Кофти мускулна треска.

Прескочи до:

27.03.04
22:51

До сега мускулните ми трески са траели минимум 24часа, а до колкото разбрах от една предна тема за треската, тя трябва да е макс. 12часа. Незнам на какво се дължи това и да ли е зле, но и не претренирвам, дори и да се натоваря супер малко пак хващам мускулна треска с такажа продължителност? Кажете дали е гадно туй или хубаво

LE

27.03.04
23:05

Така,ще се учудиш колко мнения по въпроса ще чуеш.
Аз лично съм забелязал че без мускулна треска нямам никакъв растеж(щом нямаш мускулна треска това показва че ти не си дал нищо ново на тялото си).Аз търся мускулна треска след всяка тренировка,но не и такава която показва че съм претренирал.Не знам каква е тази мускулна треска за 12 часа трябва да е някакъв нов хибрид:)Минимумът продължителност при мене е била 24 часа,но по принцип редовно си стига до 2,3 дена и имам растеж.
Интересува ме ти имаш ли растеж след като нямаш треска?
А и един въпрос дето много пъти питам ама никои не отговаря,имат ли профитата треска или на определен етап от тренировъчният стаж спира?

EN

28.03.04
00:23

1во. Мускулна треска за 12 часа - ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ.
2ро. При мен мускулната треска е около 2-2.5 дена и определено без нея няма растеж, тоест според мен е доста нужна.
3то. Мисля, че и профитата си имат треска, що да нямат... Нали и те са хора (т’ва последното май е малко съмнително ама все пак :))

28.03.04
09:21

A kak q postigate taq muskulna treska???S mnoo povtoreniq ili mnoo kg???Az rqdko imam!!!

LE

28.03.04
11:44

Кажи имаш ли растеж без мускулна треска???????????????????????Всеки които го няма мускулна треска и го питам този въпрос не отговаря???????????
Тя се постига по принципа стрес-адаптация,с увеличена интензивност и с разнообразие.

28.03.04
14:10

Аз редовно имам мускулна треска, а мускулите си растат. Само дето боли :(

28.03.04
14:10

ami 4e ima raztej ima ama ne znam dali s muskulna treska ima pove4e???

28.03.04
15:51

При мен мускулната треска се явява обик. след около 24 часа и е предимно като тренирам гърди. Но пък ми е адски кеф като имам, тъй като се чувствам удоволетворен от тренировката. Пийте цинк, мисля че той извеждаше млечната киселина от тялото ;)

28.03.04
16:58

I az pomnq 4e nqkoi be6e govoril za ve6testvo koeto izvejda mle4nata kiselina i po-lesno ima6 muskulna treska!!!!!!!!!!

Хайде, преди да се включа в темата, да чуя от всеки какво представлява за него мускулната треска?

LE

28.03.04
20:06

Натрупване на млечна киселина в мускулите в резултат на биохимичните процеси протичащи по време на тренировка и по точно на метаболитният стрес.
Колко ще ми пишете господин професоре?(то е добре че вие модераторите на един простичък въпрос като отговор пишете цели научни реферати,ама и ние макар че отговаряме с две,три думи(може би не знаем повече) знаем  отговора на такъв прост въпрос :oops: )

28.03.04
20:12

Ami spored men e da 4uvstva6 muskulite si otpadnali/umoreni.Az li4no kato imam muskulna treska na rucete sled trenirovka kogato hvana ne6to leko - 4a6a ili zapalka i t.n. mi treperi rukata - t.e. muskulite sa se prigotvili za golqmo natovarvane!!!!!!!!!Q kaji i ti de!!!!!

28.03.04
21:19

лесно нема е прав стига простити !!! И мускулната треска освен натрупване на млечна киселина е и липса на кислород в митохондрите на мускулната клетка и вероятно натрупване на хормони като адреналин и кортизол в митохондрите.

по-здрави

Мале момчета, само ако реша мога да скъсам нервите Ви. Как се палите само от един въпрос :)

Хубаво е преди да се обсъжда нещо да се знаят представите за въпросното нещо, тъй като често стават разминавания. Ето, вие двамата казахте различни определения :)[/img]

LE

28.03.04
23:30

Има ли някакво значение какво точно се получава при мускулната треска????Идеята на темата е да разберем дали от мускулна треска има по добър растеж.Когато ще ставам фитнес инструктор обещавам че преди да дам първият си урок ще науча от-до как се получава мускулната треска и какво представлява :cry: А сега след като ти отдавна си ги разбрал тези неща би ли казал наи накрая твоите наблюдения и знания?

29.03.04
02:54

Мите хубаво ти можеш да ни скъсаш нервите ако поискаш доказа го !! Но важното е друго ! Важното е защо да го правиш какуф е смисъла и дали само защото можеш имаш право да го правиш !? Замисли се мите че всичко се връща и то идва като тесла тъй че заеби ги простотите и не метаи бумерангове.

по-здрави

ВН

29.03.04
03:52

Когато човек иска да разбере какъв ефект оказва мускулната треска върху общотото покачване на мускулната маса, налага се да вникне в природата на ефекта на възстановяване. Дълго време се смяташе, че без мускулна треска няма растеж. Оказа се, че тя не е причина за растежа, а следствие от свръх изгаряне на горвио. Оказа се, че съвсем не е нужно свръх натоварване за да се постигне ефекта на свърх възстановяване - процес протичщ в мускулните клетки след края на работния такъв. Митът за незаменимостта на мускулната треска в качеството и на  индикатор за прогрес, при натуралните билдери изгуби своята научна подкрепа! Немога да Ви спра да вярвате, не е човешко :) !

Момчета, последния човек, който ще създава кавги и караници на територията на този сайт ще съм аз или някой от екипа. Това не е идеята. Напълно възможно е да сте приели мнението ми като заяждането, но логиката говори, че е абсурдно да е такова - нима работя по няколко часа на ден за този сайт и форум, за да гоня посетителите със заяжданията си? Чак до такава психическа деформация не съм стигнал.

Мнението ми за мускулната треска щеше да е много подобно на мнението на Image. Само че по начина, по който щях да го кажа, не бях сигурен, че ще бъда разбран, затова предварително исках всеки да дефинира какво разбира под мускулна треска, за да видим, и аз, и вие, къде ще се пресрешнат мненията и къде ще може да се забележи една общотвърдена теза.

Аз винаги мога да седна с 3-4 енциклопедии и да (пре)пиша великолепни твърдения, но какъв е смисъла, като в 95% от случаите няма да бъда разбран или по-лошо - да бъда негативно разбран. Затова харесвам този метод на дискусия - виждат се представите на всички за дадено нещо и се открива някъде по средата истината (дори ако трябва да се търси допълнителна литература, разчитайте на нас затова).

Надявам се, че нямам вече черна точка на администраторското си чело :)

01.04.04
01:36

ако правилно съм ви разбрал не е задължително да имаме мусколна треска за да има растеж, но тогова как ще разбираме, че сме тринирали ефективно :?:  имам и друг въпрос . аз тренирам  по следния начин вторник - гръб , сряда - гърди , четвъртак - крака , събота - рамо и ръце, от две седмици и ще ми се наложи поне още 1-2 месеца но имам чувство че мусколната треска ми се зъдържа повече от нормалното и мусколите не си почиват достатъчно ,  даже последния път неможах да тренирам гърдите защото нямах сили в ръцете да държа тежестите. това от прогромата ли е или не хапвам както трябва :?:

01.04.04
12:17

Тааа... сега моето мнение.
Доколкото знам мускулната треска е натрупване на млечна киселина, вседствие от анаеробното разпадане на енергията в мускулите. Тя е отпадъчен продукт в цялата реакция и след тренировката започва, чрез кръвта да се пренася до черния дроб където отново става на глюкоза (тъй като е метаболит получен от непълното разпадане на глюкозата). Млечна киселина се отделя дори когато тичаме (т.е. правим аеробика) или когато загряваме с тежести преди тежката тренировка, но важното е, че при натоварвания с около 6 повторения отделянето на Мл. к-на е максимално. Така, че според мене, тъй като оптималния брой повторения за растеж са 6-8, без мускулна треска растеж НЯМА!
Така, а сега за профитата. Не съм запознат със стероидите, но според мен трябва да правят мускулите малко или много по-”безчувствени” към мускулната треска и мисля, че дори да имат то тя е минимална

Извинявам се за дългия отговор !

LE

01.04.04
18:40

Забравихме нещо друго интересно около мускулната треска!
Може ли да имаме мускулна треска,но въпреки това да не сме натоварили достатъчно мускула за хипертрофия?

01.04.04
18:49

q kaji kvo to4no e tova “hipertrophiq”???????

LE

01.04.04
18:55

Просто казано-Нараставане на обема на мускула

01.04.04
20:12

Ami togava ako sledvame prosta logika e po4ti nevuzmojno da ima6 muskulna treska i da nqma6 “hipertrophiq”.Pripomni si pak onaq statiq za hipertrophiqta!!!
lesno_nema q kaji ti po kolko serii i kolko povtoreniq pravi6.Prosto sam liubopiten za6toto v statiqta pi6e6e 4 minimum a v saita pi6e po 3.I v statiqta pi6e po mnogo povtoreniq a v saita pi6e po 8-10 max 15

LE

01.04.04
20:22

Понякога 1 понякога 10 серии  8) 
Понякога по 5 понякога по 20,30 повторения 8)

ВН

01.04.04
21:43

Макс, това дето го казваш е така, с малкото изключение, че в случая под мускулна треска се има в предвид  онова свръх натрупване на млечна киселина в мускулите дето не те пуска 3 дни след това - разликата е в количествата на млечната киселина. Ако се събудиш скован и неможеш да си обърнеш главата 3 дни после това няма да ти донесе растеж. Има и една друга подробност. Тя е в резкия скок на образуване на млечна киселина след изчерпване на наличния АТФ. Подобен подход цели свръх изтощаване. Вярваше се, че разкъсванията на миофибрилните влакна в тези последни повторения ще донесат невероятен разтеж. На пръв поглед върху теорията всичко изглежда изчислено, само дето тя е работи при пичовете дето се възстановяват за няколко часа благодарение на стероидите. При онези, които не взимат стимуланти млечната киселина натрупана в клетките се изгаря мноого по-бавно. Помага ли метода, когато теглиш чертата? Ами излиза, че е забавил възстановяването, като е намалил времето за растеж за сметка на времето за изхвърляне на млечната киселина.  Млечната киселина сама по себе си НЕ води до разтеж, пък камо ли миофибрилен. Смяташе се, че стреса в края на серията къса миофибрили, да това е истина. Можете ли да се възстановите след такава серия, така че да сте извлекли максимума? Виждам момчета с 1 година стаж, дето опитват какви ли не глупости - форсирани повторения, хеви дюти, негативни повторения, флашинг и т.н. Не, те няма да се възстановят от подобна безумица както ще го направи “зобещия” батко. Друга една подробност за разпространение на мита за млечната е саркоплазмената хипертрофия както и образуването на множество капиляри около мускулните клетки с цел по бързо премахване на млечната киселина след свръх натоварването... “Братле какво да правя - отивам в залата помпам половин час и ръката ми скача с 3 - 4 (чувал съм и по-големи цифри) см няколко часа след това пак е увиснала :( !”
“Ами това е то мускулатура на боди билдер, а ти какво очакваш с тези “изцеждания” - каквато ти тренировката, такъв ти растежа!” Или “...бате не тренирам от 1 месец и загубих 4 см на ръката!!! К’во става бе баси?...” Нарича се автолиза -
автолизозомите “ръфат” старите и ненужни тъкани - като непотребни капиляри, сарколема (че закакво муе на тялото да храни непотребното?), но много по рядко миозиновите и актинови белтъци, все пак тях използвате ежедневно в работата, но не се цедите всеки ден нали?

LE

01.04.04
21:57

1.Как тогава да намерим равновесието?Как да не претренираме и в същото време да сме натоварили мускула?
2.Да разбирам ли че е добре да има мускулна треска но много лека? 
3.Няма ли смисъл да използваме принципи за интензивност?

ВН

01.04.04
22:18

1. Баланса е индивидуален.
2. Може да се каже, че лекото боцкане, колкото да усещащ тренирания мускул е достатъчно за да си доволен.
3. Тези подходи дават резултат при натурални билдери с дълъг стаж (над 3 години) и адаптирана към разнообразни натоварвания мускулатура. Не е добре да са постоянна част от тренировъчния режим на атлета.

01.04.04
22:35

Ami toi moje da e strogo individualen ama kak da go namerq sam za sebe si???Ti kak nameri svoq???Takiva otgovori pomagat mnogo a edin otgovor ot tipa na “strogo individualno” samo slomqvat duha :D

ВН

01.04.04
23:12

С експерименти! Експериментирай!

02.04.04
09:11

Image да разбирам ли от това дето каза за боцкането в мускула, че не трябва да стигам до отказ ?!?! Аз не мога да почувствам мускула натоварен ако не ми припари до крайна степен. А и имам проблем - Ако нямам мускулна треска 1-во не се чувствам като трениращ, т.е. имам чувството, че съм обикновен човек и 2-ро мога още след 1-2 дни пак да съм в залата и така да се претоваря още по-здраво
Какво да правя ??

LE

02.04.04
10:38

Това с боцкането и на мен въобще не ми хареса :? 
Аз всичко което съм качил съм го качил след страхотни мускулни трески(не казвам че Image не е прав във повечето от написаното).
Първите два месеца качих наи много-10кг и вичко идваше след тренировки след които не мога да се повдигна от леглото.Сега при вас не знам дали е така,но аз лично смятам да продължавам да тренирам инстинктивно със силна мускулна треска,докато наистина не се уверя че с нея само претренирам 8) 
Прекалената предпазливост не само в културизмът но и в живота не води далеч.

LE

08.04.04
18:10

Въпрос към Георги Георгиев консултант в SNC и списание ОЛИМП 
-През колко време да сменям упражненията за да избегна застои!
Отговор-Щом СПРЕТЕ ДА УСЕЩАТЕ МУСКУЛНА ТРЕСКА значи мускулите ви са се пригодили към упражненията................................
Просто представям още една компетентна позиция за да не подхождаме едностранчиво към този въпрос!
Ето че мускулната треска не е противник на билдера!

Сега сигурно бихте желали да чуете отговор на подобен въпрос от страна на самият Цветко Цветков
Въпрос-Има ли след качествена тренировка мускулна треска?
Отговор-Да,след качествена тренировка би трябвало да има мускулна треска.Липсата и значи, че нивото или интензивността не са достатъчни,че мускулите са свикнали с дадени упражнения и т.н

ВН

08.04.04
19:21

Ако целите предимно саркоплазмена мускулна хипертрофия, както профитата в бодибилдинга, взимате стероиди и други хормони като тях, храните се като тях и почивате като тях, то да - тренирайте до отказ! В противен случай изцеждането няма да даде мечтания ефект... За мен това ще си остане подход за излизане от застой, а не подход за всяка тренировка.

LE

08.04.04
19:33

В случая не говорим за отказ,а по принцип дали мускулната треска е символ за качествена тренировка.Без отказ пак се получават много силни трески.В случая тези отговори са дадени на хора които по нищо не се предполага че са на хормонални препарати.
Би ли обяснил какво точно е саркоплазмената хипертрофия  и какви други видове може да бъде тя?

08.04.04
20:25

Miofibrilarno e drugata po toq vapros beshe nadulgo i shiroko obqsnqvano v temata za muskulnata hipertrofia v toq razdel vish tam ima info

ВН

08.04.04
20:47

Мускулната тъкан е изградена от отделни мускулни снопове. Всеки сноп се състои от мускулни влакна, всяко влакно от хиляди издължени клетки. Около мускулните снопове и влакна са пръснати в равномерна мрежа - вени, венули, артерии, артериоли, кръвоносни съдове, нервни влакна, лимфни канали и пр. Количеството на кръвоносните съдове, капиляри, както и това на общото количество течност в мускулната тъкан зависи от доста фактори. Установено е, че при системни тренировки до отказ с интензивен синтез на млечна ксиелина се увеличава общото количество течности в мускула. Това става чрез разрастване на саркомера, образуване на нови капиляри венули и артериоли. Нивата на течностите и тъканните елементи се увеличават за да могат да изхвърлят по-бързо прекомерните количества млечна киселина, които атлета образува системно. Установен бе и токсичният ефект на млечната киселина, върху нервната тъкан. Описаният процес на тъканно на общо тъканно нарастване съпътства хипертрофията на мускулните влакна, но небива да бъде бъркан със същинската миофибрилна (миофибриларна) мускулна хипертрофия.

LE

08.04.04
20:59

Естествено аз не съм достатъчно компетентен за да водя спор с  Image.Аз бях написал горният пост за да се види че не  е еднозначно че треската е кофти нещо.Наи вероятно Цветко Цветков и Георги Георгиев(а и не само те) биха се обосновали,аз не мога да го направя от тяхно име.Сигурен съм че не би могло цялата редакция на Олимп да си позволи да дава съвети без да знаят какво говорят!
А и дори Д-р Хубенов бе казал че не трябва да се страхуваме от мускулната треска.

ВН

08.04.04
21:07

Нестава дума за страх от мускулната треска. Става дума за отражението и върху биологичното развитие на всеки индивид. Някои инидивиди, имат “по-добър” метаболизъм, други пък си помагат  с хормонални препарати, а трети се учат как да използват нещата, с които ги е надарила природата възможно най-пълноценно. Всеки сам си избира нишата. И преди съм казвал, стероидите са време на заем.

LE

08.04.04
22:14

Кажи според теб колко серии трябват за голяма и колко за малка мускулна група?Колко упражнения?Колко повторения?Колко преди отказа да се спре?Даи един твои примерен ден,да кажем гръб или гърди!Според мен не може да се размотаваш из залата и да искаш да растеж затова ми е много интересно една твоя примерна тренировка?

09.04.04
22:31

Тази тема става много интересна. Мисля, че знам какво има предвид Image. Чел съм “Енциклопедия на Културизма” на Владимир Боянов и там се говори същото (че отказа е метод който се използва за деадаптация, а не за всекидневно използване). lesno_nema препоръчвам ти тази книга - можеш да научиш много от нея.
Сега искам да питам Image има ли значение каква е хипертрофията като не смятам да се отказвам от културизма, защото доколкото разбирам искаш да кажеш, че тази хипертрофия е само временна??

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1