След два месеца тренировки - да взема ли Креатин?

15.07.08
00:16

Преди година тренирах 7 месеца и спрях, наскоро започнах пак, започвам 3ти месец, бума вече свърши, не качвам толкова бързо килограмите и май ми е време за някоя добавка. Не съм пил досега Креатин, бихте ли ми препоръчали някакъв по-евтин стак до 150лв и дали има смисъл да го пия, или да си продължавам с тренировките без суплементи?

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 17:21.

15.07.08
05:29

Ами можеш креатин да вземеш, но задължително протеин без него няма да можеш да се възстановиш. Можеш примерно да си вземеш Nectar на syntrax + SWOLE V.3 165лв. ще ти струва.

15.07.08
07:29

Вземи си един протеин, едни BCAA и едно креатинче.

FZ

15.07.08
07:53

казано от blink на 15.07.08, 00:16:

Преди година тренирах 7 месеца и спрях, наскоро започнах пак, започвам 3ти месец, бума вече свърши, не качвам толкова бързо килограмите и май ми е време за някоя добавка. Не съм пил досега Креатин, бихте ли ми препоръчали някакъв по-евтин стак до 150лв и дали има смисъл да го пия, или да си продължавам с тренировките без суплементи?

Години ,  моля ?

15.07.08
08:31

Не, креатин на този етап не ти трябва. Не си тренирал много, спрял си, пак започваш след 1 година...просто не си изчерпал личните си ресурси и сила, за да прибягваш към креатина.

15.07.08
10:54

казано от Стоянчо на 15.07.08, 08:31:

Не, креатин на този етап не ти трябва. Не си тренирал много, спрял си, пак започваш след 1 година...просто не си изчерпал личните си ресурси и сила, за да прибягваш към креатина.

Абсолютно точен коментар по въпроса. Кратко и ясно. Ако не се водиш по маса-сила-маниата за 1 ден както се казва. Ти трябва на 1 място качествена  ХРАНА; качествен протеин , витамини. Аз не бих инвестирал отделно за аминокиселини , не защото е лошо , просто качествените протеини са обогатени с такива а ти не си професионалист , на който да са му задължителни допълнителен прием  след супер хипер  хардкор тренировките. Много хора очакват чудеса от аминокиселините,  което не се  случва. Да не говорим, че повечето ниско и средно бюджетни аминокиселини са комлексно извлечени от суроватка и соя , кеото само по себе си до известна степен  обезмисля покупката им за начинаещ  билдер.
Няколко чудесни проеина:
NOW- чиста суроватка  изолат
NOW -сураватка концентрат
ON - gold standar
ASN -отлична съотношение цена/количество, за качество несмея  да се изказвам не съм го изследвал.
ако имаш да ръсиш пачка(според мен излишно за аматьори) :
Нектара  на Синтракс (www.nowbg.com)

Хубави витамини :  гореизброените фирми имат спортни витамини  с доста завишени  от дневната дажба на нормален нетриниращ индивид.Под завишени  главно Б комлекс и Ц.

Естествено . има страхотно  разнообразие от протеини на пазара вече,  според мен , един от най-качествените протеини в момента на пазара  е  4.5 кг /10лб  на НАУ изолат  неовкусен, има страхотен  млечен вкус, и най-вече осеща се :) много бърз , стахотно зарежда тялото преди след тренировка и сутрин непосдствено след ставане+лъжичка мед:)

успехи брат

15.07.08
12:05

@alpinab

Ами прибягвам към суплементи, защото през тези 7 месеца, които тренирах нищо не качих, най-вероятно е заради хранителния режим, но сега за 2 месеца имам по-големи резултати отколкото за тея 7 месеца, гледам да се храня повече и пия по някои протеин.

Бих могъл да си взема
http://www.4fitnessbg.com/profile/whey-protein-isolate/
2268 грама - в случая какъв да избера, неовкусен?

15.07.08
12:50

90 % хората предпочитат протеина да им е овкусен  на нещо си. Аз съм от другите 10% процента. Затова май няма много много да давам мнение , кой като вкус да си вземеш. Ще кажа само следното : от  източник на който мога да вярвам  изолата  на НАУ  , който не е овкусен е с най-висока съдържание  на протеин  на 100гр сухо вещество . Най-вероятно след този ми пост ще има ответни реакции  с  други мнения , но аз изказвам моето и не го  наптрапвам на никой. Поздрави

15.07.08
13:25

Едва ли защото ти говориш истината. Протеините на НАУ  са както за любители така и за професионалисти, защото нямат никакви изкуствени  подсладители и оцветители. И са на ниски цени.

15.07.08
14:18

под най-високо съдържание на 100 гр сухо вещество  имах  предвид, само спрямо другите овскусени изолати на НАУ, а не изобщо най-високо спрямо всички изолати на пазара..

Мнението беше редактирано от alpinab на 15.07.08 14:21.

15.07.08
14:38

че си прав:)

03.09.08
17:57

И аз съм почитател на неувкосените протеини 1во - по-евтини са :) 2ро давам си парите за протеин ,а не за фруктоза или подсладител за ПРОТЕИН :) повече са от 10 % Емо :) доста са

03.09.08
18:39

казано от Purgatory на 15.07.08, 05:29:

Ами можеш креатин да вземеш, но задължително протеин без него няма да можеш да се възстановиш.

абсолютно сигурен ли си в това, което си написал?

Няма нищо задължително и общовалидно в тоя спорт, приятелю. Ако не може да си позволи да тръшне 140лв за протеинова пудра, по-добре да ги даде за храна... щото само с протеин и без качествена храна съвсем няма да може да се възстанови.

Иначе конкретно за въпроса за креатина... според мен не би било излишно да започнеш да пиеш креатин, вече сам ще си прецениш, дали наистина имаш нужда.

ГН

04.09.08
08:44

казано от Purgatory на 15.07.08, 13:25:

Едва ли защото ти говориш истината. Протеините на НАУ  са както за любители така и за професионалисти, защото нямат никакви изкуствени  подсладители и оцветители. И са на ниски цени.

Чак пък на ниски цени...

05.09.08
06:13

казано от blink на 15.07.08, 00:16:

Едно голямо НЕ!
Добавките са си добавки. Не мсиля че стажа ти е достатъчен. Но ти преценяваш!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1