За гърдите: долна част ?

09.07.08
11:55

Имам неприятен проблем: като малък тренирах джудо, но спрях и 3 години по-късно от задължителните лицеви опори натрупаха доста маса на гърдите, която, разбира се, се превърна в мазнина.

От 2 години ходя на фитнес, и формата им се подобри значнително, въпреки че все още остават големи за тялото ми.
Тъй като временно фитнес залата е затворена, а е лято, как мога да ги пооформя (или поне поддържам) в домашни условия, и най-вече - долна част ?

Имам лежанка с лост (20 кг), тежести общо 35 килгорама. Имам и две гирички по 5 килограма, почти не ги броя. Имам велоергометър, термоколан, вериги (ако се сещате).

Та може ли в домашни условия да се поддържат гърди, ако не да се оформят ? С лицеви опори не става - за две седмици стигнах до 100 на серия, по няколко серии на ден, но не само че не оформят добре, ами и разширяват много, а това не ми трябва. Даже бих се радвал ако мога да ги посваля малко.

Ако пък не знаете домашни упражнения, ще ви помоля да ми пообясните като на малоумник концепция за оформяне (цялостно), ще търся друг фитнес ако трябва.

Благодаря предварително.

09.07.08
12:14

Ще е по - добре да посещаваш  нова фитнес зала, защото това което имаш у вас не е достатъчно според мен. Иначе има едно упражнение което може да изпълняваш с гиричките за долна част, а също би било добре да ходиш на лостове да правиш кофички, както и лицеви опори с различни ширина на поставяне на ръцете за различните части на гърдите/но ти бягаш от това/.  И тренирай гръб много, това ще спомогне за балансиране на изпреварващите гръдни мускули! Доколкото съм чувал маса от гърдите може да се изгуби с бягане и скачане на въже, но незнам колко достоверно е това?

Мнението беше редактирано от ognem на 09.07.08 12:17.

09.07.08
12:17

По принцип мускула е вързан така че с хоризонтален лег можеш да постигнеш това което искаш. Също кофички с наклон по-напред, или ако използваш вече наклон гледай да не е повече от 30 градуса.

11.07.08
07:42

Пуснал си темата в раздела за жени :)

11.07.08
11:24

Уфф ама че съм кьорав и аз ! Съжалявам ... 

Може ли някой да я премести  ?

Може може :)

Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 11.07.08 12:40.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1