10.07.08
08:11
Здравейте аз съм на 15 години висок 1.78 кг 94 четох много последните 2 седмици разбрах че не трябва с глад или ограничаване а нещо балансирано въглехидрати белтъци и мазнини. От 2 седмици ходя на плуване 7 дни по 4 пъти плувам 1 километър незнам дали е достатъчно.Вече забелязвам да ми се поевяват много стрии по корема краката и ръцете. Но немота да направя хранителен режим които да е подходящ.От 2 седмици не съм ял сладки пици кола абе сичките боклуци съм ги изключил.Много обичам сирене и мляко но тук прочетох че пречат при отслабването.Искам за 2 месеца да отслабна с 10 кг пия много вода ям по 4 пъти на ден. Но незнам иска ми се ако можете да ми предложите някъкав балансиран режим колко калориии трябва да приемам на ден и какво да ям преди плуването.
Темата беше редактирана от fifa 15 на 10.07.08 17:54.
10.07.08
09:49
Ами малък си за НВД още, погледни какво е РБД (ползвайки търсачката). Спорт му е майката, може и малко Л-карнитин, други добавки не взимай. Започни усилено да бягаш, по-бавно темпо, да издържаш 30-40мин. Веднъж на ден ще е супер ;)
10.07.08
10:08
Приема на въглехидрати го ограничи на два или три пъти, сутринта по обед и преди плуването. Вземи си някакъв крем за стрии, че да ти се овлажнява кожата и да спреш появяването им. В сайта на изданието има доста информация около диетите :)
Възможно ли е да ми направите някакъв подходящ режим. Мисля че попринцип наи добрия е НВД но прочетох че поне на 18 години трябва да се почне а то на моита възраст трябва да ям всичко е разбирасе без боклуци.
10.07.08
15:26
Прочети какво е РБД. Има теми във форума, направи си един режим, пък ние ще ти помогнем със съвети.
9.00 Закуска 2 яица с сирене [незнам дали е добре всеки ден по 2 яица ] или 3 филии черен хляб бонус с сирене и домати 11.00 ябълка 13.30 пилешко месо 300 грама с зеленчуци ( грах царевица замразените) и сирене много обичам или въглехидрат леща или грах? след това плуване примерно до 16.00 16.30 незнам какво след плуването някакъв протеин? 17.00 ако съм гладен ядки бадеми фъстъци (мазнини) 19.30 Риба 250 грама примерно и някакъв зеленчук + зехтин Незнам дали е добре ама преди и след плуване какво да ям и дали е достатъчно по 1 километър плуване 4 пъти от 7 за цялата седмица.Мисля да заменя сиренето с извара защото е по полезна няма мазнина. Иска ми се за 2 месеца да сваля 10 кила. И разбира се по 3 литра вода на ден.
Мнението беше редактирано от fifa 15 на 11.07.08 08:15.
Пресметни си калорийния прием. След като си изчислиш отрицателния калориен баланс, започни да го спазваш като избора ти на храна да е в рамките на: меса (риба, тележко, пилешко, пуешко), зеленчуци - много салати, добавяй си сирене и зехтин в салатата като обичаш лошо няма, маслини, яйца, ядки гледай да не са от пържените, намали си сладкото и тестеното на макс, и си пий водата. Сигурен съм че ще имаш супер резултат, все пак още растеш. Добавки не ти препоръчвам.
Много ти благодаря да попитам трябва ли някакво по специално ядене след или преди плуване? Дневния ми прием трябва да е към 2100 калорий дано съм сметнал правилно значи към 1600 на ден без физическа активност а когато тренирам 2000 калорий ако на плукането съм махнал 400 примерно така добре ли е?
Мнението беше редактирано от fifa 15 на 12.07.08 07:05.