Най-нелепите ви контузии по време на тренировка

Прескочи до:
BU

01.07.08
18:18

Това,което ми прави впечатление и донякъде ме плаши е,че повечето от вас не са се възстановили...ипращяват ви веднъж рамената и занапред винаги си остават кекави...защо?

02.07.08
08:48

Повечето пъти се получава леко разтваряне на ствата и не се предприемат мерки(по-леки тренировки) и заради това нещо ставата придобива нова форма.

BU

02.07.08
09:08

казано от dan4o93 на 02.07.08, 08:48:

Повечето пъти се получава леко разтваряне на ствата и не се предприемат мерки(по-леки тренировки) и заради това нещо ставата придобива нова форма.

И какви мерки трябва да се предприемат?

02.07.08
09:10

Видам че можеш да четеш.Погледми ми пак мнението. :)

24.04.11
14:10

един път се обадих на един приятел да идва в залата защото няма никои а ми предстояха гърди та да помага за лег-а и идва тои лафим ала бала правя лег и на последното упражнение за ‘източване’ (по системата 10-8-6-15 тренирам) със 50 килца му викам ‘брат дигаи немога’ щото ми остава щангата на гърдите направо и оня хваща и вика ‘и аз немога’, тои си беше слабичък де ама на вид не чак толкова и ебаси неможа да ги дигне момчето и стоях с 50кг на и без това изморените гърди 1-2 минути докато си ‘’почина’’ та да ги дигна (едва дишах докато си ‘’почивах’‘). иначе тя залата в една маза долу, собственика го нямаше и оня докато стоях с килата на гърдите викаше ‘’помощ’’ няколко пъти, а аз ми е смешно даже дето немога да дишам викам дано да не слезе някои да ме види - излагация.

24.04.11
17:15

За този месец, вече за втори път си контузвам врата - в долната му част през трапеца и надолу покрай гръбнака. Гадничко.
И двата пъти при набирания с тежест. Точно ми беше минало и си се оглеждах като пич и днес пак.
Миналия път, мислех че е заради отворения прозорец, но май нещо в изпълнението, макар да внимавах и да развъртах врат преди всяка серия..
2 пъти за 1 месец и по един и същ начин - това, ако не е нелепо...

Поне вече съм наясно с раздвижването - горещ душ, мазило за травми, ергонимична възглавница, клек и тяга.

24.04.11
17:39

Хахах .... то не е много хубаво, но доста се смях като ви четох коментарите.
Първата контузия, за която се сещам е, когато почвах да правя клекове. АЗ съм дюстабан и не мога да пазя много добре равновесие като клякам. Вземам лоста да загрея хубаво, защото все пак за първи път правя и 1-2-3 повторение и на четвъртото... пляс назад. Не знам как и какво направих но като падах вдигнах лоста над глава и го хвърлих във въздуха. Паднах аз и след малко и лоста на крака ми... Не беше много приятно при положение, че преди мене едно момиче беше клякало с 60кг...

Преди седмица две преместиха пътеките от горния етаж на долния, за да може да ги наблюдават. Но ги сложиха прекалено близко до стената, която е куха. На пътеката се качи едно момче (леко големичко), почна да бяга, но явно му беше доста бързо, изплъзна се назад и след минута ... нямаше стена :)

24.04.11
17:55

1. Днес си ударих главата, докато слагах вериги за кофички :D
2. Няколко пъти съм си обръщал 20ки върху краката :D
3. Прескрипвал съм се на поставка за щанга (лег)
4. Щях да си счупя рамото преди време, правейки флайс, но неопитен слагах големи килограми :D
Тъй то сякаш.. аа да ии..
5. Затискал съм се с 60кг. на лег, след това постепенно прехвърлих щангата по корема до краката и от там на земята. Изправих се и си я качих горе :D :D
Едит: oо да, и
6: Бях се смачкал с 100кг. на клек. Добре, че беше моя другар да ме изправи. Щях или да си стоя клекнах до долу, или да обърна щангата..

Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 24.04.11 17:56.

казано от Ivan Ivanov на 24.04.11, 14:10:

един път се обадих на един приятел да идва в залата защото няма никои а ми предстояха гърди та да помага за лег-а и идва тои лафим ала бала правя лег и на последното упражнение за ‘източване’ (по системата 10-8-6-15 тренирам) със 50 килца му викам ‘брат дигаи немога’ щото ми остава щангата на гърдите направо и оня хваща и вика ‘и аз немога’, тои си беше слабичък де ама на вид не чак толкова и ебаси неможа да ги дигне момчето и стоях с 50кг на и без това изморените гърди 1-2 минути докато си ‘’почина’’ та да ги дигна (едва дишах докато си ‘’почивах’‘). иначе тя залата в една маза долу, собственика го нямаше и оня докато стоях с килата на гърдите викаше ‘’помощ’’ няколко пъти, а аз ми е смешно даже дето немога да дишам викам дано да не слезе някои да ме види - излагация.

хахаахахахах този случай направо ме погреба от смях :))))))))))) 10 точки за приятеля!!!
На мен освен 1 леко затискане (още като бях млад и зелен) на лег и неколкократни удари в горен скрипец нищо особено :) (но..никога не е късно да се стане за резил :х)

KR

03.05.11
20:55

Да чукна на дърво до сега не съм получавал травми и кунтузии по време на тренировка,но съм ставал свидетел на трагико-комични ситуации!В един случай 1 девойка се надцени на бягащата пътека и за части от секундата беше изхвърлена кат брашнян чувал.Друг млад левент докато се надуваше пред момите,реши да се набира с тежест на кръста.Не знам как си надянал колана с тежеста,но по едно време се смъкна надолу и му завлече гащите :D !Добре,че беше по белъо инак гледката щеше да бъде покъртителна :D .Друг момък,който сгъваше щанга(15кг) за предминици(крещеше сякаш клякаше с 200 кила),изтърва 1 от  дисковете(2,5кг) върху големия пръст на една девойка.Идея си нямате колко е забавно,да гледаш такъв сеир след това-що шамари отнсе след това,просто не е истина :D !

03.05.11
20:58

Аз пък днес си засрещнах палеца докато навивах въженце за предмишница :D та си пообърнах нокътя половината и посиня- красота :D

Мнението беше редактирано от Бойко на 03.05.11 20:59.

10.05.11
14:49

Това е най-забавната тема! :) Много съм се хилил докато прегледам всички мнения! :) И за да не пиша просто така ще споделя и нещичко не чак толкова смешно но също спада към графа “нелепи”: редовно на домашните дъмбели като сменям дисковете и отвъртам и завъртам гайките ми се забиваха по пръстите стружки, които се отчупват от ръбовете на хромираното покритие. Известно време се чудих откъде все ми се забиват постоянно и после за да ги махна минаваха едно 20 минути в чоплене, ама в момента в който се усетих веднага облепих ръбовете на гайките :)

20.02.12
15:32

Да вдигна темата и да добавя моето “изпълнение”.
Една вечер плувам делфин, ама с плавници, за да тренирам правилния замах на ръцете. Изведнъж тока спря и както бях засилена докато се усетя да ударя спирачки - бамм челен удар в стената на басейна. Всичко ми “светна” :D
После десет дни ходех с прекрасна дебела и дълга черта на челото, която си смени цветовете от червено през синьо, лилаво, зелено, жълто... Тогава открих магията на фондьотен-а.

Мнението беше редактирано от Smile на 20.02.12 16:23.

23.02.12
15:30

По принцип не съм имал тежки контузии, ама обичам да си бия главата в лостовете.Смит машини, горни скрипци, легове.Даже и с дъмбел успях един път, като сгъвах дъмбел зад врат за трицепс с една ръка..Ама върха беше когато си бях сложил 45 кг на лега с обратен наклон, завършвам серията и вече прекалено сигурен, че ше мина под лоста се изправям със засилка..В следващия момент сичко заглъхна за момент и чух как издрънча лоста, тъй като буквално бях дигнал 45 кг с глава :D

С един приятел като бяхме дигах за горна част на гърдите с лоста с максималната тежест която мога да дигна - 60 килограма последната серия. Направих 8 повторения и не можах да оставя лоста и ми затисна гърлото с тежеста, добре че беше моя приятел да помогне иначе не знам какво можеше да стане :D

30.05.12
15:38

Застанал съм пред огледалото аз и  ще правя сгъване за бицепс от стоеж. Сложил съм по 10 кг на страна на EZ losta, с идеята да загрея, и понеже са ми лекички си ги подхвърлям без много много да се концентрирам в това което правя, а през това време си гледам бицепсите (пуста суета) ту в огледало, ту си чупя врата на долу да ги видя на “живо” D: Ta при едно от навежданията се случи така че си треснах лоста в зъбите, и си счупих предния зъб...на следващия ден ходих да ми го изграждат, а зъболекарката не можа да повярва на малоумното ми изпълнение :D:D:D

30.05.12
16:05

Е за жалост и аз ще се разпиша
1 Веднъж в един кучи студ отивам да тренирам вън минус 20 градуса и влизам  но много бързах и викам направо да почвам хващам направо да сгъвам с права щанга при 3 или 4 повторение така ме изряза ръката след това 1 месец не можех да тренирам и 1 година след това още имах проблеми.
2 Много неприятна контузия  от която още си патя за жалост почвам да загрявам на горен лег с 40-50 кила не помня точно лежанка самоделка и поставките бяха тесни взимам си тежеста загравам и уж я поставям, но се оказва че не е влезнала от едната страна цялата тежест ми завлича лявата ръка като почти направих цял оборот след като тежеста падна по някакъв инстинктивно  си превъртях ръката в начална позиция нямаше такава болка като тогава даже се чудя как неможах да извадя рамото след това 1 месец обездвижен и чак след около 3 месеца отново тренировки.Засега като тренирам не съм изпитвал нещо сериозно ( при загрявка иначе яко си пука точно това рамо) ,но ако се опитам да хвърля нещо със всичка сила чуствам отново доста сериозно болка...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1