Креатин + Глутамин + Протеин + НВД?

05.07.08
08:25

Точно така. Има ли дадената четворна комбинация смисъл? По-точно първите три съставки ще попречат ли да изгарям мазнините? Или може би ще се получи още по-добър ефект, следствие енергията от креатина + глутамина?

Няма да попречи на нищо.

05.07.08
08:42

Т.е. мазнините ще продължа да си ги горя (освен НВД-то бягам и всяка вечер, така че ...).

06.07.08
15:08

Дали още някой не може да изкаже мнение, че сериозно съм се замислил дали да го правя ...?

Да няма проблем. Глутаминът не дава енергия, а предпазва мускулите по време на диетата ти от разпад. Креатинът не влиея върху мазнините, но ако е монохидрат ще имаш два проблема - първо заради малкото въглехидрати може да не го усвояваш максимално пълноценно и второ - ще вкара вода под кожата, като може да те заблуди, че не изчистваш мазнините. Ползвай креалкалин примерно или етил естер. Може и някаква матрица да е.

06.07.08
17:07

А ако е креатин-фосфат? Това за вкарването на вода не ме притеснява особено. За въглехидратите е по-преитеснително.

Не съм пил. Креалкалинът и която и да е от новите матрици ще е добро решение.

07.07.08
12:14

Креалкалин (предполагам вид креатин) и протеинова матрица ли имаш предвид?

FZ

07.07.08
13:22

казано от Fittipaldi на 05.07.08, 08:25:

Точно така. Има ли дадената четворна комбинация смисъл? По-точно първите три съставки ще попречат ли да изгарям мазнините? Или може би ще се получи още по-добър ефект, следствие енергията от креатина + глутамина?

Креатинчето ще пречи ................

казано от Fittipaldi на 07.07.08, 12:14:

Креалкалин (предполагам вид креатин) и протеинова матрица ли имаш предвид?

Да, креалкалинът е вид креатин. Не задържа вода и не дразни стомаха. Също толкова ефективен колкото монохидрата. Не му трябват и въглехидрати. Не, нямам предвид протеинова матрица, а креатинова - т.е. смесени няколко вида креатин - етил естер, магнезиум челат, трикреатин малат и т.н.). Просто да не е монохидрат. Не е подходящ за НВД.

07.07.08
17:40

казано от FZKTWGS на 07.07.08, 13:22:

Защо?! или го каза иронично ;)

@Ради Хаджирадев - мерси много за разясненията :)

FZ

08.07.08
08:39

казано от Fittipaldi на 07.07.08, 17:40:

Пробвай и ще разбереш ! :)

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 08.07.08 08:40.

казано от FZKTWGS на 08.07.08, 08:39:

казано от Fittipaldi на 07.07.08, 17:40:

Пробвай и ще разбереш ! :)

Я вместо да увърташ, кажи с какво не си съгласен  :question:

Вероятно има предвид водната задръжка. Нека внесем малко яснота по този въпрос.
Ако пиете повече вода няма да задържате вода. Да, толкова е просто. Да не говорим, че не всеки е предразположен към водна задръжка от креатин. Аз лично съм пил много пъти креатин. Никога не съм задържал вода. Близък мой приятел - задържа много вода. Казах му да не пада под 5 литра на ден, пробва го и за 7-10 дни вече нямаше такова нещо.

Ако си имал нещо друго предвид поясни го, FZKTWGS.

FZ

08.07.08
09:21

казано от Георги Гайдов на 08.07.08, 09:14:

Ако пиете повече вода няма да задържате вода. Да, толкова е просто. Да не говорим, че не всеки е предразположен към водна задръжка от креатин. Аз лично съм пил много пъти креатин. Никога не съм задържал вода. Близък мой приятел - задържа много вода. Казах му да не пада под 5 литра на ден, пробва го и за 7-10 дни вече нямаше такова нещо.

Казах му да пробва и да види какъв ще е резултата , знае ли човек то всичко е индивидуално може пък да вземе да свали с креатин . :)
Предлагам да сподели след това резултата в тази тема , но честно  ;-)

Поздрави !

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 08.07.08 09:24.

Мисля, че целта му с тази “схема” е да запази максимално мускул и да направи тренировките си по - качествени.

FZ

08.07.08
09:39

По-точно първите три съставки ще попречат ли да изгарям мазнините?

Момчето каза ще гори мазнини !Креатин монохидрат НЕ става !

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 08.07.08 09:44.

Явно говорим на различни езици. Той не ги взима за да му помогнат да изгаря мазнини, а за да запази мускулната си маса. И просто пита дали второстепенната цел няма да попречи на главната.

FZ

08.07.08
09:49

казано от Георги Гайдов на 08.07.08, 09:44:

Явно говорим на различни езици. Той не ги взима за да му помогнат да изгаря мазнини, а за да запази мускулната си маса. И просто пита дали второстепенната цел няма да попречи на главната.

Монохидрата ще попречи ! :coolsmirk:

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 08.07.08 09:50.

казано от Георги Гайдов на 08.07.08, 09:14:

То това за водата е ясно, но обаче, ако пиеш креатин става голяма мъка - трябва ОЩЕ по-голямо количество вода. Въпросът беше дали монохидратът пречи на свалянето на мазнините - НЕ, не пречи. Но като цяло тялото няма да изглежда по-добре от колкото без креатин :)

казано от FZKTWGS на 08.07.08, 09:49:

OK… Аз приключих в тази тема. Съжалявам, че се намесих даже.

FZ

08.07.08
09:56

казано от Георги Гайдов на 08.07.08, 09:52:

казано от FZKTWGS на 08.07.08, 09:49:

OK… Аз приключих в тази тема. Съжалявам, че се намесих даже.

Няма защо да съжаляваш , нали затова е форума , добре е да има всякакви мнения   :)

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 08.07.08 09:56.

08.07.08
10:31

казано от Ради Хаджирадев на 08.07.08, 09:50:

Но като цяло тялото няма да изглежда по-добре от колкото без креатин :)

Ето това бе доста ключово изречение за мен в цялата дискусия. Т.е. креатина няма да ми помогне да се “напомпам” поне още малко.

А сега относно идеята - идеята е че поизчистих доста мазнини през последния месец и в момента изглеждам добре, но има още какво да се желае. Проблемът е че след месец поемане (което се навършва на 10 юли) трябва да прекъсна Л-карнитина и Йохимбето (както 2-3 още съставки), за да премахнем периода на свикване на организма. Искам въобще да ги спра и да почна да поемам креатин, но искам да продължа да чистя мазнините. Т.е. за това ще си остана на НВД ... има ли смисъл или не е въпросът?

Обърни внимание, че навсякъде говорим за креатин монохидрат. Ако вземеш друга форма ще ти помогне да изглеждаш по-добре и “да се напомпаш” както ти казваш. Иначе който и да е креатин, сам по себе си, не влияе отрицателно върху свалянето на мазнини, но ако задържаш вода ще изглеждаш по-”подпухнал”, с по-малко сепарация и по-замазана кожа. Мисля, че вече трябва да е кристално ясно :)

FZ

08.07.08
12:15

казано от Fittipaldi на 08.07.08, 10:31:

казано от Ради Хаджирадев на 08.07.08, 09:50:

Но като цяло тялото няма да изглежда по-добре от колкото без креатин :)

Ето това бе доста ключово изречение за мен в цялата дискусия. Т.е. креатина няма да ми помогне да се “напомпам” поне още малко.

А сега относно идеята - идеята е че поизчистих доста мазнини през последния месец и в момента изглеждам добре, но има още какво да се желае. Проблемът е че след месец поемане (което се навършва на 10 юли) трябва да прекъсна Л-карнитина и Йохимбето (както 2-3 още съставки), за да премахнем периода на свикване на организма. Искам въобще да ги спра и да почна да поемам креатин, но искам да продължа да чистя мазнините. Т.е. за това ще си остана на НВД ... има ли смисъл или не е въпросът?

Никъде няма правило , че не може да бъдеш на НВД и да пиеш креатин , може но друг е въпроса дали ще постигнеш желаните резултати  от теб и цели .
А може ли да си кажеш размерите ?

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 08.07.08 12:15.

08.07.08
12:19

Значи: 179см, 75кг, 20год, стаж 3 години като от една насам е сериозно.
Мерси за ясното обяснение от Ради, мисля да пробвам, но няма да е монохидрат. Утре отивам на лов за други видове креатин.

Мнението беше редактирано от Fittipaldi на 08.07.08 14:11.

FZ

08.07.08
12:26

казано от Fittipaldi на 08.07.08, 12:19:

Izvinete che na latinica pisha ot gsma, ste redaktiram mnenieto kato se pribera.

179, 75, 20god

Mersi za iasnoto obiasnenie, mislia da probvam, no niama da e s monohidrat.

Пробвай и после може да споделиш резултатите , може и някоя снимка да качиш , без лицето ако искаш

08.07.08
14:12

Ще пробвам, имам снимка от преди месец, сега ще си направя една и след месец (т.е. като пия един месец глутамин и креатин) пак ще направя една и тогава ще постна :)

Със сигурност обаче няма да спра с НВД-то, дано да изчистя още мазнините.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1