Набирания - хват

25.06.08
11:31

Искам да попитам, тъй като не ме бива хич в набиранията, като за начало мога ли да почна с набирания с тесен хват? Плюс това знам че те натоварват и бицепсите но влияят и на гръбните мускули нали? Дайте някакви препоръки за развиването на набираняита?

TI

25.06.08
11:54

Може. Много хора включват набирания с подхват в тренировките си за гръб. Но за трудно немисля че има особена разлика в тях и тези с широк надхват. Само че двата вида набирания развиват по различен начин гърба. Надхвата го разширява, а подхвата го уплътнява най-общо казано.

25.06.08
11:58

Като за начало почваш с всички набирания.Правиш колкото може, прави 1 по 1 по 1 по 1 по 1 колкото можеш.В началото всеки е така.Главно прави  широк и тесен хват , а след време набирания зад врат.Вкарай и кофички развиват рамената.Да знаеш ,че набиранията горят много енергия и ти трябва стабилна храна

Няма проблем да започнеш с тези. После прехода е доста успешен. Един приятел точно така се научи да прави набирания. Но трябва много време да знаеш! Успех ти желая.

25.06.08
12:27

Здравей , въпроса ,който задаваш преди 10 години точно и аз това се питах, като една ходеща топка лой неможех да направя и 1-но пълно набиране с  тесен надхват . .......
НО почнах отначало  мъчейки се както каза колегата по-горе 1 по 1 по 1 по 2 по 2 по 2 и така бавничко бавничко  с течение на времето  почнах да правя серии с 6-10 повторения с тесен хват.... после пак с течение на времето почнах по същата порцедура набирания с широк надхват  .... и така и така.... сега от 2 3 години преспокойно си правя серии 8-12 повторения с широк надхват  зад врат с допълнителна тежест на мен.....

Според мен едиственото ,което ти трябва е ВОЛЯ УПОРИТОСТ  ВРЕМЕ и разбира се но на последно място КАЧЕСТВЕНА ХРАНА.

Поздрави.

ГН

25.06.08
13:35

казано от bambooooo на 25.06.08, 11:31:

Искам да попитам, тъй като не ме бива хич в набиранията, като за начало мога ли да почна с набирания с тесен хват? Плюс това знам че те натоварват и бицепсите но влияят и на гръбните мускули нали? Дайте някакви препоръки за развиването на набираняита?

Коментарите над моя дават достатъчно добра информация но все пак, тъй като обичам набиранията ще се включа - няма никакъв проблем. Според мен дори тези с тесен хват влияят видимо върху ширината на гърба, не само върху плътност и т.н., макар все пак най-добрите да са с широк хват. Аз лично харесвам и с неутрален - също удрят доста бицепс, но и гърба много страда, поне при мен, и го усещам съвсем и латерално (за разширяване) и в по-долни и вътрешни части на гърба. Под неутрален хват разбирам когато дланите са една срещу друга - примерно ако с набираш на двете рамена на успоредка, хванал всяко с една ръка. Често по градинките има едни такива пейки, много удобни за целта.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 25.06.08 13:36.

25.06.08
14:56

Във сайта има Мн хубава статия за набиранията , начините , видовете и всичко свързано с тях . Намерия и си ти !

25.06.08
15:55

Благоедаря много на отзовалите се. За да не отварям нова тема искам да задам няколко въпроса от друго естество и очаквам отново Вашите коментари. Сега целта ми е да намаля подкожните мазнини - както знаете - НВД, протеин, амино, л-карнитин и т.н, но също така и тренировките играят важна роля. Разделил съм ги на: гърди и пр. рамо, гръб + задно рамо, ръце, крака. Ръцете и краката са ми ясни. Дайте малко помощ за гърдите и за гърба.
  1. За гърдите искам да включа кофички (в началото на трен иначе нямам достатъчно сила) и обратен лег за “подсичане” и оформяне отдолу, та въпроса ми е как да ги комбинирам с другите упражнения за гърди и с рамото?
  2. Относно гърба смятам това да са урп: набирания, горен скрипец, тяга и придърпване на щанга? Вашите мнения?

TI

25.06.08
20:05

Добре ето ти едно предложение от мен за двете тренировки:
гърди+рамо;
1 Кофички/обратен лег - 4х8(едно от двете, защото ефекта е сходен);
2 Горен лег - 4х8(дъмбели или щанга ти си избери);
3 Хоризонтален лег/флайс - 3-4х8-10(ако правищ кофи сложи лег, ако не флайс);
4 Раменни преси пред врат - 5х8(веднъж щанга веднъж дъмбели);

гръб+з. рамо:
1 Набиранки - (гони повторения без оглед на сериите, като всяка тренирвока ги увеличавай);
2 Тяга - 4х8(ако я можеш, ако не я учи с малки кила);
3 Някакво гребане - 4х8;
4 Разтваряне от наклонен седеж - 4х12;

Това ти предлагам без да знам стажа ти, но ако си начинаещ това спред мен е добър вариант. Тренировката за отслабване без диета няма, така че си гледай НВД-то и тренирай тежко. Ако имаш желание и кардио прави, но ако са ти добре калориите и само с тежки тренировки ще се оправиш.

26.06.08
11:00

НВД и кардио задължително! Благодаря ти за предложенията, ще се възползвам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1