Хванаха 11 български щангисти с допинг

Темата е заключена.

27.06.08
12:35

Националните ни отбори мъже и жени по вдигане на тежести ще се откажат от участие на олимпийските игри в Пекин това лято, тъй като 11 български тежкоатлети са дали положителни допинг проби, разкриха специално за Sportal.bg от телевизия BBT.

Президентът на родната централа Антон Коджабашев е подготвил специална декларация за оттеглянето на българските национални отбори от олимпийските игри заради проведен на 8 и 9 юни допинг тест, в който е установено наличието на метандианон (анаболен стероид) в пробите на 11 национални състезатели, водещи подготовката си за Игрите в Пекин.В тази връзка БФВТ е взела решение да оттегли националните отбори за мъже и жени от Игрите.

Откритото вещество е бианабол и се установява минимум шест месеца след употреба, като това изключва възможността да бъде използвано 50-60 дни преди Олимпиадата. Въз основа на предварителните данни се предполага, че веществото е попаднало в организма на щангистите най-вероятно чрез замърсен с метандианон прахообразен позволен възстановителен препарат от вида на креатин или протеин. Не е изключено теоритично и приемането му с храна.

Източник: sportal.bg

27.06.08
12:51

Срам и позор за родния спорт!

27.06.08
12:53

Интересно как е попаднало веществото в организма им.
Едва ли преди Олимпиадата ще рискуват приемайки го...
Дали наистина може да е от някоя “хранителна добавка”?

27.06.08
13:06

Щангите вече са спорт на химиците.. печелят тези, които вложат най-много пари в химия, която да не може да бъде засечена (поне за  настоящия сезон.Още 1 път позор..

27.06.08
13:13

“Въз основа на предварителните данни се предполага, че веществото е попаднало в организма на щангистите най-вероятно чрез замърсен с метандианон прахообразен позволен възстановителен препарат от вида на креатин или протеин. Не е изключено теоритично и приемането му с храна”

Хахахаха, дори не си струва да се коментират такива глупости.
Както и да е, почти всички при такива оспорвани световни състезания са атлети които редовно са на цикли тъй като само така могат да са конкурентни. При нас просто не се влагат достатъчно средства за да се разработят ефективни начини за да се заобиколят тестовете. Като пример може да се даде Источногерманската допинг машина която е разработена по време на студената война по държавна поръчка от най - големите фармацевтични компании в Германия и в продължение на дълги години е позволявала на источногерманските атлети да печелят олимпиади след олимпиади, немските фармацевти са били на няколко крачки пред възможностите на тестовете за допинг.

27.06.08
13:41

Еми точно сте го казали, това е ясно...
Май вече ние българите трябва да се ориентираме към спортове където таланта е над всичко, например в срелбата... и то какво стана... :) Даже и в артистичните дисциплино със журита пак е неприятно...

В щангите просто химиците ни пак са се осрали, толкова ли не са можали да ги изислят нещата... Или пък да приемем, че е дошло от някакъв протеин или креатин, еми те толкова ли нямат методи да тестват това което взимат, ебаси позора.

Ae китайците, понеже в тоя спорт винаги са били претенденти, решили на родна земя да са шампиони...

Аман от допинг вече... Естествено, че всички вземат, това и децата вече го знаят. Ама все хващат който трябва.

27.06.08
19:07

Аз само не мога да разбера, как може да се коментира хипотезата, че е възможно да е попаднал чрез протейн или креатин в организма..

Е, а ти какво искаш да кажат? Пихме хапа но ни хвана запек и не можахме да изчистим :)

Винаги е така. Винаги има “аз земах само протеин”, “аз земах само капки за нос” “аз сеха само една ракия снощи”... Няма ли такова разяснение, ще има уво - уволнение! И т.н.
Но за мен това всичкото е едно голямо лицемерие.

Всички пият. Най - яките пият най - яко. Квото и да ни лъжат, и шахматистите пият допинг вече...
А използват тестовете да елиминират “който не слушка”. Или който е заплаха...

27.06.08
20:14

М’да. Жалко, щяхме да ги убием на олимпиадата..

PR

27.06.08
21:45

Това е един от най-смешните и изфабрикувани допинг скандали за които съм чувал! Как може да ги хванат точно с тоя архаичен препарат бе ?! Няма друг такъв очевиден заговор. Наистина жалко за мом4етата.Всички взимат забранени вещества това е ясно...важното е кой взима златото а нашите мом4ета са спе4елили достатъчно много медали за да си мисли някой 4е е въпрос само на анаболи.

28.06.08
06:30

Всеки който се изпикае днес и даде за допинг контрол урината си, ще излезе положителна проба! Месата са назобани именно с метан! 2 лв продажна цена на блистер, яко, а? Че и аз ако имам ферма, вместо трици и декстрин, ще муам метан в храната на кокошките!

Скандалът е генериран от българин, получил не малка сума пари. Същата история като с Ороцетама! Българиски агент на чужда федерация, сменя или обърква пробите, с цел по-малко медали. Защото Абаджиев е най-добрият - не заради количествта, а заради схемите и комбинациите! НАЙІВЕЛИКИЯТ! Че спорта е опоречен, така е! Но всички нации разполагат с един и същи стероиден ентураж! Въпросът е, кой най-добре борави с него - БЪЛГАРИТЕ!

Завистта ходи и по хората и няма почивен ден!

ИС

01.07.08
20:04

tpd   ,няма спорт в който да не се взема допинг,за спортната стрелба се взима бета блокери за забавянето на кръвното налягане и пулса,за да няма треперене на ръката дори от пулса когато състезателите спрат да дишат когато се мерят в мишената

Мнението беше редактирано от Ивайло Стайков на 01.07.08 20:06.

01.07.08
21:08

Преди месец и нещо изгърмяха гърците с целият си отбор по същата схема - анабол в добавките.
Китайският производител на въпросната добавка им се извинил за гафа, но гърците не са допуснати до олимпиадата.
Сега е нашият ред да ни “цакат”.
Не ми се вярва някой от ръководството да дава препарат, който не може да се изчисти за повече от 9 месеца. Схемата, която знам от Боевски е с други препарати, които се редуват и спират 20 дни преди състезанието/теста. Сигурно има още по-добри схеми. Растежния, например се хваща само до 3 часа след приема му и то от кръвен тест, който не се взима. Синтетичния има маркери, ама има и трупен ...
Ако си медалист даваш тест. И ако си с Бионабол - гориш.
Няма треньор и състезател, които да тръгнат за медал с такъв препарат. Поне аз се надявам, че нямаме такива.
Прецакани сме нагло и криминално.
Пак ще има олимпийски шампиони за наша сметка.
Май китайците си правят олимпиада за тях си само.

02.07.08
18:28

Много неприятно стана. В щангите със сигурност щяхме да вземем някой медал. Щангистите са ги хващали и преди с допинг. Гадното е и че се накърнява името на България и на другите ни представители на олимпиадата. От друга страна обаче е по добре че стана това, за да може веднъж за винаги нещата в тази федерация да се оправят. Бовски никоа не ми е бил симпатичен. Сигурен съм че той е сериозно замесен в нещата.

22.07.08
03:08

За свое оправдание казаха, че са им пробутали стероида с хранителните добавки! А знаете ли коя фирма официално снабдява федерацията по щанги със суплементи? Това е небезизвестната Best Body Nutrition, така че сами може да си представите защо са им толкова евтини продуктите. Явно бухат стероиди здраво вътре и после се парадират с ефекта. Кой знае по какви мазета и гаражи ги забърват, а твърдят че са германски. Още една причина да си затвърдя мнението че евтиното за това е евтино защото има буклуци в него, затова че качеството струва скъпо и че не бих взел нищо произведено в Европа защото европейците още продават креатин монохидрат при условие че има много по мощни и безвредни форми на креатина.

Мнението беше редактирано от Z@ki на 22.07.08 03:09.

казано от Z@ki на 22.07.08, 03:08:

За свое оправдание казаха, че са им пробутали стероида с хранителните добавки! А знаете ли коя фирма официално снабдява федерацията по щанги със суплементи? Това е небезизвестната Best Body Nutrition, така че сами може да си представите защо са им толкова евтини продуктите. Явно бухат стероиди здраво вътре и после се парадират с ефекта. Кой знае по какви мазета и гаражи ги забърват, а твърдят че са германски. Още една причина да си затвърдя мнението че евтиното за това е евтино защото има буклуци в него, затова че качеството струва скъпо и че не бих взел нищо произведено в Европа защото европейците още продават креатин монохидрат при условие че има много по мощни и безвредни форми на креатина.

Говориш пълни глупости.Никоя фирма за добавки не би слагала стероиди, най малко защото стероидите са много по скъпи от добавката.Изобщо има ли още някой в този форум който си мисли че щангистите ни ей така случайно без да искат са взели стероид.

Случвало се е в суплементи на фирма при изследване да открият остатъци от стероид, така че и това не е прецедент.
Но истината е, че в тея спортове всечки бухат здраво хапчета.
И най - зле е положението с треньорите, които определят кой какво да взема и с какво да чисти(организма си) преди състезанието, работйки най - често с остарели или недобре проучени медикаменти, едва ли не по системи от времето на Абаджиев.
Абе в общи линии знаят и новите неща, но не ги ползват, не минават прегледи като едно време... Няма пари явно.
А има и друг проблем, в тея спортове не е рядко явление младите надежди да са много надъхани и да вземат да се назобят доплнително, уж с идеята че до състезанието е далеч и ся шси вдигнат постиженията. А общият ефект в този случай става трудно предвидим.

Поздрави!

22.07.08
06:27

Все пак си мисля, че няма спортист в БГ на световно ниво, който да незнае за колко време се чисти Бионабола. И треньор, също.
Каквото и да взимат не е Бионабол.
Подхвърлен е.
Интересно от кого?
Въпросът е защо не се впрегнаха всички държавни институции да разрешат този въпрос? Да ни стане ясно, защо няма да имаме 6 медала (поне 2 от които златни) по думите на момчетата? На кого сме задължени за това прецакване?
Според мен - защото нямаме нормални политици, а мижитурки.
Както е да е, но е унищожен (напрактика) един от най-титлуваните ни спортове и е загубена една от много малкото причини да се гордея, че съм Българин.

22.07.08
10:42

казано от Иван Шишманов на 22.07.08, 04:05:

казано от Z@ki на 22.07.08, 03:08:

Говориш пълни глупости.Никоя фирма за добавки не би слагала стероиди, най малко защото стероидите са много по скъпи от добавката.Изобщо има ли още някой в този форум който си мисли че щангистите ни ей така случайно без да искат са взели стероид.

Напротив, един стероиден цикъл е в пъти по-евтин от този с качествени хранителни добявки. Повечето цървулковци по залите когато разберат че давам между 300 и 500 лева месечно само за добявки казват: ” Ми чи то кат дам 20 лв за митан пак шъ съ напомпам толкуз” Ми напомпайсе бе миндил, ама черния ти дроб няма кой да го смени. За качествена храна им свиди, а какво остава за трансплантация. Та нашите хубостници от щангите си вземат креатинче по 10 лв. и ВСАА по 15 лв. (баси ВСАА-то) и сега евтиното им излиза скъпо. Пък псле едва ли не ЦРУ ги е прецакало.

Мнението беше редактирано от Z@ki на 22.07.08 10:43.

Аве... Не познаваш щангистите.
Напротив, те вземат качествени добавки.
И между другото именно на фирма с качествени добавки бяха открили остатъци от стероид в протеина. Стероидът май беше прост бионабол.
Но отва няма значение, може да е тарикатия, може да е ментак. Не знаем.
Това, което знаем, е че:
Щангистите зобят невъобразимо много и чистят след това. Нормалният стероиден цикъл на културиста ако е 8 седмици, на  щангиста е 16 с по - малка доза, за да може да привикнат с тежестта. За това време обаче макар и дозата да е по - малка, рискът от трайни хормонални промени се увеличава.

И... добавките далеч не са толкова желани и основни за щангистите, колкото си мислиш.
Те не са културисти, та колкото по - големи, по - добре. Те категорично гонят категория и половин кило повече при тях може да е решаващо. Даже в същата категория.

Така че дори и в добавките да може да има стероиди - както твърдя, идеята, че 11-те български щангисти са яли от една кофа с протеин и затова са назобани е грешна. те са назобани или от не съвсем качествен зоб или от недобро или закъсняло чистене след това. Това е причината. Не протеина.

22.07.08
20:30

Не знам дали всички, които пишете сте проучили добре случая, защото бионабола, както е написано в първия коментар се чисти за най-малко 6 месеца и съм сигурен, че няма нормален човек, които да даде такав стероид на нашите и да има за цел да им помогне.Също така на щангистите им правят тестове всеки месец(поне така казаха на няколко интервюта) и суууупер безсмислено да пият тоя стероид точно преди олимпиядата.Другото, което разбрах, е че 1 седмица след като ги хванаха е трябвало да ходят на лагер, в който ще се свалят килограми, за да могат да си влязат в категорията, а  този стероид няма място в периода на редуциране на теглото.И другото, което е много подозрително,  е че според пробата са приемали еднакви количества от стероида, а предполагам на всички е ясно, че 50кг категория и 100+ приемат различни количества от абсолютно всичко.
С 2 думи са ни прецакали много яко, защото сме най-добрите

казано от jomo на 22.07.08, 20:30:

Не знам дали всички, които пишете сте проучили добре случая, защото бионабола, както е написано в първия коментар се чисти за най-малко 6 месеца и съм сигурен, че няма нормален човек, които да даде такав стероид на нашите и да има за цел да им помогне.Също така на щангистите им правят тестове всеки месец(поне така казаха на няколко интервюта) и суууупер безсмислено да пият тоя стероид точно преди олимпиядата.Другото, което разбрах, е че 1 седмица след като ги хванаха е трябвало да ходят на лагер, в който ще се свалят килограми, за да могат да си влязат в категорията, а  този стероид няма място в периода на редуциране на теглото.И другото, което е много подозрително,  е че според пробата са приемали еднакви количества от стероида, а предполагам на всички е ясно, че 50кг категория и 100+ приемат различни количества от абсолютно всичко.
С 2 думи са ни прецакали много яко, защото сме най-добрите

Метандростенолонът се изчиства от тялото за 5-6 седмици, а не за половин година. Едва ли на щангист, които гони категария му е от полза този стероид, но темата вече достатъчно е разисквана. Според мен не са виновни пряко щангистите ни, но няма и да разберем.

22.07.08
21:21

Метандростенолонът се изчиства от тялото за 5-6 седмици

По думите на Меранзов нашата машина (в БГ), която не е най-съвременната, засича бионабол 6-7месеца след приема. По думите на Гената (Евгени Попов) и Боевски трябва да го спреш 9 месеца преди проба (навън). Ами то неостана време да го взимаш и затова не го взимат. Преди години Абаджията е разработил методика за замазване на следите с диуретици, аналгин и др. вещества и са били достатъчни 3 (три) дни без зоб за да не те хванат. Сега тези “замазващи” вещества са забранени и ако те хванат с тях - все едно са те хванали със стероид.
И все пак много ми е интересно кой е виновен за този фал?
Или пак няма да има виновни?!?
Мамка му, искам си медалите, искам да съм горд като видя нашето знаме най-отгоре и по Евроспорт звучи нашия химн!
Коя гадна душичка ни отне (на мен и повечето българи) това малко удоволствие?

Е защо тогава нещата не съвпадат? Гледам в http://www.steroid.com/detect.php - смятам го за доста достоверен източник. На орален дианабол пише толкова...

23.07.08
11:51

казано от Ради Хаджирадев на 22.07.08, 22:00:

Е защо тогава нещата не съвпадат? Гледам в http://www.steroid.com/detect.php - смятам го за доста достоверен източник.

Вече не го смятат за толкова достоверен, виж това - “How Anthony Roberts & Steroid.com Raped George Spellwin, the EliteFitness.com Site & Our Members” - http://www.elitefitness.com/articles/roidstore/

и това - http://www.t-nation.com/tmagnum/readTopic.do?id=2183229

и това - http://www.t-nation.com/tmagnum/readTopic.do?id=2184734&pageNo=0

Мнението беше редактирано от Alkorin на 23.07.08 11:57.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1