи ме да слагам запетайки :хаха:
Че генът има голяма роля в този спорт, няма спор.Номерът не е да избиваш там където ти е дадено, а да докараш на същото ниво и слабите групи..бях чел 1 цитат “Състезание не се печели със силни МГ, а с липса на слаби” .
Ще цитирам нещо което видях в подписа на някого ( не се сещам чии, съжалявам за авторските права :) ) и то е: The more I train, the better my genetics seem to be.
Ами както каза D3ВЕР ако иска модераторът може да я заключи като гледам ни що ново не се пише тук.
11.07.08
17:49
казано от D3BEP на 25.06.08, 12:56:
Тази тема ми се вижда генетично предразположена към катинар :)
Така че моля, ако пишете дискусия вътре, пишете. Ако не...Държа да отбележа, че мускулите на прасеца и предмишницата са с най - малко рецептори за тестостерон, ХР и тъй нататък.
Ще рече, на тях тренировката наистина най - трудно им влияе. Те и най - трудно натрупват мазнини... Така че там наистина си е до ген.
Само че този ген може да се окаже ненормална хормонална секрреция.
Например именно прасците жените правят много лесно, даже и от едната обувка с ток.
Абе чудно ми е от къде го прочете баш пък това ;) Никакви нападки не са това,просто ми е любопитно
11.07.08
18:00
Хах ,и това нещо ако ти кажа,че не е правилният отговор ;)
Мнението беше редактирано от introducer на 11.07.08 18:00.
15.07.08
13:05
Чак сега ли разбирате че дебелите хора имат големи прасци, 100% тоя твой комшия е бил над 130-140 кг, аз имам приятел 88 набор който в 8 ми клас имаше 52 прасец (мускул само), сега свали към 30 кг, но прасеца пак си му е същия.
Такова нещо като ген в професионалния спорт вече няма - намерете и прочетете някви статии за инхибитори на Миоститин (ген, който ограничава размера и броя на мускулните влакна, за да не стават прекалено големи). Освен да се потиска, този ген може и да се премахне изцяло (като естествено и в поколението няма да го има). Спорта вече е надпревара за създаване на перфектния човек с хормони и т.н. и един професионален спортист откъм хормони и т.н. няма нищо общо с природата. За мене натурален спорт няма, всичко е химия - аре да видим откъде ще си набавите трибестан, бая бодили ще траа да пасете. Същата работа е и с витамините и минералите - за да си ги набавите в такива количества както с хапове, бая неща ще трябва да хапвате, които от своя страна имат и много мазнини и въглехидрати и няма как да си релефен. То и стероидите се добиват от растения... Абсолютно всичко е химия, а професионалните спортисти спират зоба само 10 дни преди състезание и хоп, вече са “чисти” и “натурални” !
Мнението беше редактирано от _ZOB_DOG_ на 15.07.08 17:36.
12.05.09
01:16
Нз момчета, мен ми се струва, че все пак генът до голяма степен определя развитието. Тренирам от много време насамо, но единственото, което расте видимо при мен са ръцете... Достатъчно е да хвърлите един поглед към баща ми и ще разберете защо...По едно време тренирах само гърди, защото изостават видимо...и какво? НИЩО! Доста време мислех да попитам, какво по дяволите да правя?
12.05.09
04:12
Ами ако не ги тренираш като хората, няма как да стане НЕЩО. Това трениране само на гърди така ми звучи...
12.05.09
06:42
Виждам, че доста ги разбираш нещата и сега е момента да ми обясниш как на гребците (академично гребане) не им растат гърбовете щото не тренират бицепс и гърди... Аз съм тренирал година академично и не ни позволяваха да тренираме бицепс и гърди. Точно тогава ми порастнаха ръцете с близо 8 санта...
казано от _ZOB_DOG_ на 15.07.08, 13:05:
Чак сега ли разбирате че дебелите хора имат големи прасци, 100% тоя твой комшия е бил над 130-140 кг, аз имам приятел 88 набор който в 8 ми клас имаше 52 прасец (мускул само), сега свали към 30 кг, но прасеца пак си му е същия.
Такова нещо като ген в професионалния спорт вече няма - намерете и прочетете някви статии за инхибитори на Миоститин (ген, който ограничава размера и броя на мускулните влакна, за да не стават прекалено големи). Освен да се потиска, този ген може и да се премахне изцяло (като естествено и в поколението няма да го има). Спорта вече е надпревара за създаване на перфектния човек с хормони и т.н. и един професионален спортист откъм хормони и т.н. няма нищо общо с природата. За мене натурален спорт няма, всичко е химия - аре да видим откъде ще си набавите трибестан, бая бодили ще траа да пасете. Същата работа е и с витамините и минералите - за да си ги набавите в такива количества както с хапове, бая неща ще трябва да хапвате, които от своя страна имат и много мазнини и въглехидрати и няма как да си релефен. То и стероидите се добиват от растения... Абсолютно всичко е химия, а професионалните спортисти спират зоба само 10 дни преди състезание и хоп, вече са “чисти” и “натурални” !
To последните години наистина така стана , за в бъдеще просто не ми се мисли .
12.05.09
12:29
казано от Bogomil Ignatov на 12.05.09, 06:42:
Виждам, че доста ги разбираш нещата и сега е момента да ми обясниш как на гребците (академично гребане) не им растат гърбовете щото не тренират бицепс и гърди... Аз съм тренирал година академично и не ни позволяваха да тренираме бицепс и гърди. Точно тогава ми порастнаха ръцете с близо 8 санта...
Ти пък ако си мислиш, че бицепсите и трицепсите се натоварват единствено когато правиш сгъвания и разгъвания в залата, значи нещо много буквално си приел заглавието ” Упражнения за ръце” . Ако ти кажат да правиш упражнения за врат, сигурно ще си помислиш, че през останалото време черепът ти се крепи на гръбначния стълб, както при ония негърчета с клатещите се глави, дето ги имат таксиметровите шофьори.
А има и още едно нещо- в пубертета(пък и след това) ти предстоят да се случат какви ли не нелогични неща - баща ти бил 1.70, майка ти 1.50 , а ти си 2.20 примерно и един куп подобни теми има изписани. Те нещата в гените са си напълно логични де, но зависи от гледната ти точка. То по всички въпроси относно човешкия организъм трябва да се има предвид, че не са изключени необичайни неща- пенсионер на 90 години пушел по 2 кутии на ден от 17 годишен и още жив, даже няма предпоставка за рак на белите дробове и подобни - сещаш се нали? Приемаш нещата такива каквито са, ако много ти е интересно- лекари и т.н
1) Подновихте тема стара колкото света.
2) Стига с този ген! Ако оплешивееш - верно, генът е виновен. Ама да стоиш със скапано тяло и да рипаш, че ти е крив генът е тъпо.
12.05.09
16:49
Че гена има някакво значение има,но по важно е дали самия ти си готов да се справиш,дали наистина искаш да направиш нещо а не да се оправдаваш с други неща.Ако искаш нещо много,искаш го от цялото си сърце и правиш всичко възможно то ЩЕ СТАНЕ! :)