Фитнес-само спиране на разтежа или и набиване??

03.07.08
06:42

Исках да ви попитам че като тренираш фитнес и от голямите тежести човек само спира да расте или може и да се набие (демек да стане по нисък) ???

176-7 съм и мн. ме е страх да не се набия на 18 години съм

Темата беше редактирана от smaitall на 03.07.08 06:42.

03.07.08
07:29

за растежа не знам (почнах фитнеса далеч след като бях спрял да раста), но за набиването - ако се набиваше човек от фитнес, досега да се бях смалил до 1,50, щото правя и тежка тяга, и клекове ;)

03.07.08
07:44

Нито едното, нито другото. Тренирай си спокойно.

Набиването е тежка контузия, има я, но не ми се вярва да си застрашен от нея... Буквално прешлените се събират... И там ръста ти е малкия проблем, но става при твърде яки момчета, които  се насилват. Със 100 кила тяга - трудна работа.
Тренирането може да ти ускори или забави растежа. Има статия в сайта. Можете да я критикувате свободно, но е съвсем прясна :)
Ако тренираш без тежки претоварвания и най - добре комбинирано с някакъв атлетичен спорт, не само че няма проблем, а даже е препоръчително. В края на краищата костите търсят стимули за да растат.
Ако системно се претоварваш, стимулираш някак свръхпроизводство на тестостерон или караш на силно ограничаващи диети, ще си навредиш на ръста.
Което означава: пак ще растеш, но по - малко, отколкото би могъл.
Поздрави!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 03.07.08 08:54.

ZA

03.07.08
09:19

казано от Стоянчо на 03.07.08, 07:44:

По този въпрос говорих преди време с известен доктор, той каза същото. От тежестите нито ти се спира растежа , нито се набиваш

03.07.08
11:38

FZ

03.07.08
11:46

Съгласен съм с това изказване !

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 03.07.08 12:31.

Понеже човекът е писал за “големи тежести” - на което никой не обърна внимание, аз ще добава: с умерени тежести.
Ако тренираш умерено, няма проблем.
Големите тежести ги остави за по - нататък, щом се страхуваш за растежа.
Поздрави!

03.07.08
17:36

Според мен избягвай клекове с големи тежести,краката ги тренирай на ма6ини,няма мн.6тангисти с нормален ръст,из4акай да ти спре растежа,това е моето мнение.

04.07.08
20:11

Аабе за какво ти е да ставаш по-висок?Аз като съм 172см и се чувствам много комфортно.Много често тоя ми ръст ми дава големи предимства в реалния живот в сравнение с по-ниските и по-високите от мен.Въобще най-добре си е в “златната среда”.Много съм доволен от ръста си.Нямам никакви проблеми със самочувствието заради него.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1