17.07.08
09:39
От няколко дена китките започнаха да ме болят зверски и то не само когато тренирам и ги натоварвам на лега примерно а постоянно.Предполагам че именно на лежанката съм ги травмирал или ...незнам.Кажете кремове или сиропи спомагащи за изграждането на ставен хрущял или нещо такова.D3BEP Петко К включете се!
Темата беше редактирана от Стефан Симеонов на 18.07.08 12:23.
17.07.08
09:44
Сиропът се нарича...”Добър ортопед” :)
17.07.08
10:44
Aко правиш с твърде голяма тежест: нека опора ти бъде долу възглавничката на китката, там, където натискът ще пада напречно върху достта на предмишницата, а не дръж щангата в сгъваемата част на китката. Горе долу права линия от сгъвката на палеца, така че все пак палецът да обхваща щангата срещу другите пръсти, но напрежението да не е в китката, а отместено. Пробвай първо да се нагодиш с по - малка тежест. Оттам идват контузиите, научи се да слагаш щангата на опорната кост и с китки и пръсти само да я придържаш, а не да я държиш с китката висяща. Не е нужно всички пръсти да я обгръщат отвсякъде, а да е стабилна.
Понеже стана объркващо: тежестта трябва да ти пада по тази анатомична картинка някъде около буквичката L и да натоварваш не китката, а предмишницата и лакътя, доста по - устойчиви, особено напречно, на тежестта. Друго място на натоварване на тежестта, стискащ хват и т.н. могат да доведат именно до посочените контузии.
Почини малко и прави малко повече разгрявка за китки.
За съжаление сиропи и хапчета с мигновен ефект няма или поне аз не знам. Фелоран на хапчета ще притъпи болката. Накитници са препоръчителни.
Ако е наистина тежко положението, иди на лекар. Много са костиците там.
Точно както казваш получава се че китките ми са висящи като правя на лега.Тежестите не са много 100кг не са много.Но проблема е сигурно както казваш че се получава че китката ми виси.Ще пробвам както казваш но ме е страх да не изтърва щангата защото последствията могат да бъдат много отвратителни-я на врата ми ще падна и познай..или ако много рязко падне на гърдите може ребро да смачка ..Все пак съм дребен
казано от D3BEP на 17.07.08, 10:44:
Друго място на натоварване на тежестта, стискащ хват и т.н. могат да доведат именно до посочените контузии.
Стискащ хват? Искаш да кажеш, че ако хвата е хлабав е по-добре?
17.07.08
13:09
казано от dan4o93 на 17.07.08, 09:39:
От няколко дена китките започнаха да ме болят зверски и то не само когато тренирам и ги натоварвам на лега примерно а постоянно.Предполагам че именно на лежанката съм ги травмирал или ...незнам.Кажете кремове или сиропи спомагащи за изграждането на ставен хрущял или нещо такова.D3BEP Петко К включете се!
Какъв сироп бе момче , вземи си хрущял от акула има го в аптеките или глюкозамин и него го има в аптеките и магазините за хранителни добавки и в някой фитнес зали
17.07.08
13:42
казано от dan4o93 на 17.07.08, 13:28:
Какъв е този хрущял от акула?
Хрущялът от акула е природен източник на протеини, въглехидрати, калций и фосфор. Подпомага поддържането в добро състояние на ставния хрущял и околоставните тъкани и допринася за ограничаване на дегенеративните процеси в тях.
Ефекти:
* спомага за укрепване на ставния хрущял и околоставните тъкани
* подпомага профилактиката и лечението на остеопорозата
* съдейства за укрепване на имунната система
Свързва се с лечението на износените ставни връзки, сухожилия и кости.
Ето и една тема от форума
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/3534/#31997
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 17.07.08 13:43.
17.07.08
14:59
http://www.bb-team.org/articles/2812/
17.07.08
16:28
казано от jalokin на 17.07.08, 11:45:
казано от D3BEP на 17.07.08, 10:44:
Друго място на натоварване на тежестта, стискащ хват и т.н. могат да доведат именно до посочените контузии.
Стискащ хват? Искаш да кажеш, че ако хвата е хлабав е по-добре?
Не! Хватът трябва да упражнява сила, но ... как да се изразя, ако основната му цел стане пълно обгръщане на щангата с китка и пръсти, много често се стига до посоченият ефект. Просот центърът на тежестта се измества по - нагоре и назад, коеот не е добро за китката.
Представете си хвата, в който и палецът е от същата страна като останалите пръсти.
Този хват е опасен, винаги ще го кажа и за мен е грешен и е мит че дава сила.
Но мястото, на което лежи щангата тогава е абсолютно вярното място.
Пак казвам: то през интернет е трудно да го обясня, но основна опора на щангата трябва да са костите на предмишницата, а не малките костици на китката.
100 кила не са малко за китката, определено. Много достойна контузия можеш да си направиш и с тях.
Не бях се замислял за изместването на центъра на тежеста, но си прав. Хубаво е, че каза и за хвата, защото явно потребителите те слушат и дано се откажат от модерния “културистичен” хват.
17.07.08
18:01
Вземи си око от прилеп,през зимата,сварен в сироп за кашлица...
Не ти ли хрумва да си дадеш на китките малко почивка?Една седмица и ще спрат да те болят.
Това е невъзможно.Особено в момента!Целта ми е да стигна и задържа 110 килограма 1 месец след което отново започвам вдигане на килограмите(за лега става въпрос).Дзвер днес разбрах за какво говориш.Аз вдигам точно както казваш но изглежда за един два дена съм променил положението на щангата може би от несигурност(да не я изтърва защото гледах брутални инциденти на лежанка)но днес пак правих така обърнах внимание на това и не ме боляха.Палеца никога не ми е от една и съща страна с другите пръсти.Според мен не дава сила както си мислят някои хора а просто може би е по-удобно но в същото време и има по-голяма вероятност от изпускане.Но мисля да си взема от таз акула какво беше там :lol: за всеки случай(ако няма много лоши странични ефекти).
18.07.08
05:15
Няма, ама няма доказани и положителни и се добива от два вида, които са почти на изчезване. Единият е нашата, черноморската акулка.
Какво може да т ие вредното - все едно като ядеш акулско да хапнеш и хрущяла.
При висчки положения това е по - скоро хранителна добавка. Не лекарство.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 18.07.08 05:17.
18.07.08
07:30
Доста лекарства се правят от хрущял от акула. Това не е нещо, което от вчера да е влезнало в употреба. Отиди във всяка аптека и попитай за лекарства базирани на него ;) Макар че, само те няма да ти помогнат. Намали интензивността на тренировките и особено тази лежанка всеки ден. Една седмица няма да ти падне толкова силата. Ако ти падне значи не си тренирал както трябва :)
18.07.08
09:38
казано от Ива Павлина на 17.07.08, 14:59:
http://www.bb-team.org/articles/2812/
А тя и кака е писала тема за хрущяла от акула , браво добра статия ;-)
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 18.07.08 09:38.
18.07.08
10:28
казано от project_lyte на 18.07.08, 07:30:
Доста лекарства се правят от хрущял от акула.
Дам, лекарства против рак.
Не мога да намаля интензивността на лежанката.Но със сигурност ще се поразровя много за този хрущял от акула..Мерси на всички за мненията.Ако няма друг какво да каже LOCK
18.07.08
10:57
Минеш ли на 110-125 кг лежанка пак ще си говорим за китките. :)
Ще са ти нужни накитници,ластични.Иначе...
Мнението беше редактирано от BusyMan на 18.07.08 10:58.