РБД - хранителен режим :)

03.07.08
17:09

Здравейте,
Време е да започна да се храня правилно и затова ще се нуждая от вашата помощ за съставянето на хранителен режим. Искам да увелича чистата мусколна маса и съм избрал РБД диета. Но не зная как стоя нещата при нея?!
2,3g белтък/кг при РБД?
Колко въглехидрати на кг
колко мазнини на кг
калориите които сами необходими при тази диета как да ги изчисля? По тази формула:
Формула за изчисляване на калорийния минимум при мъже: 66 + (13.7 X тегло в кг) + (5 X височина в см) - (6.8 X възраст в години) =? (BMR в ккал.) След изчисляване на дневният калориен минимум, към него се прибавя относителният индекс отговарящ на степента на физическата Ви активност: които мисля, че е за мен (Ако вашият начин на живот е активен (спорт 3-5 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,55)
Ще съм благодарен ако ми кажете да ли съм се насочил правилно за белтъците и калорийния минимум, също така ако ми кажете при тази диета колко въг. и мазнини  на кг да приемам?
Стаж - 6 месеца и малко :)
Диети не съм спазвал до сега ! 73кг съм, но нз колко съм висиок :( Избрах тази диета защото съм си мазен и от ввд ще стана на прасе :)

Темата беше редактирана от teodor192 на 03.07.08 17:22.

03.07.08
18:08

Изчисляваш си там ОКБ, умножаваш по 1.55, махаш около 300ккал. да кажем, че получваш Х.

2,3*кг*4=У - получаваш калориите на ден за белтъци
от там:

(Х-У)/2 - получаваш за мазнини и за въглехидрати по колко калории на ден. При РБД мазнините и въгл. се разпределят по равно от това което е останало след белтъчините.

04.07.08
16:06

казано от Fittipaldi на 03.07.08, 18:08:

Изчисляваш си там ОКБ, умножаваш по 1.55, махаш около 300ккал. да кажем, че получваш Х.

2,3*кг*4=У - получаваш калориите на ден за белтъци
от там:

(Х-У)/2 - получаваш за мазнини и за въглехидрати по колко калории на ден. При РБД мазнините и въгл. се разпределят по равно от това което е останало след белтъчините.

Като сметнах по формулата ми се получи 3176.105 ккал, но нз защо казваш, че трябва да извадя поне 300 :?  В темата не пише такова нещо... Някои друг ще разбуди ли истината ?
73кг*2,3г~ 168 грама белтък, 168*4=672ккал. След това 3176 - 672 = 2504ккал / 2 = 1252ккал за мазнини и въглехидрати!? А това значи трябва да приемам на ден:
белтък - 168г
мазнини - 139г
въглехидрати - 313г
Правилно ли е това количество за РБД, пък и толкова много мазнини? От въглехидратитеи ли се пълне е повече или от мазнините?

05.07.08
11:06

По формулата ми се получва - 3181ккал/ден  сега от тези да вадя ли 300ккал? Някои ще сподели ли как е по-правилно да махам или не?

10.07.08
10:52

РБД е за сваляне на кг, за това са те посъветвали да извадиш от ОКБ-то 300ккал. Ако целиш покачване на ММ използвай ВВД.

10.07.08
11:00

казано от Purgatory на 10.07.08, 10:52:

РБД е за сваляне на кг, за това са те посъветвали да извадиш от ОКБ-то 300ккал. Ако целиш покачване на ММ използвай ВВД.

Говориш глупости!С РБД може да се качва,може и да се сваля.Всико е в калориите!!!

10.07.08
11:10

Написал съм с каква идея по-горе е написал Fittipaldi. То това с калориите е логично.

10.07.08
11:16

казано от Purgatory на 10.07.08, 11:10:

Написал съм с каква идея по-горе е написал Fittipaldi. То това с калориите е логично.

Извинявай!
Но пак не ми харесва как си го написал.Не е задължително да качва с ВВД,може и с РБД.Калориите ;)

17.07.08
12:20

казано от Д.Въчев на 10.07.08, 11:16:

казано от Purgatory на 10.07.08, 11:10:

Извинявай!
Но пак не ми харесва как си го написал.Не е задължително да качва с ВВД,може и с РБД.Калориите ;)

В сайта имаше статии за тези видове диети за покачване на маса:
РБД - качваш по малко, но повече чиста мусколна маса
ВВД - малко повече мазнини трупаш от колкто РБД, но по бърз ефект с кг :)
Аз не съм чак толкова гърчав и си имам тук таме мазнини и искам да кача чиста мусколна маса с колкото може по-малко мазнини и затова съм избрал РБД :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1