26.06.08
09:13
Ето с какво започвам деня, а понякога и със същото заспивам.
За целта е необходимо да имате миксер.
250-300мл Прясно мляко от 0,1% или 1,5%
5-6Сурови белтъка + 1-2 цели сурови яйца.
80-100гр Нискомаслена Извара на дядо Либен
30-40гр Протеин на избраната от вас фирма.
Всичко това се миксира до получаване на еднородна смес.
Никак не е лошо на вкус и засища.
26.06.08
09:35
не ти трябва толкова много протеин
нищо няма да ти стане
но взе пак повече от 50 гр не са нужни за първо хранене
пак зависи колко килограма си
26.06.08
09:53
така е, доста е протеина, но зависи кой го приема.
Иначе може да се промени като махнеш протеина и сложиш просто нещо за вкус на негово място , като например Нескафе 3в1 или Банан.
27.06.08
12:50
Лол много протеин.Тия яйца блааааа.Тва по-добре на 2 пъти го пий.Например единия Пут 100 гр извара 300 мил мляко,а за след тренировка протеиновата пудра
как трябва да се ядат яицата каде има пове4е протеин вав белтака или вав жалтака и по колко ?
Мнението беше редактирано от dan4o на 01.07.08 11:30.
01.07.08
17:02
казано от Стоянчо на 26.06.08, 14:24:
...и с тия сурови яйца в тези жеги, аз не бих рискувал.
Така е, рисково е. Аз го правя от половин година насам, всичко е ок. Но разбира се внимавам от къде си взимам яйцата ;)
ПП: Вкуса на яйцата не се усеща във целия този микс.
ПП2: Във желтъка има съвсем малко повече протеин, но се яде белтъка, с желтъците не трябва да се прекалява.
01.07.08
17:32
Това, че половин година не си имал проблеми с яйцата, не е никаква гаранция.Само една аналогия - имаме пациенти на по 60-70 години, заразили се едва на тази възраст с нещо “венерическо”:)Така че.....чат ли си?:)
казано от Ива Павлина на 01.07.08, 17:32:
имаме пациенти на по 60-70 години, заразили се едва на тази възраст с нещо “венерическо”:)
ПРОСТО НО КОМЕНТ!!!
Иначе на темата-аз никога не взимам сурови желтъци/белтъци пък камоли лятото :-)
В белтъка е 4гр. протеина а в желтъка е 3 гр.!
По принцип варя 2-3 яйца и ям и тва е :)
Става много протеин и със сигурност не се усвоява целия.
250 мл мляко+банан+лъжица мед+пудра(шоко) = мама мия :)
Мнението беше редактирано от Vasko на 02.07.08 11:28.
03.07.08
13:11
няма значение дали е лято или зима,суровите яйца са вредни,можеш да се разболееш дори от кокоша слепота,и много други да не изпадам в подробности
За активен спортист този шейк е много добър... просто да си го позволиш финансово по 2-пъти на ден е проблема, мисля аз, а не това, че много протеин се насъбира :)
15.07.08
13:50
казано от Ивайло Стайков на 03.07.08, 13:11:
няма значение дали е лято или зима,суровите яйца са вредни,можеш да се разболееш дори от кокоша слепота,и много други да не изпадам в подробности
Ако махнем протеина, всичко останало сумарно излиза на добри парички.
ПП: ХАха всички говорят може да се разболееш от това от онова, не яжте сурови яйца, бла бла бла. Абе хора един път се живее, живейте както ви харесва, може да ядете най-чистата и здравословна храна на света и след това да ви бутне кола на улицата, кел файда, или пък да ви открият рак. Неможе да се предпазите от всичко, все някога от нещо ще се разболеете, ако не от яйцата ще е от нещо друго.
15.07.08
13:55
Но можем да се предпазим от нещо,което можем да предотвратим сами,нали?Не е същото като с колата и рака!!
17.07.08
14:11
казано от zayn на 15.07.08, 13:50:
Ако махнем протеина, всичко останало сумарно излиза на добри парички.
ПП: ХАха всички говорят може да се разболееш от това от онова, не яжте сурови яйца, бла бла бла. Абе хора един път се живее, живейте както ви харесва, може да ядете най-чистата и здравословна храна на света и след това да ви бутне кола на улицата, кел файда, или пък да ви открият рак. Неможе да се предпазите от всичко, все някога от нещо ще се разболеете, ако не от яйцата ще е от нещо друго.
По тази логика да започнем да се друсаме с кока,защото чувството било неуписуемо,нямало сравнение и нищо друго не носело толкова удоволствие,дори оргазма бил 10 пъти по/слаб !
Прав си ,но аз съм на мнение което зависи от нас,да го правиме,а което е генетично слабо звено в здравната ни система,пак да се пазиме доколкото е възможно,защото според традиционалната китайска медицина генетичните болести се отключват от храната след 19 годишна възраст.Неможе с лека ръка да вървим срещу природния закон,а трябва да бъдем малко отговорни за действията си,защото ще се самонакажем без да знаем че ние сме го предизвикали,а както обикновенно става ще обвиним другите,генетиката ни и т.н.,но нокога не обвиняваме себе си за постъпките ни.И точно както казваш ти един път се живее,точно заради това аз избирам да живея в здраве,а не в болести.Естествено това си е мое мнение,не го налагам на никого,всеки има свободата да избира и да мисли и да живее както си иска
17.07.08
14:54
Поздравления, Стайков!
17.07.08
16:20
Това, че половин година не си имал проблеми с яйцата, не е никаква гаранция.Само една аналогия - имаме пациенти на по 60-70 години, заразили се едва на тази възраст с нещо “венерическо”:)Така че.....чат ли си?:)
Аз съм чат. Не яж яйца, за да не хванеш трипер. :D
17.07.08
16:22
Добре си схванал аналогията определено......за трипера мога да ти обясня на лична:)
18.07.08
22:35
:)))))))))))))))))))))))
Стайков, информацията ти е почти пълна, но си пропуснал някои неща. В суровата си форма яйцата са най-леки за храносмилане и са много по-хранителни. Когато са фермерски от свободни кокошки, кафяви, измити преди употреба, са великолепен източник на протеин, мазнини и микро съставки. Тези от магазина и аз като ги ям сурови ги хапвам с недоверие, рядко и в малки количества. Ако имах достъп до натурални яйца нямаше да е така :)
Иначе за кокошите болести, които толкова говорите, да чукна на дърво - не знам някой до сега да се е оплаквал, а съм следил по интернет доста къмюнитита на суровояди, че даже съм и комуникирал с такива.
24.08.08
18:01
Не става въпрос за кокошите болести. По-добре прочетете малко повече за Авидина и витамина H (биотин) и внимавайте със суровите яйцата. В малки количества не са толкова опасни, но посочената рецепта си е рискова.
25.08.08
18:44
имаме пациенти на по 60-70 години, заразили се едва на тази възраст с нещо “венерическо”:)Така че.....чат ли си?:)
Еми .. нали беше микробиолог .. ся лекар ли стана ??? а на 60-70 години си е нормално да му става ...би трябвао и на 115 години да е пак а ако не става начи има проблеми .. но като цяло тва дето написа е офтопик и нема общо с темата а ся заради тебе и аз напраих офтопик :( :( :(
25.08.08
22:11
казано от Wrestling_pro на 25.08.08, 18:44:
Еми .. нали беше микробиолог .. ся лекар ли стана ???
Да се смееш ли, да плачеш ли...
Иначе, подобен шейк по-скоро за след тренировка бих пил (стига да имаше и някакви свестни въглехидрати), отколкото за закуска сутрин. Сутрин може да ядеш яйца приготвени по хиляда начина със салам/шунка/бекон, или 2 кисели млека, или палачинки с кашкавал и шунка/салам, овесени ядки с прясно/кисело мляко.. варианти много. И задължително да има някакви плодове. Манията със суровите яйца може спокойно да я отминеш. Отдавна откриха огъня :)
Мнението беше редактирано от project_lyte на 25.08.08 22:12.
26.08.08
06:09
казано от project_lyte на 25.08.08, 22:11:
. Сутрин може да ядеш яйца приготвени по хиляда начина със салам/шунка/бекон, или 2 кисели млека, или палачинки с кашкавал и шунка]
Аз на теб ти се смея таи като сутрин ако ядеш яица +месо нема въглехидрати а сутрин ти трябват .. а кашкавала в с много мазнини които не са подходящи за сутрин
26.08.08
06:11
казано от project_lyte на 25.08.08, 22:11:
quote]
Така е не правя разлика и явно не разбирам дефиницията но ся кво да се праи
26.08.08
06:44
Wrestling, медицинските микробиолози с какво мислиш се занимават - с алигатори и двигатели????:)
26.08.08
20:00
казано от Ива Павлина на 26.08.08, 06:44:
Wrestling, медицинските микробиолози с какво мислиш се занимават - с алигатори и двигатели????:)
Тука се изложих но ми е простено ... ма не знам кво странно виде в тва на 70 години да има венерически проблем , всеки дето праи секс с доста хора има опасност да фане нещо .. аа не знам кво общо има и с яицата и тва да те фане болест като са сурови ???
Впрочем за яйца само да отбележа, че преди месец-два пробвах суровите яйца - около 2-3 цели и 2-3 белтъка. Резултатът беше диария и стомашно болки и подуване.
27.08.08
05:33
Wrestling, говорех за статистика и вероятности.Това, което правиш цял живот, и то в най-пиковата си възраст (точно за тази дейност например)... не те е застрашило по никакъв начин през цялото време, не означава, че чисто статистически все пак наяма да ти се случи тогава, когато най-малко го очакваш....Същото и с яйцата - може цял живот да ги пиеш сурови и нищо да ти няма , а в един слънчев миг да си лепнеш салмонелка от крем карамел например:)
да не правя нова тема но някои знаели колко протеин трябва да се взема на едно ядене при теоосложение 73 на 172 см
06.10.08
15:39
казано от dan4o на 28.08.08, 07:32:
да не правя нова тема но някои знаели колко протеин трябва да се взема на едно ядене при теоосложение 73 на 172 см
30gr до 40макс...
06.10.08
19:00
казано от dan4o на 06.10.08, 18:03:
бял хляб може ли да се яде след 6 часа или изобщто не може???????
Цели на диетата ти?
Принципно, не е препоръчително 2-3 часа преди лягане.