07.07.08
15:54
Здравеите не знам дали тука му е мястото да напиша тази тема но ако съм объркал съжалявам :) Преди малко прочетах тази тема http://www.bb-team.org/articles/2805/ и наи вече това (”Болестни състояния
Състоянията на дефицит и излишък на растежен хормон водят до видими ефекти, доказващи основната роля на този хормон във физиологията на човешкото тяло. Клинично недостигът се изразява в забавен растеж или нанизъм (джуджешки ръст). Проявата на дефицита зависи от възрастта, в която възниква и може да е наследствен или придобит. Засегнатите деца произвеждат много малко или никакъв собствен растежен хормон, не растат нормално и в ранна възраст са по-ниски от връстниците си. Типично имат бебешки израз на лицето, висок писклив глас и са със затлъстяване. Мастната тъкан е натрупана предимно по корема. Момчетата може да са с малък пенис и скротум. Подрастващите с недостатъчност на растежен хормон често са със закъсняло полово съзряване. Липсата или недостатъчната секреция на растежен хормон е много рядко нарушение.”) ме кара да мисля че имам недостачна секреция на растежния хормон .След това случаино се натукнах на http://www.bb-team.org/articles/884/ тази тема а там пише че този Л-аргинин стимулира секрецията на растежния хормон, та въпросът ми е това нешо може ли да ми помогне по някакав начин и вообще какво трябва да направя за да реша проблема ако е възможно :(
07.07.08
16:07
Според мен трябва да се обърнеш към специалист и също така не съм съгласен с това, че сам определяш диагнозата си. Поговори с личния си лекар да те прати на изследвания и когато си сигурен в диагнозата, тогава се притеснявай.
проблема е че аз не познавам личния си лекар толкова пък ако говоря с наще те ще ми кажат не се притесняваи туи унуи няма смисал да ходиш и някви такива ... а за такъв проблем при какъв специалист трябва да отида
Темата за хормона на разтежа е изключително сериозно нещо. Ако имаш силни притеснения и тревоги отиди директно при специалист ендокринолог и му разкажи всичко което те смущава. Ще ти направят ендокринни изледвания на хормоните и много бързо ще се установи дали имаш дефицит на някои от хормоните. Не си поставяй диагнози и да се самонавиваш излишно. Ще изпаднеш в депресия така. Просто отиди на лекар като начало. Твърде вероятно е да бъркаш в преценката си. За това си има специалисти. Успех.
07.07.08
17:38
Абсолютно всички сме против да си поставяш диагноза сам - никой не би се наел да те съветва оттук.Един добър ендокринолог ще ти направи и назначи изключително прецизни и комплексни изследвания, за които дори не подозираш, че имат връзка,....а може и да се окаже, че няма никакъв проблем въобще!!
07.07.08
20:37
Ако цял ден в продължение на много години плюскаш яко банички с боза, то не хормоните са проблем :). Обаче ако и двете работи действат, то тогава е проблем.
Ако имаш някой от признаците не означава че си болен! Е фернандо торес изражението му като е хлапашко означава ли че е болен-ем не :)
Най-добре си направи изследвания за да се успокоиш или за да се насочиш към правилно лечение. И дори една снимка не сложи-ние да не сме гадатели :-)
...Момчетата може да са с малък пенис... Надявам се не това те навежда на мисълта че си болен :)