15.07.08
11:23
Въпроса ми може да ви се струва странен, но преди малко направих запитване до вносителя за един продукт на известна фирма, която изчезна от bg online магазините. Отговориха ми, че продуктовата линия я няма, защото е незаконно да я има - продажбата на хранителни добавки от разстояние била забранена в БГ и щяло да бъде така докато закона не се промени. Доста странно при наличието на толкова онлайн магазини.
Някой по-подкован юридически да може да коментира? :)
15.07.08
13:22
До момента съм чел “Закон за електронната търговия” и не видях нищо за забрана на продажба на хранителни добавки.
15.07.08
17:40
Това не е в закона за електронната търговия, а в закона за защита на потребителя, който всъщност не защитава въпросния потребител а го използва като предтекст да защитава нечии други непотребителски интереси. Както често се случва България е уникална в света с такива закони.
15.07.08
19:14
Дори да е незаконно какво ?!?!.В България има закони, но никой не ги спазва.То не са законни и наркотицие и анаболните стероиди, но са навсякъде около нас.Аз предпочитам да си купя незаконно хранителни добавки отколкото незаконно стероиди.