14.07.08
12:53
Съжалявам,ако темата се повтаря с някоя по-стара,но също и поради причината за актуална информация от ваша страна,ще попитам какво е мнението ви за продуктите на Оптимум.Скоро мисля да се запася с креатин и по-точно Монохидрат 300 или 600гр. от същата фирма и ще съм благодарен,ако получа някой и друг отговор:)
Темата беше редактирана от vlado на 14.07.08 13:01.
14.07.08
13:21
Всичко на ON е добро, да не кажа най - добро. Няма да сгрешиш ако използваш тази марка.
Говоря от личен опит...
вземал съм доста добавки най-вече креатин, протеин, глутамин и аминокиселини на Universal , Scitec и Nutrim и честно казано не видях голяма полза от тези неща :roll:
миналото лято си взех от САЩ и 4-те продукта,всички на Optimum
протеина, креатина и глутамина ги приемах заедно и мога да кажа, че направиха чудеса...
никога не съм си мислил, че с добавки могат да се постигнат такива резултати
сега пия аминокиселините и ми помагат да запазя постигнатото, тъй като сега и храненето ми не е на такова ниво
така че... :-)
Че Нутрим произвеждат ли добавки? :D Въпрос на избор е,аз лично съм фен на Оптимума,сега станаха много фирми чуждестранни,та която и да избереш няма да сбъркаш :) Трудно ще се направи разлика(като ефект върху трениращия) между Оптимум и друга реномирана марка.
14.07.08
18:54
Мерси на отзовалите се.
14.07.08
19:21
казано от Финдо на 14.07.08, 16:21:
Че Нутрим произвеждат ли добавки? :D Въпрос на избор е,аз лично съм фен на Оптимума,сега станаха много фирми чуждестранни,та която и да избереш няма да сбъркаш :) Трудно ще се направи разлика(като ефект върху трениращия) между Оптимум и друга реномирана марка.
Направи един стак на Оптимум и един на BSN и пак ще си говорим. Поне аз съм на т’ва мнение.
Аз пък бих препоръчал следният стак - Протеин на ОН, креатин на NOW foods, глутамин на MHP с забавено усвояване и аминокиселини на Controlled Labs PurpleWraath ;)
Аз не знам какво толкова са ви гръмнали ушите покрай тоя ОН. Вярно имат хубави продукти, но не са и най-добрите. Не разбирам хората как се подлъгват в момента има къде, къде по изгодни цени и качество фирми.
казано от Purgatory на 14.07.08, 19:55:
Аз не знам какво толкова са ви гръмнали ушите покрай тоя ОН. Вярно имат хубави продукти, но не са и най-добрите. Не разбирам хората как се подлъгват в момента има къде, къде по изгодни цени и качество фирми.
Ми тва е рекламата. И аз мисля че Оптимума са леко надценени. На БГ пазара има други марки с далеч по добро съотношение цена-качество!
Примерно 2 кутии от Нектара (2 кила) излиза колкото 5-те либри на ОН, а е много по-добър протеин!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 15.07.08 08:35.
казано от Стоянчо на 15.07.08, 08:34:
Примерно 2 кутии от Нектара (2 кила) излиза колкото 5-те либри на ОН, а е много по-добър протеин!
В нета:
2,11 lb 36 servings - 29 $ Syntrax
5 lb. 70 servings - 42 $ ON GS
Ми малко повече излиза. И кое точно го прави много по-добър също не се сещам.
От къде ги видя пък тия цени ?
на ON 100 % WHEY PROTEIN GOLD STANDART 139лв / 5 lbs
на SYNTRAX Nectar 75лв./2.137 lbs. - Най-качественият суроватъчен протеин в САЩ. Съдържа 0 гр въглехидрати и мазнини. Отличава се с перфектен плодов вкус, отлична разтворимост, и високо съдържание на протеин.
15.07.08
10:04
От интернет, откъде може..
казано от butthead на 15.07.08, 09:09:
казано от Стоянчо на 15.07.08, 08:34:
В нета:
2,11 lb 36 servings - 29 $ Syntrax
5 lb. 70 servings - 42 $ ON GS
Ми малко повече излиза. И кое точно го прави много по-добър също не се сещам.
Не съм го измислил аз това, че Нектара е по-добър от Оптимума, така, че недей скача. Голям си капацитет ти по протеините видях те колко разбираш в спора за Американ Уей-я... Не ми цъкай американски долари, аз говоря за цените в България - 1 кило Нектар струва 75лв., като си вземеш 2 кутии това прави 2 кила за 150. Ами горе-долу толкова излиза и 5-те либри на оптимум - 140-160лв. Няма да взлизам в излишен спор, така че по темата това е последния ми пост.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 15.07.08 10:22.
Е кой го е измислил това, че нектара е по-добър? Защото и аз се дразня, когато ми се “цъкат” празни приказки. Видяхте една класация в бб.ком със супер смешни критерии, писана от 19 годишно лапе, обаче понеже е в бб.ком няма как да не й вярваме. Момчето може да си разбира по принцип, аз съм съгласен, просто класация за best protein не би трябвало да се прави по подобен повърхностен начин.
Всички положителни ревюта за нектара, които чета, обясняват колко невероятен вкус има. И нищо друго. Кое точно го прави “много по-добър”? 5 линка ви извадих, където пише, защо изолата не е по-добър вариант от концентрата, и от комбинацията от няколко вида whey още повече.
Знам, че си пазаруваш от БГ. И понеже Американ Уей-а ти е най-изгоден като цена си тръгнал да пишеш по различни теми колко добър протеин е. Продуктите на АСН са с твърде съмнително ниски цени сравнени с всички останали. А това, че бухат аспартам и crystalline fructose без да се замислят да ти е правило впечатление? Че те дори ги няма сред изброените 480 фирми на bodybuilding.com:). Даже наш’те от Софарма са там на 138-мо място.
Световно неизвестна фирмичка, за която някои хора във форума заявяваха, че едва ли не предлагат един от най-продаваните протеини в Щатите. А ти си тръгнал да ми обясняваш, че Американ Уей-а бил равностоен на ОН, които са на първо място в гореспомената класация. Що не..
казано от butthead на 15.07.08, 13:11:
Е кой го е измислил това, че нектара е по-добър? Защото и аз се дразня, когато ми се “цъкат” празни приказки. Видяхте една класация в бб.ком със супер смешни критерии, писана от 19 годишно лапе, обаче понеже е в бб.ком няма как да не й вярваме. Момчето може да си разбира по принцип, аз съм съгласен, просто класация за best protein не .
Явно ти ги разбираш по-добре нещата от тия в bodybuilding.com ;)
15.07.08
18:10
...
Мнението беше редактирано от Иван В. Станков на 15.07.08 18:15.
Пич, в bb.com има статии от 600 различни автора, 70 от тях са тийнейджъри. Ето ти линк http://www.bodybuilding.com/fun/oldbbmain.htm, има секция “BECOME A WRITER” най-долу. Можеш да прочетеш критериите какви са - не се изисква да си някакъв експерт, за да си постнеш мнението на сайта.
Но виж втората класация за фирмите производители на добавки сортирани по популярност е вече ОФИЦИАЛНА класация на bb.com. Би трябвало да можеш да направиш разликата.
казано от butthead на 15.07.08, 13:11:
Знам, че си пазаруваш от БГ. И понеже Американ Уей-а ти е най-изгоден като цена си тръгнал да пишеш по различни теми колко добър протеин е.
Разбирачо, аз пари за протеин не жаля, така че довода ти отпада. Пия Нектар и не смятам да го заменям на този етап. А на теб ти пожелавам голям да порастнеш с Оптимума и поздравителна картичка да им пратиш за уникалния прашец ;) По-здрави!
16.07.08
09:25
Че взимате най-големия сайт и онлайн магазин за критерий е хубаво, но не се споменава каква част от пазара на хранителни добавки представлява той, т.е. докъде се простира класацията му. Вальо може да го обясни по-добре и от мен, а и вече го е правил в други теми.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 16.07.08 10:18.
И как определи кой е по-добрия протеин?С единия качи 1 см на ръката,а с другия 2 см?
Все пак събуди интереса ми и ще го пробвам нектара,макар че пак казвам,трудно е да се прецени кой протеин е по-добър и от кой ще получиш видим ефект :)
Purtagory,каде си тия цени бре?Като всички варират от 60-70 лв килото суроватъчен протеин.
Мнението беше редактирано от Финдо на 16.07.08 10:21.
www.silabg.com
Като те продават на нормалните цени в България. Ако ми гледаш цени от bb.com зарежи.
Мнението беше редактирано от Purgatory на 16.07.08 10:28.
16.07.08
11:55
Като почнете с тея “магически” прахчета направо лошо да му стане на човек.
Тоя бил с 2 гр. мазнини, а онзи с три - извинете кой от Вас е професионалист?
Всеки пие за това за което му стигат парите.
Май повечето почват да забравят, че това все пак са добавки към храната, а не основата на този спорт.
п.п. Май няма нужда да се карате за глупости.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 16.07.08 12:00.
казано от Димитър Михайлов на 16.07.08, 09:25:
Че взимате най-големия сайт и онлайн магазин за критерий е хубаво, но не се споменава каква част от пазара на хранителни добавки представлява той, т.е. докъде се простира класацията му. Вальо може да го обясни по-добре и от мен, а и вече го е правил в други теми.
Няма значение каква част от пазара представлява. Това, което е важно е, че е най-представителната възможна извадка, от която можем да си направим изводи за общите пазарни дялове. И аз виждам, че АСН там не присъстват сред 480 изброени фирми за добавки. Както ги няма и в netrition. И дълбоко ме съмнява, че във въпросната верига магазини, за която Вальо писа, че има десетки пъти по-голям оборот от бб.ком, АСН да са или да са били сред първите места по продажби. В gnc.com също ги няма, мисля, че за тях писа също. Е как така протеина им става един от най-продаваните в Щатите? Толкова е популярна марката, че с много зор едва намерих едно мнение за нея от чужди сайтове.
Стоянчо, пий си Syntrax, нямам нищо против марката. Аз ще си пия ON, или NOW, или BSN, марки, които знам, че са с доказано качество. Ама за American Shit нещо няма да ме убедиш..
16.07.08
14:00
Само един въпрос ще те попитам чувал ли си за Beverly Intl. Muscle Provider или за Xtreme Formulations Ultra Peptide или AST VP2 или Ergopharm GF-Pro или пък за Pride Nutrition Respect. Сигурно си ги чувал, защото ти пиеш най-добрите протеини - а това са ON,NOW,BSN :)
Мнението беше редактирано от difference на 16.07.08 14:01.
16.07.08
14:11
Нека се намеся като представител на някой от тези марки за БГ. Не мисля че може да се усети “огромната” разлика между примерно изолата на НАУ или НЕКТАР. Но все пак като профил, технологии, разтворимост и т.н.. нектара превъзхожда всеки един протеин от този тип. Пил съм почти всичко от изброените по-горе протеини и се вижда разликата в полза на Нектар. Не е огромна, но се усеща. Все пак компанията се е съсредоточила изключително върху производството на качествени протеини и неслучайно и Нектара и Матрикса са лидери в съответните категории.
казано от difference на 16.07.08, 14:00:
Само един въпрос ще те попитам чувал ли си за Beverly Intl. Muscle Provider или за Xtreme Formulations Ultra Peptide или AST VP2 или Ergopharm GF-Pro или пък за Pride Nutrition Respect. Сигурно си ги чувал, защото ти пиеш най-добрите протеини - а това са ON,NOW,BSN :)
Ми не, не съм ги чувал половината, сега ги разгледах и не съм впечатлен, сигурно трябваше. Дори и да са малко по-добри от другите(поне по етикет) сигурно си забелязал, че са поне 1,5 пъти по-скъпи за гр. протеин от другите. Според теб кое е по-добър вариант - 24 г малко по-добър протеин или 36 г добър протеин? Аз бих заложил на второто. Напълно съм съгласен с хората, които казаха, че разликата м/у протеините е малка и трудно може да се усети. В този смисъл това, че има малко повече процент хидролизат примерно не го прави космическа технология в сравнение с останалите. За мен е важно съотношението цена/качество - това, което получаваш за парите, които даваш. В това отношение според мен лидери са ON и NOW. Коментирам по цени от интернет сайтове, ОН в БГ бяха с доста по-завишени цени последно като си пазарувах отколкото би трябвало.
Как ги усещате тия разлики от протеин нз....
Защото аз съм ползвал доста марки протеини и примерно от протеините на BSN,ON,Syntrax,Ergopharm разлика м/у тях не съм видял горе долу на едно ниво.Що се отнася до вкус BSN най-много ми допада и затова от 4 месеца съм само на него. :)
Поздрави