14.07.08
06:59
Здравейте , ще започвам да си бия витамин Б12 , но проблема е че незнам как да дозирам , личният ми лекар е на море , няма кои да попитам , попитах 2-3 познати аптекари но те незнаят как да ми отговорят за това се обръщам към занимаващите се със спорт тук , каква дозировка трябва на човек 174 см висок , 71кг , на 19 години , нормалмно оформен , не изглеждам зле просто мисля че още малко килограми ще са от полза , в аптеката има 2 избора 500мг и 1000мг ампула и още според вас има ли по добро място от краката където може да се бие , и колко често бос съм в тая област оставям на вас да ми разясните , а също ако има отрицателни ефекти или не ми препоръчвате да го взимам споделете
Темата беше редактирана от Kse на 14.07.08 07:49.
14.07.08
07:26
Оправи си малко заглавието, че мускулаТУРНО звучи нелитераТУРНО ;)
Как се спря на точно на това за качване?! Освен да ти вгигне малко апетита няма да стане кой знае какво, а този ефект можеш да го постигнеш и с вит Б комплекс в добри дози.
Пробва ли с креатин, гейнер, азот?
14.07.08
08:10
Креатин, гейнер, азот са му излишни. С вдигане на апетит стават чудИса
То затова такъв вълчи глад ме е налегнал.Преди 2 седмици си взех от Б12 на прахчета в коензимна формула и чак сега разбирам защо манджата все не стига.
казано от Валентин Иванов на 14.07.08, 07:26:
Как се спря на точно на това за качване?! Освен да ти вгигне малко апетита няма да стане кой знае какво, а този ефект можеш да го постигнеш и с вит Б комплекс в добри дози.
Пробва ли с креатин, гейнер, азот?
значи насочил съм се към б12 защото е витамин а не нещо изкуствено , страня от химичните материяли защото съм имал здравословни проблеми , а казват че орално приет б12 не е толкова ефективен та даже доста по малко , мислил съм за вит б комплекс но тои пък има повече странични ефекти за това съм избрал само б12
от каквото разгледах виждам примерно че се бие по 1 ампула 1000мг през ден в продължение на 7 дни и после почиваш 5-6 месеца защото този витамин бил на принципа на депо което се натрупва това така ли е , иначе ще говоря с лекаря си днес и направо ще започвам , а и друго казаха ми че има тест при които дупчиш кожата на крака за да потече малко кръв изливаш малко от ампулата , разтъркваш и ако се поддуе значи имаш непоносимост към този витамин и не трябва да го взимаш , мисля лекаря да ми направи и този тест преди да се “подложа” на тоя процес , просто гледам да не съм от хората които се боцкат , и взимат разни неща без да знаят как деистват и до какво може да доведат а това е станало тенденция при разни селски биячи :(
Мнението беше редактирано от Kse на 16.07.08 08:38.
Б 12 е от групата на водноразтворимите витамини, следователно би трябвало излишакът да се исхвърли от организма чрез урината(с една дума не се натрупва).Относно това дали ампулата е по добрия вариант от таблетката или прахчетата(които аз вземам) мога да кажа че вероятността ампулата да се окаже синтетика е доста голяма и тогава спокойно можеш да я причислиш към отбора на не толкова полезните хранителни добавки.
16.07.08
18:03
Е това е класическият въпрос :”как да си бия витамин В?” само на животните “бият” витамин В.....правете си изводите:)
16.07.08
18:30
То момчето както е тръгнало,скоро може да скочи и на дека, и упорито да твърди,че избягва химичните формули!
Хранете се правилно,тренирайте правилно,приемайте правилно хранителните си добавки и резултатите ще дойдат.Хубавите неща стават бавно! ;)
То момчето както е тръгнало,скоро може да скочи и на дека, и упорито да твърди,че избягва химичните формули!
Хранете се правилно,тренирайте правилно,приемайте правилно хранителните си добавки и резултатите ще дойдат.Хубавите неща стават бавно! wink
Напълно съм съгласен с това.
17.07.08
06:56
казано от Aicken на 16.07.08, 08:36:
казано от Валентин Иванов на 14.07.08, 07:26:
Пробва ли с креатин, гейнер, азот?значи насочил съм се към б12 защото е витамин а не нещо изкуствено , страня от химичните материяли защото съм имал здравословни проблеми , а казват че орално приет б12 не е толкова ефективен та даже доста по малко , мислил съм за вит б комплекс но тои пък има повече странични ефекти за това съм избрал само б12
от каквото разгледах виждам примерно че се бие по 1 ампула 1000мг през ден в продължение на 7 дни и после почиваш 5-6 месеца защото този витамин бил на принципа на депо което се натрупва това така ли е , иначе ще говоря с лекаря си днес и направо ще започвам , а и друго казаха ми че има тест при които дупчиш кожата на крака за да потече малко кръв изливаш малко от ампулата , разтъркваш и ако се поддуе значи имаш непоносимост към този витамин и не трябва да го взимаш , мисля лекаря да ми направи и този тест преди да се “подложа” на тоя процес , просто гледам да не съм от хората които се боцкат , и взимат разни неща без да знаят как деистват и до какво може да доведат а това е станало тенденция при разни селски биячи :(
Б12 е точно толкова синтетичен колкото креатина и аргинина. А гейнера си е хранителен продукт. Ако имаше някакъв смисъл от боцкането с Б12 всички щяхме да бодем.
Казвам ти го и от личен опит. В пубертета и на мен ми щъкна да си направя един курс, въпреки подсмихванията и забележките на по-опитните. Освен оцветена урина и болки в задника нищо друго не се случи.