02.05.07
20:24
Някои получавал ли е така контузия?И ако е били ми обяснил колко време му трябваше да се въстанови и да започне тренировки отново!!!След въстановяването остава ли подутината или изчезва?И каквото знае още за травмата,което ще ми помогне за възтановяването!!!Предварително ви благодаря!!!!
Здравейте,
нищо,че темата е стара.Имам същия проблем,казаха ми след 2 месеца,че ще мога да тренирам,но ако някой е имал същият проблем нека каже малко повече информация.
Трябва сам да си прецениш.Ако те боли НЕ тренирай.Ако не те боли започни тренировки лека-полека с умерени тежести и постепенно увеличавай.И пак говори с лекар.
13.07.08
10:15
имал съм такава травма и ще ти кажа едно
не бързай да тренираш защото после може да чакаш двойно
изчакай мин 2 месеца и виж как се чувстваш
ако нямаш болки почни да раздвижваш мястото постепенно
Ами мен доктора ми каза 2 месеца да не тренирам,аз мисля след 1 месец да започна само леко да плувам за да се раздвижва,а след 2рия да си тренирам :think:
А друго да попитам,мога ли да карам леко колело,не ме боли,защото съм с бандаж.Просто ако само си седя мисля,че ще кача много мазнини,то си зависи и от хранителния режим,а иначе съм си взел да пия витамини и рибено масло.
Мнението беше редактирано от bacarkata на 13.07.08 14:14.
за 20 дни ми махнаха гипса като в последните вече я усетих зарастнала.иначе си потракваше.
тогава тренирах фриирън и като цяло започнах отново месец след като махнах гипса.
важното е да е постепенно и да не натоварваш ключицата много.
след това тя ще стане по-здрава и от другата заради настъпилото след това вкостяване или както там се наричаше :-)
Благодаря и на теб за отговора,аз не съм с гипс,а с бандаж,казаха ми,че не можело да се гипсира
е на мен ми предложиха да си избирам и си избрах гипса...който въобще не струваше, но както и да е... ключицата ми зарастна на криво, но не пречи :-)
А как си разбрал дали е зарастнала правилно,в смисъл прави ли се после пак снимка ? :) Аз имам съмнения,че с този бандаж няма д азарасте правилно,но то ще си каже времето...:) И друго да те питам мога ли да си се движа,защото не ме свърта на 1 място и все пипам нещо да правя :D
Мнението беше редактирано от bacarkata на 15.07.08 07:15.
ами като ти е крива ше усетиш :-) ако принципно е по права линия моята в момента е все едно си счупил пръчка и си я залепил долепяйки двата и края не единия да е продължение на другия, а един до друг(по сложно не можах да го опиша :-D).
движи се, но само такива движения които няма да я разклатят и при които не чувстваш болка.
(аз принципно всички гипсове които съм имал съм ги чупил до 4тия ден :-D)
Ами мен ми е така както на изображението по-долу.Казаха,че няма никакво разместване,а аз от леки движения невярвам да я разместя ?
както го чувстваш според мен.
при всеки е различно.
мен ме болеше докато се возех в автобус от подрусването.
Днес тъкмо ми беше поспряла болката и с мойта твърдоглава глава паднах точно на това рамо...Утре ще ходя пак на снимка дано няма разместено :(
А и да попитам нормално ли е понякой път каточели прищраква ? :-(
Мнението беше редактирано от bacarkata на 19.07.08 19:24.
13.08.11
11:33
Аз съм също със счупване на ключицата, беше счупена само на 1 място при падане с колело, но все пак като ми казаха че има много голяма вероятност да не зарасне както трябва, решихме да направим операция с поставяне на планка с 5 винта понеже съм на 16 и освен това цял живот съм тренирал и не мога без тренировки. Вече мина точно 1 месец от операцията, освен уморяване на края на деня не чувствам никаква болка, но как смятате ще мога ли да тренирам преди втората операция (казаха ми че ще правим втора за да извадят планката) и за повече информация ще тренирам кик-бокс или таекуон-до.