03.07.08
07:23
Не че подценявам иначе компетентните потребители на сайта,но мисля,че ако се направи следното нещо всички тук ще бъдат доволни.Ето го и него=>значи предлагам във форума или сайта всяка седмица да се кани някакъв специалист по храните,диетолог или фитнес инструктури към които ние потребителите на сайта да задаваме свойте въпроси на които сами неможем да си отговорим!Примерно пращаме цяла седмица въпросите,някой избира най-интересните и смислени и ги задава на знаещите,след което се постват отговорите ;) Мисля че това ще е полезно за всички нас ;)
03.07.08
08:37
Владо, съоснователят на сайта ти е диетолог. С сума години опит. Като му кажеш “ягода” и той си представя химическа формула :-)
Белчо и ред други момчета също имат ясна представа за какво става въпрос.
Давам ти ясни идеи към кого можеш да се обърнеш.
На практика повечето потребители могат да ти помогнат...
И никой не може да ти помогне, защото диета през Интернет е като лечение през телевизора. Трябва да се следят резултатите, да се гледа как тренираш. Не е просто щракаш с пръсти, хващаш някаква “професорска” диета и раутата става... Който препоръчва една и съща диета за всички, все едно нищо не препоръчва.
Поздрави!
PS. Що се отнася до идеи, давайте идеи. Искайте примерни материали за сайта, статии и др, подобни по дадени проблеми, лошо няма. Пишете на Владо или Митко или пуснете тука една тема “предложения за материали...
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 03.07.08 08:43.
03.07.08
08:49
Обосновката на D3BEP е много добра. Аз само ще допълня, че се отказахме преди време от поканата на подобни лица на периодичен принцип, защото имаше преносни критики от вида “какъв специалист е той/тя”. Вярвам, че при желание, всеки професионалист в сферата си може да участва във форума, да коментира и споделя, от което да се извлече полза, както за него, така и за останалите. Разбира се, ако стане с грубоват привкус на автореклама, модераторският екип ще реагира.
Стоянчо е прав - в момента има изключително запознати с темата потребители, от които всички може да научим много, стига да се вслушаме.
03.07.08
18:55
Стефане, благодаря ти за високото признание, но истината е че не съм диетолог, понеже това е медицинска специалност, за която се учи близо 9 години (медицина + специализация). Практикувам като спортен нутриционист, а това ще рече, че не мога да лекувам, не мога да храня хора със хронични заболявания. Това, което мога да предложа са социално и спортно приложими диети основани на базови принципи за достатъчно хранене, разбира се треньорският ми опит ми помага, но пак не съм лекар. :) Поздрави!
03.07.08
19:38
Владо,
Аз няма какво и как да те признавам, просто те познавам :)
Вярно, малко объркване на понятията. Извинявам се. Не си лекар наистина. Но мисля, че и човекът нямаше предвид лекар, а човек, който професионално познава диетите и приложението им в спорта. Т.нар. нутриционист(не мога да си счупя клавиаурата да го изпиша това понятие) мисля, че би бил перфектен :)