27.06.08
17:02
КОлко пъти да правя корем седмично в период на чистене?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 14:26.
27.06.08
17:24
В период на чистене на корема ли? - всеки ден:)
А бе всеки ен като го правя имам мускулна и не ми се възстановява.Аз мисла понеделник,сряда и петък да го правя.Вие как мислите?
27.06.08
17:30
Какво и по колко правиш??
27.06.08
17:55
Ама кажете тfчно какво е “това” като упражнения и натовареност, бре!:)
Ами аз правя 4 супер серии коремни преси с вдигане на краката от лег и 4 серии наклоняване с дъмбел встрани.
27.06.08
23:18
не е добре да го правиш всеки ден,и това е мускул,който се нуждае от възстановяване за да расте
28.06.08
08:56
казано от Ива Павлина на 27.06.08, 17:24:
В период на чистене на корема ли? - всеки ден:)
Грешка !
Най-много през ден или веднъж седмично .
казано от Kevin_Kostner на 27.06.08, 23:18:
не е добре да го правиш всеки ден,и това е мускул,който се нуждае от възстановяване за да расте
x2
Мнението беше редактирано от Chrisich на 28.06.08 09:59.
29.06.08
13:06
През ден или веднъж на два дена е достатъчно,ако тренираш.Ако не тренираш нищо друго може и всеки ден.
а какво се получава ако го тренираш два пъти дневно, сутрин след ставане и след тренировка, но не с много голям обем извършена работа и съответно почивка неделя (по - общи упражнения), да кажем и събота? Повечето работа се извършва в домашни условия, суперсерии, комбинации и от упражнения, цялостна тренировка за тялото, подскоци и т.н.?Мисля, че всекидневни и дори двуразови тренировки не биха били проблем за коремната мускулатура.
29.06.08
14:56
Какво ще стане ли? - Нищо. Ще претренираш. Ти не разбра ли, че мускулът расте когато си почива. Хората ти казаха, че 2-3 пъти най - много в седмицата е достатъчно, ти пак твоето си знаеш..
казано от ognem на 29.06.08, 13:46:
а какво се получава ако го тренираш два пъти дневно, сутрин след ставане и след тренировка, но не с много голям обем извършена работа и съответно почивка неделя (по - общи упражнения), да кажем и събота? Повечето работа се извършва в домашни условия, суперсерии, комбинации и от упражнения, цялостна тренировка за тялото, подскоци и т.н.?Мисля, че всекидневни и дори двуразови тренировки не биха били проблем за коремната мускулатура.
Подкрепям това мнение. Корема с тежести теоретично би могъл да се претренира, но с коремни преси и подобните им е изключено.
edit:
казано от Красимир! на 29.06.08, 14:56:
Какво ще стане ли? - Нищо. Ще претренираш. Ти не разбра ли, че мускулът расте когато си почива. Хората ти казаха, че 2-3 пъти най - много в седмицата е достатъчно, ти пак твоето си знаеш..
Не е точно така. В смисъл, прав си, но донякъде. Защото мускулът расте докато си почива от ТЕЖКО натоварване. Тази наглед дребна добавка променя много неща. Коремните преси са едно много далеч от тежко натоварване (по-скоро жалко) и възстановяване от тях звучи нелепо.
edit 2:
Всъщност, това важи и за работата със собствено тегло в по-общ план. Огромен процент от трениращите нямат силата и силовата издръжливост за да претренират с такива упражнения, защото дори при ежедневно правене не могат да направят достатъчно, за да създадът стрес, от който да има реална нужда от продължително възстановяване. Напоследък ми се струва, че да претренираш всъщност е по-трудно, отколкото да “недотренираш”, именно заради голямото пазене от първото.
Мнението беше редактирано от G33K на 29.06.08 15:09.
29.06.08
15:15
Имаш право определено. Ще запомня критиката ти..