20.12.04
20:39
Знак за добре проведена тренировка ли е силната умората или за претренираност?
ако не си уморен след тренировка, по-скоро можеш да се запиташ тренирал ли си въобще или си правил нещо друго в залата =)
След тренировка е нормално да се чувстваш изморен, но ако се увстваш скапан и през останалото време от деня си отпаднал и изморен по-скоро става дума за претрениране.
21.12.04
21:36
[quote author=“Leo”]ако не си уморен след тренировка, по-скоро можеш да се запиташ тренирал ли си въобще или си правил нещо друго в залата =)
макар да звъчи банално напълно съм съгласен ! 8)
21.12.04
22:36
съдя по мен... преди известно време тренирах яко, но без да взимам суплементи. Мускулната ме държеше по-дълго... а след тренировка бях доста отпаднал и ми се доспиваше яко дори....
Откакто взимам амино, креатин, протеин се чувствам много по-свеж и мисля, че по-бързо се възстановявам. Глутамин като взимах също имаше ефект. До пари е въпроса за съжаление. Ти взимаш ли и какво? Ако не, замисли се по въпроса. Важно е след тренировка веднага какво взимаш. Трябва прости въглехидрати(декстроза), амино, ако парички има и +креатин и дори +глутамин (той много помага за възстановителните процеси)... без протеин не може също... след този шейк идва и храна, богата на сложни въглехидрати и белтък. Мазнини ще има ако и без това белтъка е от месо.
Не вземам суплементи и досега не съм вземал, но постигнах много за 2-те години, през които тренирам.Знам как да ги използвам, знам различни комбинации, но както ти казваш трябват и средства.
Възстановявам само с храната и някои и други витамини, но ми е достатъчно за резултатите, които искам да постигна.
22.12.04
16:56
аз дълго време също тренирах без суплементи, но тази зима реших да пробвам с тях... ей така, нарочно... и просто мога да ти кажа, понеже за това е и тази тема, че с използването им се възстановявам по-бързо и мускулната отшумява по-бързо като че ли... например без суплементи веднага след тренировка ръцете ми треперят до такава степен че едвам се къпя, а ако заредя веднага с глюкоза на прах, амино, креатин, протеин нещата са други... след това идва хапването...
Трябва още след всяка серия да чувстваш някакво изтощение само тогава значи,че си въздействал на тялото,както трябва.
[quote author=“bobtosh”]съдя по мен... преди известно време тренирах яко, но без да взимам суплементи. Мускулната ме държеше по-дълго... а след тренировка бях доста отпаднал и ми се доспиваше яко дори....
Откакто взимам амино, креатин, протеин се чувствам много по-свеж и мисля, че по-бързо се възстановявам. Глутамин като взимах също имаше ефект. До пари е въпроса за съжаление. Ти взимаш ли и какво? Ако не, замисли се по въпроса. Важно е след тренировка веднага какво взимаш. Трябва прости въглехидрати(декстроза), амино, ако парички има и +креатин и дори +глутамин (той много помага за възстановителните процеси)... без протеин не може също... след този шейк идва и храна, богата на сложни въглехидрати и белтък. Мазнини ще има ако и без това белтъка е от месо.
Съгласен съм. Откакто почнах да взимам креатин и си оправих хранителния режим - забравих за продължителната мускулна треска и силната умора след тренировка. Почнах да се чуствам по-скоро тонизиран след тренировка. Разбира се мускулите са уморени и тежки :lol: , но някак не е като след дълъг скапващ работен ден когато само ми се спи и се влача като черво по улиците.
Още нещо - ако съм тренирал през деня ми се приспива по-рано и спя по-дълго, което е нормално според мен.