06.01.05
22:18
Има ли действително допинг проби в БГ и особено когато става въпрос за републиканското за мадежи?
06.01.05
22:32
Здравей maxx_muscular. :)
ето ти един линк да четеш:
http://bb-team.org/articles/000213.php
там има подобен вапрос:
Има ли начин да се вкарат допинг проби по състезанията?
надявам се по този начин да съм ти отговорил на въпроса
по-здрави :) :)
07.01.05
00:05
аз знам какво пише там и затова точно питам... Ако някой има точни източници нека сподели...
07.01.05
00:22
По-точен източник от президента на федерацията по културизъм и фитнес няма да намериш (освен ако не се интересуваш от допинг пробите по принцип, не само в културизма).
Когато се кандидатсва за провеждане на състезание по културизъм например, парво федерацията по културизъм и фитнес се обръща към Министерството на младежта и спорта! От там дават зелена светлина на републиканското по културизъм например. Но не става дума там за допинг, защото още с кандидатсването към същото това министерство, се казва че културизмът е без допинг по-принцип!, Т.е. състезателите не взимат химия, а и за да се обърне внимание на тестовете за допинг е нужно и парички, които никой не би дал, защото не са лев, не са два. Затова и в Бг не може да се организира състезание за натурални културисти, защото пред същото товеа Министерство какво ще кажат кандидатсвтащите - ама ние не зобим бе, ония да, не ний! А ония означава да са слъгали първи и.... става сложно за Лучано! Кои спорт да предпочете??
Искал съм да организирам натурален турнир и това бе първият проблем - няма как да разкритикуваме първите републиканци. Няма какво да се изтъкне, иначе истината ще блесне - не че не се знае, ама така е добре - лек зоб, и оп медал, пък за нас натуралните остава надеждата за натуралност и да гледаме замечтано към евентуален натурален турнир. Е, .... не се отказвам, затова нека снимковото състезание да бъде парва крачка към натуралността и нека срещна съмишленици! Така ще сбъдна не само моята, но и много ваши мечти - да се състезаваме със братя по душа в името на една кауза, а защо не и нова ера на кондиционния културизъм, макар и прекалено аматйорски!
С поздрав :wink: