29.06.08
10:48
Може да ви се стори глупав въпроса на пръв поглед , но ми каза че витамините са можели да прецакат дадена диета.На мене ми се стори абсурдно , но все пак се чувствах длъжен да Ви попитам.
Зависи от витамините зависи от диетата.Сподели за каква диета свата въпрос и какви витамини мислиш да пиеш
29.06.08
12:23
Диетата е :
1-5 ден
Закуска :
100 грама извара , 50 грама овесени ядки и ябълка
Обяд :
150 грама телешко месо , варен картоф , салата
Преди тренировка :
4 белтъка , краставица
Вечеря :
200 грама риба , голяма салата
——————————————————————————————————-
6-14 Дни
Закуска :
омлет от 5 белтъка , морков , банан
Преди обяд :
риба тон косерва и малко кафяв ориз като гарнитура
Обяд :
200 грама пилешко филе/гърди
Следобяд :
100 грама извара с малко орехи
Вечеря :
200 грама телешко , голяма салата , печен картоф
Пия L-carnitin и Fyre 2 пъти по 2 сутрин след става и на обяд.
Витамините са “Supra Vit Daily с портокалов вкус”.
29.06.08
12:33
Съмнява ме да ти прицакат диетата...
Като свършат си вземи, Центрум или СпектрумВит, иначе както каза Красимир няма да прецакат нищо.
29.06.08
13:12
Могат само да помогнат.
29.06.08
14:32
Изобщо, аз за първи път от автора на темата чух, че може да попречи определен витамин на една диета. Та витамините са основните на един хранителен режим..
29.06.08
14:36
Наистина, има лекарства, приемът на които трябва да бъде 4 часа преди или след витамините, защото лекарственото действие се повлиява от някои минерали и метални йони, съдържащи се във витамините, но за диета......то, хората се чудят как да компенсират недостига на витамини!!
29.06.08
16:54
И аз така реагирах в началото , но реших все пак да попитам.Мерси много за отговорите.
29.06.08
17:16
Витамините на диетата трудно могат да попречат.
Аз ще ти споделя нещата които знам, ти прецени.
Витамините могат да попречат в два случая:
1. Предозиране с мастноразтворими вотамини. Следи ги внимателно, те действително стават опасни. С водоразтворимите трудно се предозира, но с мастните е напълно възможно.
2. Ползване на химични вместо на естествени извлеци от витамини.
Второто е сравнително модерен поглед върху нещата.
90% т витамините, вкл. и споменатият Центрум, са химичен извлек.
Разликата:
Химичните витамини, според това, което знам за тях, имат 100% същото съдържание като истинският витамин.
Но различна молекулярна структура.
Това води до факта, че витаминът, участващ като катализатор в реакцията не винаги върши тази работа. Не винаги се “залепя” на мястото на освободените радикали и молекули, невинаги се “отлепя” навреме за да стане реакцията... И в следствие на това често даже вреди, вместо да помага...
Тази студия честно казано съм я срещал на няколко места, но в “суров” вид, без конкретни химически примери и доказателства, но ми е оставила някаква следа в съзнанието.
Разлика между химическите и иестествените извлеци:
1. Химическите нямат или имат лекарствен мирис, извлеците обикновено вонят лошо или остро.
2. Химическите почти не се развалят, без зачение от температура на съхранение, имат по - голям срок на годност.
3. Химическите като цяло са по - евтини и по - често предлагани.
Аз лично ползвах и съм много доволен от натуралните извлеци на Джеймиесън.
По - скоро да не би да се е имало нещо такова предвид? Помисли на тази платформа.
Поздрави!
мисля, че по -добре би било да се ориентираш към български витамини на някоя фирма за хранителни добавки и да наблегнеш на плодовете/ без банани разбира се!/. Общо взето от всичко казано до тук, витамините са само в плюс!
29.06.08
18:22
казано от ognem на 29.06.08, 18:17:
мисля, че по -добре би било да се ориентираш към български витамини на някоя фирма за хранителни добавки и да наблегнеш на плодовете/ без банани разбира се!/. Общо взето от всичко казано до тук, витамините са само в плюс!
И зеленчуците. Сега им е сезона.
Да, от витамини от храната по - добро няма и хептен няма смисъл от тях лятно време.
Ето примерна статия за синтетичните и натуралните витамини.
http://www.blitz.bg/article/4929,49
Общ овзето това е смисъла, като пак казвам: има извлеци, които стават за приемане.
казано от D3BEP на 29.06.08, 18:22:
Да, от витамини от храната по - добро няма и хептен няма смисъл от тях лятно време.Ето примерна статия за синтетичните и натуралните витамини.
Общ овзето това е смисъла, като пак казвам: има извлеци, които стават за приемане.
съвсем да, даже и със зеленчуците няма да има проблем със захарите, което може да се окаже сериозен недостатък в една диета.
Мнението беше редактирано от ognem на 29.06.08 19:57.
29.06.08
18:27
За да не пускам нова тема да питам , изварата сутрин и сипвам малко вода и я разбивам с миксер да стане като айрян и и слагам чубрица , това забаля ли ефекта ли ?
Мнението беше редактирано от justinmaggie на 29.06.08 18:42.
29.06.08
18:35
даже би трябвало да го “забързва”, тъй като по-лесно се абсорбира в храносмилателната система:)
29.06.08
20:55
На т’ва не му ли се викаше матеница? :lol:
29.06.08
21:03
казано от ognem на 29.06.08, 18:25:
казано от D3BEP на 29.06.08, 18:22:
Да, от витамини от храната по - добро няма и хептен няма смисъл от тях лятно време.Ето примерна статия за синтетичните и натуралните витамини.
Общ овзето това е смисъла, като пак казвам: има извлеци, които стават за приемане.съвсем да, даже и със зеленчуците няма да има проблем със захарите, което може да се окаже сериозен недостатък в една диета.
Зеленчуците не съдържат захар...
30.06.08
09:00
казано от justinmaggie на 29.06.08, 10:48:
Може да ви се стори глупав въпроса на пръв поглед , но ми каза че витамините са можели да прецакат дадена диета.На мене ми се стори абсурдно , но все пак се чувствах длъжен да Ви попитам.
Голяма глупост . Витамините са задължителни !
Едно е сигурнои-витамините които ги рекламират по ТВ са химия!
Бирената мая е естествен източник! Центрум са НО КОМЕНТ :)
По принцип има начин витамините да те прецакат-дози на витамин Ц над 10 ГРАМА водят до диария и доста други проблеми но ти едва ли взимаш толкова :-) . Превитаминозата с други витамини също може да те прецака...
01.07.08
12:54
Не знам, ама за Центрум от приятели съм чувал хубави отзиви..
аз потребявам “Вита Макс” на “Нутрим” , освен витамини има и минерални соли. Колкото до превитаминозата сигурно е забавно, не спиш, тонизиран си. Спред мен даже и при тренировка за орелефяване би трябвало да се увеличат количеството на приеманите таблетки, поради липсата на естествени източници. Единствено зеленчуците се явяват такива в стриктна диета за намамляване на телесното тегло.
Мнението беше редактирано от ognem на 01.07.08 13:35.
01.07.08
14:58
Както казах, има и естествени извлеци - пак хапчета, но много по - скъпи от Нутрим и даже от Центрум...
А тия хапчета по аптеките и по Нутрим са много спорни.
То... не че и извлеците не са спорни хапчета... кой ги знае...
Хипервитаминозата всъщност в повечето сучаи дава почти същите проявления, като авитаминозата.