казано от D3BEP на 26.06.08, 21:11:
Селекцията всъщност е мит, повечето борци и щангисти ги почват от 10-12 годишна възраст, баскетболистите най много от 14. Освен с хвърляне на боб, не знам тренерът по друг начин как би познал колко ще порастне детето. На панаирите има наистина добри циганги с боб, кристални кълба и други подобни.
Поне във волейбола чак мит не е. Естествено варианта и е различен от споменатия. В началото всички тренират заедно, с течение на вр-то ако някой не компенсира липсата си на ръст с нещо друго, техника или физически качества (а вече често и 2те) отпада от отбора. Естествено и самоходни тояги, колкото искаш. Така че към автора на темата- братле, ръста не е всичко ;)
27.06.08
05:20
Аве волейбола... И аз съм играл баскетбол в училищния отбор, бил съм и в отбор по борба... Недейте така, молим са, децата почват от малки и въобще е безумна хипотезата че някой ги гони заради ръста им.
Остават(или отиват на състезание) по борба тея, които са добри спортисти.
За състезанието те се класират, Огнем, не ги избират. Не знам в какви отбори си играл та са ги избирали.
А като цяло баскетболистите остават по - високи, борците със среден или нисък ръст, щангистите направо по - ниски.
Волейболът като цяло може и в по - напреднала възраст да се стартира, НО всек итреньор по борба/щанги ше ти каже, че ако идеш там на 20 години, сигурно нищо няма да излезе. Пък ти иди колкото висок си искаш.
Което отново връща в изходна точка: няма подбор по ръста, защот одецата там най -често още не са почнали да растат.
Както и да е.
ПП. Огнем, искам да те питам, аз съм със скромни бакетболни познания, но как един защитник и борец под коша може да е добър и успешен по твоите думи, ако е с дребен ръст? За мен това е абсурд, това че върти топката на игрището вънка не го прави добър играч в професионален отбор. И като цяло крилото е пост за по - слаби играчи.
Ти си голям на възраст като те гледам, а Тайрън - Мъгси Богс помниш ли го? Беше поинт гард. Т.е. реализатор.
Колко санта беше? 159? При среден ръст 201?
А сега е треньор. Никога не са го спряли заради ръста му, а конкуренцията в НБА беше жестока в онези години.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 27.06.08 06:41.
казано от D3BEP на 27.06.08, 05:20:
.
Ти си голям на възраст като те гледам, а Тайрън - Мъгси Богс помниш ли го? Беше поинт гард. Т.е. реализатор.
Колко санта беше? 159? При среден ръст 201?
А сега е треньор. Никога не са го спряли заради ръста му, а конкуренцията в НБА беше жестока в онези години.
не четеш какво пиша изобщо, по - горе съм споменал и Мъгси Бокс и Айзия Томас и стелбата от тройката на пойт гардовете, да си го видял да пробива под коша, а пък Майкъл Джордан при 1, 98 см играеше крило май. Аз няма смисъл да споря, това което го говоря е от лични наблюдения а също на ръст 180 в седми клас ми отказаха да ме вземат в Черно Море Соди, защото вече било късно, сеиозно говоря, тук всички се знаем от деца и тези от отборите и любителите се събират всеки ден в едно и също училище където ходя да играя и аз.. Има много добри момчета, които не играят защото нямат ръст дори и то съвсем сериозно, иначе веднага като срещна тук един тренер, мога да го попитам как ги подбира за петицата, аз мисля, че според това колко могат и показват на тренировките, а той ги съсипва, че и с щанги тренират като в Америка.
27.06.08
07:33
Е тогава искам да те питам за какво спорим? Или си имаш отделна тема :)
Казваш туй, което казвам и аз. Че децата ги избират малки и че гледат какво могат. А не колко ше пораснат. Евентуално.
При това не знам дали аз не чета или ти, но определено аз говоря за борба, а ти ми говориш за баскетбол :)
Темата изхвърча много в офтопик. Загубихме основната идея. Кой къде играл... Как го селектирали...
казано от D3BEP на 27.06.08, 07:33:
Е тогава искам да те питам за какво спорим? Или си имаш отделна тема :)
Казваш туй, което казвам и аз. Че децата ги избират малки и че гледат какво могат. А не колко ше пораснат. Евентуално.
При това не знам дали аз не чета или ти, но определено аз говоря за борба, а ти ми говориш за баскетбол :)
Темата изхвърча много в офтопик. Загубихме основната идея. Кой къде играл... Как го селектирали...
аз лично само исках да кажа, че от баскетбол не се пораства, според мен. Потвърждавам вашата теория, която съм цитирал по - горе за щангистите, ръстът и набиването на прешлените и ставите.
и вярно развалихме тематa на момчето с офф топик.
Мнението беше редактирано от ognem на 27.06.08 07:59.
27.06.08
07:49
Възможно е да си прав.
Според мен се пораства. Аз играех баскетбол именно в пубертета.
Значително по - висок съм от майка ми, баща ми, сестра ми, бабите и дядовците ми. Всъщност, съм определено най - високият в родата.
Дали е само заради баскетбола - не знам. Сигурно не.
Но и професорът го е казал - антигравитационните упражнения помагат. Баскетбола в това число. Скокове.
Определено не помагат с 20 санта. Но вероятно имат значение.
Но никой не е изследвал баскетболистите и растежа им. Би било добре ако има два близнака, единият да играе много баскетбол, другият да седи и да дреме пред компютъра... Само така може да се направи разлика със сигурност.
От баскетбола и волейбола несе расте на височина,това че играчите са високи нищо не означава просто треньорът пуска само високи играчи в отборът,а за това с щангистите има доста които са над 1.80 и са професионалисти.
27.06.08
08:53
казано от misho280 на 27.06.08, 08:19:
От баскетбола и волейбола несе расте на височина,това че играчите са високи нищо не означава просто треньорът пуска само високи играчи в отборът,а за това с щангистите има доста които са над 1.80 и са професионалисти.
Айде за да не става така -всеки който се включи чел, недочел, да започва дискусията отначало, ето ви този линк.
Четете, проследете. И после коментирайте. След като човекът е казал че може, вярвам че може.
Ак оимате как да го оборите, оборете го.
Моля ви, не ме карайте пак да ви го прочитам вместо вас, сигурен съм и сами можете да откриете точните цитати, и аз съм ви ги дал.
http://64.233.183.104/search?q=cache:kQAMhTuH4t8J:www.iofbonehealth.org/download/osteofound/filemanager/publications/pdf/invest_in_your_bones_bg.pdf+%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B6+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5&hl=bg&ct=clnk&cd=2&gl=bg
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 27.06.08 08:54.
вчера говорих с момчетата на игрището, повечето от които бяха трениращи в отборите из града, според всички от баскетбола се ръстяло, ама незнам аз тази работа, те повечето са мутанти, на 19 по а са по близо два метра. Мутанти, дали е от баскетбола или от гена/ но имало такъв вариант, че освен гена и баскетбола ти давал 4 -5 сантиметра, предполгам за поне 5 - 7 години постоянна игра и тренировки/. Един от гардовтете който е нисък и играе от доста време а сега е в университет, разви някаква много интересна теория за щитовидната жлеза и хормона на растежа, според която това нямало как да стане, защото като играеш баскетбол, нямам как да отделяш повече хормон и от въпросната жлеза за да растеж на височина, но не съм много сигурен дали разбрах правилно името / щитовидна, почти сигурен съм принципно/ защото съм слаб по анантомия, което май е само минус.
По никакъв начин няма да ти пречи-дамо не го прави с много тежко докато не заякнеш доста на това упражнение,че е опасно.Като ученик висях заедно с един приятел всяка вечер на лоста пред блока да му правя компания.Той пък беше нисък и искаше да порасне.Той не порасна ама аз се сдобех с широк гръб,щото тъй и тъй вися поне да се набирам и да правя коремни.Гъй че ако ти е заложено в гените да станеш 183 см.ще станеш 183 см.
09.06.09
16:18
А някога замисляли ли сте се ,че това упражнение го правите за 15 максимум 20 минути 1-2 пъти в седмицата ,а в една седмица колко минути има 10080 минути (с калкулатора го сметнах). Е това мислите ли,че пречи на растежа?
Мнението беше редактирано от No_CoNnEcTiOn на 09.06.09 16:19.
09.06.09
17:05
No_CoNnEcTiOn мнението ти е направо за бисерите. Как го изчисли представа си нямам.
09.06.09
17:14
казано от Иван Шишманов на 09.06.09, 17:05:
No_CoNnEcTiOn мнението ти е направо за бисерите. Как го изчисли представа си нямам.
Ако говориш за частта с минутите:
1 час има 60 минути
Eдно денонощие има 24 часа. В минути това е: 24 x 60 = 1440
Една седмица има 7 денонощия, което прави 1440 x 7 = 10080 минути
Друг е върпоса, че ако се прави клек веднъж в седмицата изпълнението не е 20минути, а около 40секунди на серия (при десетина повторения). Ако се правят 4-5 серии, това са 160-200секунди или в минути: 2,6 - 3,3.