Дневник на DreamOu7

Темата е заключена.

02.07.08
19:10

Здравейте,
/*
Тегло: 55кг-60кг
Възраст: 14г
Височина: 173 см
Ниво: Средно напреднал
Крайна Цел: Мускули за плажа, дълбок релеф, силата да е на ниво (1-во ММ и после ще мисилим за релефа :) )
*/
Преди съм тренирал около 4 месеца и после имаше почти година прекъсване и това лято реших да почна пак :) . Почнах от началото на юни - изкарах месеца с кръгови тренировки 1-ви 3-ти и 5-ти ден. Без никакъв хранителен режим. Но сега реших да почна един хубав 5-дневен сплит за покачване на маса - посъветвах се във форумите и накрая го оформих така:
..........................................................................................................................................
Първи ден: Гърди, Корем
Втори ден: Рамо, трапец
Трети ден: Гръб, Корем
Четвърти ден: Крака
Пети ден: Ръце, Корем
1.
Повдигане на щанга от лег - 4х8
Повдигане на щанга от полулег - 4х8
Повдигане на дъмбели от полулег - 4х8
Флайс - 4х12,10,8,8
Коремни преси - 3х30
Повдигане на крака от лег - 3х30
2.
Раменна преса пред гърди - 3х12,10,8,8
Хеликоптер - 3х10
Повдигане на дъмбели встрани - 3х10
Хибридни арнолд преси - 3х10
Трапецовидно повдигане на рамене - 3х12
3.
Гребане с щанга - 4х12,10,8,8
Набиране - 4х10
Придърпване на хоризонтален скрипец - 4х10
Придърпване на горен скрипец с обратен хват - 4х10
Коремни преси - 3х30
4.
Клякане с щанга - 5х20,15,10,10,8
Напади с щанга - 4х12
Бедрено разгъване - 3х15
Бедрено сгъване - 3х15
Повдигане на пръсти на калф машина - 3х20
5.
Повдигане на щанга от лег в тесен хват - 3х8
Френска преса - 3х10
Трицепсово разгъване на скрипец - 3х12
Повдигане на щанга от стоеж - 3х8
Бицепсово сгъване с дъмбели - 3х10
Концентрично сгъване - 3х12
Коремни преси - 3х30
........................................................................................................
Ми... На мен лично ми е перфектна... и съм със тази програма от 29.06 (понеделник)
За яденето мисля, че ВВД е най подходящо като наблягам на ориза, картофите, макароните\спагети, овесени ядки:
Нещо като режимче:
7 - 200 ml прясно мляко + 2 св. яйца + 150г овесени ядки
10 - макарони със сирене + плод + мед + 100 ml прясно мляко
13 - 200г месо + 150г св. картофи + салата домати и краставици
15:30 - 2 плода + мед
16 - тренировка
18 - 150г месо + ориз
20 - 150г месо + салата домати и краставици
22 - 200г извара
Пия центрум + витамин B (за кожата - не искам стрии) - сутрин
Пия аспирин и разтворими таблетки на тея мултивитамин - след тренировка
..................................................................................................
Та на 29.06: 7-ок, 10-ок, 13-ок, 15:30-нищо не съм ял, 18-месо с картофи, 20-ок, 22-20г извара и щях да повърна :S
Извод: Цял мн ме болеше корема от ядене - явно ми трябват още ден за да свикна с режима ама горе долу съм си ял нормално, тренировката беше на 6, изварата ми трябва някоя вкусна рецепта(предложения?),витамини-ок

1.07 - 7-ок без яйца и прясно мляко,10-пропуснах , 13-дроб сърма (мн вкусно ;) ) и крем-карамел, 15.30 - тука пак не ядох, 18 - ок, 20 - ок, 22 - все още мразя изварата
Извод: Малко ме боли корема от вчера и за това пропускам, което е мн лошо и май ще трябва да се напъна да ям иначе тренировката е на 6, витамини-ок

2.07 - 7-вече ок, 10-ок, 13-всичко на 6, 15.30 - а ве тука нз пак не ядох (предложения да сменя храненето?) 18-пропуснах,20-само диня ядох че нещо не ми е добре :S, 22-не искам и да чувам за извара (puke)
Извод: горе долу добре вече съм си свикнал с режима (party) само вечерта не ядох нямах апетит и ми беше нещо лошо,витамини-ок

Еми това е засега. Искрено се надявам да има хора,които да ме коригират.
БТЛ: Искам да благодаря на екипа и на редовните потребители, които напътстват начинаещите и страшно им благодаря. Този форум е страхотен и се радвам, че има такива хора в България, които с удоволствие ще ти помогнат. Full Respect :)

Темата беше редактирана от DreamOu7 на 02.07.08 19:26.

02.07.08
19:18

Добре като цяло ,но не одобрявам целите ти(мое мнение)-не съм привърженик на 1-2 месечните тренировки с цел да имаш дълбок релеф за плажа.За да имаш дълбок релеф трябва да качиш достатъчно мускулна маса и чак след това да оформяш ,незнам какви резултати очакваш но за другото лято мисля че ще ги постигнеш(отчасти).Няма смисъл от  3 пъти корем,2 е по приемливо.Успех!

02.07.08
19:23

Значи явно не съм го написал както трябва - до края на годината + 1-2 месеца правя за ММ и примерно март 2009 почвам за релеф и за лятото мисля че ще съм супер ;)

Мнението беше редактирано от DreamOu7 на 02.07.08 19:34.

02.07.08
19:27

Според мен 5 дневен сплит с толкова упражнения не ти върви много добре. На 14г, 60кг и с 4 месеца тренировки, и то преди цяла година, ми се вижда множко. Не винаги “повече = повече”, ако разбираш какво искам да кажа ;) Успех иначе.

02.07.08
19:32

1-2 месеца ММ са нищо. :) аз тренирам от 2 години без добавки и ...... неможе се каже че съм постигнал нещо че да почвам релеф .Хранителния режим за ММ и за релеф се различава,както сигурно знаеш ,потърси повече информация и пиши когато можеш тука за да следиш резултатите не само ти но и другите може и да ти помогнат ;)

02.07.08
19:33

казано от G33K на 02.07.08, 19:27:

Според мен 5 дневен сплит с толкова упражнения не ти върви много добре. На 14г, 60кг и с 4 месеца тренировки, и то преди цяла година, ми се вижда множко. Не винаги “повече = повече”, ако разбираш какво искам да кажа ;) Успех иначе.

Ми засега не знам не мога да преценя как ми действа програмата. Иначе тренировките преди една година си бяха си доста здрави и пък мисля че предварително като загрявам добре - 10 мин кардио + разтягане и не се хвърлям на големите тежести, изпълнявам упражненията прецизно - следя техниката и си почивам достатъчно няма да има опасност от претоварване. Пък и съм ходил около година на плуване таке че не съм някой клечо :P

Мнението беше редактирано от DreamOu7 на 02.07.08 19:37.

02.07.08
19:36

еми браво :) това е много хубаво.За плуването кво да кажа може да не си клечо но сигурно имаш доста подкожни мазнини :) а те много пречат на релефа....

02.07.08
19:41

казано от valerious на 02.07.08, 19:36:

еми браво :) това е много хубаво.За плуването кво да кажа може да не си клечо но сигурно имаш доста подкожни мазнини :) а те много пречат на релефа....

Точно затова за релеф си има отделна тренировка и хранителен режим... Процентността на мазнините трябва да си спадне, но първо ММ... а за добавките - предпочитам натурално и се старая всичко да си доставям с храната.

02.07.08
19:50

Незнам дали първо трябва да качваш ММ а после да чистиш мазнините....звучи ми странно ;)

02.07.08
19:56

казано от valerious на 02.07.08, 19:50:

Незнам дали първо трябва да качваш ММ а после да чистиш мазнините....звучи ми странно ;)

Ми то въпроса е че аз може да имам мазнини обаче е малък процент и реално няма какво толкова да чистя. На мен ми трябва ММ и после за да се “орефеля” ще намаля максимално мазното. Иначе съм стегнат отвсякъде :P просто ми трябва “набъбване” :)

02.07.08
20:00

Надявам се да успееш.пратил съм ти ЛС

03.07.08
19:01

3.07: 7-не съм ял, успах се :P,10-ок + овесените ядки от 7(бях мн гладен),13-ок,15.30-пак не ядох,18-ок,20-не ядох,22-тоя път извара ядох с чушки :P-най сетне нещо вкусно с извара
Извод: Трябва по-стриктно да си спазвам режима, проблема с извара го оправих, а за 15.30 проблема си остава - нз какво да ям, тренировката е на 6, витамините също :P. Поставям си първата задача: до края на седмицата да се науча стриктно да си спазвам режима и от другата седмица да почна всичко точно.

Мнението беше редактирано от DreamOu7 на 03.07.08 19:05.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1