12.07.08
07:46
Гледам в nutritiondata.com, доматите само въглехидрати, а и не са зелени. Как се отразяват на НВД? И те ли са с нисък ГИ?
12.07.08
08:52
Задълбочавам се защото от два дена само това ми се яде и само това ям :)
Зеленчуците са абсолютен плюс! Хапвай здраво зеленчуци, ама не карай само на тях...
12.07.08
09:40
казано от Fittipaldi на 12.07.08, 08:52:
Задълбочавам се защото от два дена само това ми се яде и само това ям :)
Яж си ги спокойно
12.07.08
11:17
Аман от въпроси за НВД. Аман. Първо поне мен ме дразни това “НВД” като абревиатура , некво баси и модерното стана. Яжте почти никви въглехидрати, огромно количество протеини и умерено мазнини и ще стане. Баси и философиите, баси и чудото... 70% от течмите са за това “мистериозно” “НВД”...
12.07.08
12:03
Подкрепям Николаев.Реално погледнато, повечето тук сме именно на този режим и все сме нещо недоразбрали.Има си статии бол.
Най-малкото има тема за НВД мисля че там е най-добре да се поставят такива въпроси.
12.07.08
13:19
Извинявам се за разразения скандал.
Мислех да не претрупваме основната тема за НВД с въпроси.
Ако искате махнете темата, няма чак толкова голям проблем! :)
12.07.08
14:34
Като цяло тази НВД философия е погрешна. Според мен трябва да има баланс между въглехидрати, мазнини, белтъчини. Храната трябва да е разнообразна, да се консумират много зеленчуци и плодове независимо от какъв вид са. Не мисля, че някой е напълнял от плодове или зеленчуци! Те трябва да се консумират през целия ден независимо от часа.
Един подобен режим трябва да се изпълнява и спазва с постоянство най-вече! Отскоро съм фен на многообарзната храна и със сигурност постигам резултати. Все пак се спазват определени принципи като например да не консумирам въглехидрати късно вечер освен след тренировка, както и да ограничавам мазнините от наситен произход.
Хапвайте разнообразно и въобще не се вманиачавайте в състава на храната. Постигането на балансирана физика не е резултат от безгранична маниакалност, а от разум и постоянство ;).
12.07.08
15:21
казано от Иван Станков на 12.07.08, 14:34:
Като цяло тази НВД философия е погрешна. Според мен трябва да има баланс между въглехидрати, мазнини, белтъчини. Храната трябва да е разнообразна, да се консумират много зеленчуци и плодове независимо от какъв вид са. Не мисля, че някой е напълнял от плодове или зеленчуци! Те трябва да се консумират през целия ден независимо от часа.
Един подобен режим трябва да се изпълнява и спазва с постоянство най-вече! Отскоро съм фен на многообарзната храна и със сигурност постигам резултати. Все пак се спазват определени принципи като например да не консумирам въглехидрати късно вечер освен след тренировка, както и да ограничавам мазнините от наситен произход.
Хапвайте разнообразно и въобще не се вманиачавайте в състава на храната. Постигането на балансирана физика не е резултат от безгранична маниакалност, а от разум и постоянство ;).
Много правилно казано! :)
12.07.08
17:23
Аз пък специално съм фен на доматите (защото баба ми ме снабдява с промишлено количество), но ме притеснява това, че като изям примерно 1 кг домати в едно адене стомаха ми блокира и неможе да разгражда така ефективно.Поне аз така се чувствам.Затова също ям често домати но внимавам с количеството.
12.07.08
18:32
Колега, възможно ли е да дадеш малко насам, ако килограм ти се струва множко :D.
1 килограм домати на един път...? Струва ми се много за стомаха най-вече! Повече от 2-3 средноголеми домати на 1 път поне аз не мога, колкото и да е голямо шкембето :D :D.
12.07.08
19:53
Иван Станков спазвам препоръката от два три средно големи ама селските домати са си доста големи дори средно големите.Всичко селско е прекрасно спрямо купешкото.Нямат нищо общо.
13.07.08
06:17
казано от project_lyte на 12.07.08, 15:21:
казано от Иван Станков на 12.07.08, 14:34:
Много правилно казано! :)
За покачване си прав .. ма за сваляне не съм съгласен
13.07.08
07:30
То един елементарен въпрос, стана голяма дискусия :D:D:D
Ами не знам дали е правилно или не, ама откакто съм на НВД си се чувствам супер. Плюс това аз хапвам всичко, само че гледам колко въгл. хапвам, така че да не си излизам от нормите. Може би единствено плодове (което знам че е вредно) съм отказал, защото съм ненаситен ако почна. Мисля, че всеки има право на избор и ако му доставя удоволствие да е на НВД - защо не?! Или пък РБД - защо не?! Прави това, което ти е приятно - нали все пак това е идеята на бодибилдинга - чрез приятното да стигнем до хубавото ;)