Сън, ставане, закуска, сън?

Здравейте,

напоследък съм решил да си задавам чудноватите въпроси публично, защото все си мисля, че не съм единствен, който се интересува. Естеството им е нестандартно, най-вече породено от различни дискусии между приятели и познати, както и лични преживявания.

Та така ... имаме следната ситуация - какво се случва с организма, ако човек се събуди, около 15 минути след това закуси подобаващо и след още 15 минути стане така, че заспи за още един час?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 05.07.08 09:55.

05.07.08
10:19

Според мен тоя вариант е въможен

ВН

05.07.08
13:12

Храносмилателната система е слабо активна по време на сън, ако се събудиш, хапнеш и пак заспиш ще храносмилаш по-бавно в сравнение на буден човек.

05.07.08
13:21

A 15 след като се събудиш не си особено буден, така че още по-трудно. Ако питаш някой възрастен човек, ще ти каже, че ще ти се натовари повече сърцето ;)
Тази работа стана малко “Като се събудя съм гладен, като се наям ми се доспива” :D

05.07.08
13:59

Aз като стана ми трябват 40 мин да се събудя.А такава възможност да ям и пак да заспя ...хммм ... ми не помня от кога не съм имал....
Може би като бях ученик съм правил така ... ама не помня :P

05.07.08
14:00

Понякога и кафето за “събуждане” прави така.....гадината:)

Има значение какво ще хапнеш.Доколкото знам има теория и дори състезателен принцип според който състезателя при подготовката си става през половината си сън за да изпие един шейк или да хапне нещо за да може храносмилателния му тракт, през тези 8-10 часа сън да разгражда.Съответно да снабдява тялото с хранителни вещества като така те не се изчерпват, и да ускорява метаболизма.Според мен чак дотолкова за обикновен трениращ не е нужно да се вглъбява човек.В крайна сметка много от нас ( и най вече вие г-н Михайлов :) ), не живеем за спорта.

05.07.08
16:49

Еми на мен ми се случва често да стана 3-4 през нощта да отида до WC , да хапна нещо и пак да се потопя :)

05.07.08
18:53

Абе млади хора сме организма ни ще се справи но няма голям смисъл

06.07.08
13:40

Ами според мен просто ще трябва да изчакаш повече време(за да ядеш) след като се събудиш. Тоест, ако си хапнал прилично след това си легнал, метаболизма през това време е забавен и разгражда по-бавно(тук вкарвам малко измислени сметки :) ) и ако за тази храна е необходимо 2 часа да се разгради, а метаболизма по време на сън примерно ти се е забавил с 40 % тоест изминалия 1 час се равнява на 25 мин. в събудено състояние. И изчакваш още да кажем час - час и нещо след като си се събудил и тогава ядеш. Малко неточна логика вкарвам, защото незнам с колко точно се забавя метаболизма, но мисля, че е нещо подобно. Ако толкова много се вманиечаваш надявам се да съм ти помогнал и да съм на прав път :) Но нали знаеш, че при тялото не е като в математиката и точни сметки никога не могат да се правят със формули и изчисления.

Мнението беше редактирано от difference на 06.07.08 13:46.

SA

07.07.08
06:29

Тази ситуация с заспиването след закуска ми се случва често.Много често се получава дискомфорт след второто събуждане и ми се случва отново да съм  гладен както при първата закуска.Малко е кофти... Кафето е виновно за всичко! :D

07.07.08
11:20

Mногото бързи въглехидрати на закуса са виновни ;)

FZ

07.07.08
13:20

казано от Димитър Михайлов на 05.07.08, 09:54:

Здравейте,

напоследък съм решил да си задавам чудноватите въпроси публично, защото все си мисля, че не съм единствен, който се интересува. Естеството им е нестандартно, най-вече породено от различни дискусии между приятели и познати, както и лични преживявания.

Та така ... имаме следната ситуация - какво се случва с организма, ако човек се събуди, около 15 минути след това закуси подобаващо и след още 15 минути стане така, че заспи за още един час?

Митак , какво закусваш сутрин ?
Колко часа часа сън ти се събира ?

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 07.07.08 13:23.

SA

07.07.08
18:27

Тааа,като сме още на тази тема, искам да попитам дали мога да си пия протеиновия шейк заедно с основната закуска (пр. овесени ядки + мляко + шейк) ,че това със ставането по-рано и пиенето на шейк,а после закуска ми идва малко тежко?!

FZ

08.07.08
08:31

казано от sasch на 07.07.08, 18:27:

Тааа,като сме още на тази тема, искам да попитам дали мога да си пия протеиновия шейк заедно с основната закуска (пр. овесени ядки + мляко + шейк) ,че това със ставането по-рано и пиенето на шейк,а после закуска ми идва малко тежко?!

Първо шейка  30 мин. - 1 час след това закуската .
Кога тренираш ?

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 08.07.08 08:32.

SA

11.07.08
14:19

Съобразявам се с работата.
Но напоследък тренирам към 10.В 8 закъсвам и в 10 влизам в залата.
Не мисля,че е много правилно. :)

FZ

11.07.08
14:45

казано от sasch на 11.07.08, 14:19:

Съобразявам се с работата.
Но напоследък тренирам към 10.В 8 закъсвам и в 10 влизам в залата.
Не мисля,че е много правилно. :)

Ми значи като закусваш в 8ч. в 9 ч.си пиеш протеиновия шейк и в 10 влизаш в залата

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 11.07.08 14:45.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1