Общ въпрос за чистенето...

10.07.08
14:47

Здравейте, тренирам от 2 години и без да взимам дори и добавки постигнах някакви резултати,на които съм доволен и смятам да не се отказвам.
Имам един малко по-общ въпрос, относно чистенето. По принцип не спазвам хранителни режими, но внимавам какво ям и винаги се стремя,ако ям нещо ,то то да е по -полезно за спорта. Сега смятам да почна да тичам, за да поизчистя малко. Въпросът ми е: наясно съм,че като изчистя размерът примерно на ръката ще ми спадне,заради изгарянето на мазнините, но ,ако всеки път в края на тренировката тичам,това ще се отразили и върху натрупването на самата мускулна маса? Възможно ли е според вас да вървят паралелно трупането на маса и изчистването и как е правилно да става? Въобще, нужно ми е помощ в тази насока понеже не ми се иска първо да трупам маса  и да ставам мазен,пък после да чистя...Благодаря!

Темата беше редактирана от vergo на 10.07.08 14:49.

11.07.08
07:40

Споменаваш, че не взимаш добавки. Ами ако искаш да постигнеш минимално изгаряне на ММ при чистене ще ти се наложи да прибегнеш до помощта на добавки като глутамин, ВСАА, протеин, амино... В противен случай гориш и мускул, особено с тичането.

11.07.08
09:22

Благодаря!
Аз си прецених,че ми е рано да тичам,не сам направил кой знае каква маса,а и с по-добро хранене се постига задоволителен резултат.
Междудругото все си мисля,че при кардиото първо се изгарят мазнините,защото тялото от тях почва да черпи енергия,но може и да бъркам...

Мнението беше редактирано от vergo на 11.07.08 09:26.

11.07.08
11:31

Разгледай този линк
http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=4249
Това е моят начин да правя “Кардио”
Според доста хора загубата  на мускулна маса тук е доста по малка, от колкото при кардиото.
Забравих да спомена че съм против добавките.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1