Следобедни хранения

SA

16.07.08
15:19

Здравейте!
Искам да попитам какъв тип храна мога да включа в следобедното си меню при НВД?
Околу 4 ч. ми идва второто обедно хранене,а вечерям чак към 9.С каква храна мога да уплътня този период?
Благодаря предварително! ;)

16.07.08
15:27

Кисело мляко, извара, яйца, зеленчуци, ядки.

16.07.08
18:05

Аз съм малко в разрез с горния пост но все пак:

Извара(обезмаслена), Пилешки гърди на скара или варени  , Пуешко Филе на скара или варено, Риба тон в собствен сос(доста бърза за усвояване). Само белтъците на яйцата, БЕЗ ЯДКИ, Зеленчуци,+Омега мастни киселини, ПЛОДОВЕ,ако толкова си маниак избирай плодове с нисък гликемичен индекс(ако някой изкаже мнение че, плодовете съдържат въглехидрати и това е в разрез с НДВ , този човек е болен мозък с цялата си глава и нетрябва да се зима пример от него) т.е.  от ЗДРАВЕ=плодове, не трябва човек да се лишава при каквито и  режими да си прилага в/у себе си.

16.07.08
18:09

Не си в кои знае какъв разрез, бате, нито в процеп и бод...поне разбирам,че и аз съм на прав път:) Значи, именно заради плодовете майка ми и сестра ми си модифицираха малко “Дюкана” - демек, биха му един в дюкяна, щото той напълно забранява плодове...а сега е сезона и да се лиши човек, е пулно безумие...по цялата глава...хахаха, хареса ми:)

16.07.08
18:17

Това не е спам - направо си е по темата.....за ядките - откакто съм почти всеки ден на по 100 г (леле, как звучи...:) ми е екстра и доста взе да ми се вижда пресенцето (не “прасенцето”):)

16.07.08
18:58

казано от Ива Павлина на 16.07.08, 18:09:

Не си в кои знае какъв разрез, бате, нито в процеп и бод...поне разбирам,че и аз съм на прав път:) Значи, именно заради плодовете майка ми и сестра ми си модифицираха малко “Дюкана” - демек, биха му един в дюкяна, щото той напълно забранява плодове...а сега е сезона и да се лиши човек, е пулно безумие...по цялата глава...хахаха, хареса ми:)

Бля-бля  ... плодове  през нвд  и то  следобяд ... вас  жените не мое ви  се  обесни че  плодовете  са прости  въглехидрати и  в  нвд се  избягват. Яде се  : СЕКВО  месо  яица  сирене  кашкавал (стига да си в  границата  на калориите) зеленчуци  ядки

16.07.08
19:45

Плодовете са комбинирани въглехидрати и повечето са с нисък до среден ГИ така че могат да се хапват от време на време. Лично аз не съм чул или видял накой да качва от плодове, затова стига сте плашили гората с подбни глупости!

16.07.08
19:56

Фруктозата не кара инсулина да играе. Което значи, че не е особен проблем, в умерени количества и без злоупотреби. Има си и минуси (влияние върху триглицеридите примерно), но става - само да не е непосредствено около тренировкa.Малко за четене - http://www.johnberardi.com/articles/nutrition/carbroundtable2.htm, в началото, веднага след глюкозата.
Само асоциациите плодове = здраве не ми харесват, защото съм доста по-здрав от много познати (а и много непознати, не се съмнявам в това), които набиват яко плодове. А по принцип ги избягвам, защото са ми много постни. Така че - в умерени количества, и без да се обожествяват плодовете са ОК, но не и задължителни.

Мнението беше редактирано от G33K на 16.07.08 19:57.

16.07.08
20:29

dobata и  G33К проблема  е в това че въглехидратите трябва да са  или сутрин или преди тренировка  таи като темата е  за НВДто . Освен това плодове е много общо - от  диня и банани грозде  до ягоди и череши !!Гроздето  и банан  дигат  инсулина  таи като съдържат глюкоза .

17.07.08
06:57

Wresting_pro…..наясно съм с влиянието на плодовете върху кръвната глюкоза,фруктоза и метаболизма изобщо...и “бля-бля” - едва ли съм от тия жени, на които точно пък това трябва да се обяснява...Ти махни вафлите и шоколадите, яж плодове, пък да видим какво ше стане:)За различните плодове, времето на прием - всичко това са вариации, които не отхвърлят основната теза. Ако се плашите от плодовата захар, пренебрегвайки всички други ползи от плодовете...проблемът е сериозен, и то много!

17.07.08
07:21

казано от Ива Павлина на 16.07.08, 15:27:

Кисело мляко, извара, яйца, зеленчуци, ядки.

Като махнем киселото мляко.

17.07.08
08:23

Сутрин след ставане или след тренировка всъщност трябва да са плодове, ако ще сте на НВД. И цялата концепция е просто да ги ядете в умерени количества, което по никакъв начин не пречи, за да влезнете в НВД (1-2 малки ябълки примерно). Ива правилно каза, че да се избягват сезонни плодове (пък дори и на НВД) е безидейно, защото ако тръгна сега да изреждам всички бенефити на един умерено сладък плод (пък дори и на сладките) ще трябва модераторите да разделят темата, защото много ще се отклоним :) Ако се борим с конкретни симптоми като захарна болест или кандида например сладките плодове трябва максимално да се редуцират, като удачен вариант са може би само зелени ябълки и цитрусови плодове.

Аз лично се старя да намеря баланс между животински храни, плодове и зеленчуци, защото както вече беше споменато плодовете не са царят на здравето. Едно яйце, особено сурово, е абсолютният витаминозен източник, липсващо му само вит. C

А и за ядките щях да добавя, ако ще ги консумираш, отделно от други храни и по възможност по-лесно храносмлаемият им вариант (накисвай ги във вода няколко часа при да ги консумираш, да са сурови, без сол, по възможност бланширани), защото така или иначе вкарват голям гол на храносмилателната система. Трудни са за храносмилане.

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 17.07.08 08:29.

17.07.08
10:43

казано от Калоян Янкулов на 17.07.08, 08:23:

А и за ядките щях да добавя, ако ще ги консумираш, отделно от други храни и по възможност по-лесно храносмлаемият им вариант (накисвай ги във вода няколко часа при да ги консумираш, да са сурови, без сол, по възможност бланширани), защото така или иначе вкарват голям гол на храносмилателната система. Трудни са за храносмилане.

Говорим за ядки - бадеми кашу  фъстаци ... а не овесени ядки,като се замисля  защо на овесените яки се  вика ядки като са просто овес !

17.07.08
10:58

Да, за тях говорим :)

Бадемите примерно ги оставям да се накиснат вечерта и на сутринта им обелвам горната кафява част, не искаш да си представиш какъв е резултата от 100 гр. обелени бадеми - една купчина жилести люспи. Направо се чудя как е било възможно до сега да го дъвча това нещо. Затова казах, че по-добрият вариант са бланшираните.

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 17.07.08 10:59.

17.07.08
13:35

казано от Калоян Янкулов на 17.07.08, 10:58:

Да, за тях говорим :)

Бадемите примерно ги оставям да се накиснат вечерта и на сутринта им обелвам горната кафява част, не искаш да си представиш какъв е резултата от 100 гр. обелени бадеми - една купчина жилести люспи. Направо се чудя как е било възможно до сега да го дъвча това нещо. Затова казах, че по-добрият вариант са бланшираните.

аа аз  с кафявото ги ям

SA

17.07.08
13:52

Зависи от ядката.Същото е като при фъстъците,които на българския пазар за околу 20 вида.
И разликата е голяма между всеки сорт.
И аз бадемите ги ям цели.Не намирам смисал да се втилясвам повече,като се има предвид,че си взимам непечени,безсолни бадеми. :)

17.07.08
14:16

Точно, де, точно.. и аз така мислех до преди да пробвам за първи път бланширания тип. Не става въпрос за втилясване, когато видиш купчина трудно късащи се люспи (знаех си че трябваше да го снимам, за да ви покажа) и си помислиш, че всичко тва влиза в организма ти. Дори и без да бях чел акъл по въпроса, че ядките са трудносмилаеми, щях да си помисля дали няма да е по-добро да ги консумирам внимателно след видът на тая купа бадемови кожички :)

SA

17.07.08
14:44

Прав си! Това се отнася и за ябълките (онези големите,жълти и апетитни,които ги има по пазарите)
Конкретно за тези ябълки съм си правил експеримент.Тази зима оставих ябълките за околу месец на терасата...след 1 месец бяха същите на вид.
Но когато ги разрязах, видях,че отвътре всичко е изгнило,а ябълката седи също толкова апетитна както преди месец.Не знам как се смеля това...вие преценете :)

Мнението беше редактирано от sasch на 17.07.08 14:46.

17.07.08
14:51

Обаче от друга страна тези “жилести кожички” са само фибри...естествено,ако човек има що-годе здрав стомах:)

PR

17.07.08
14:54

То бива бива хранене, ама това с беленето на бадемите си е вече мания ;)

17.07.08
14:56

Е,ако боли човека стомахът, защо не?!

SA

17.07.08
15:01

Ако имаш чувствителен стомах не е мания,а неудобство.Общо взето е доста трудно за хора с чести стомашни(гастрит,колит и.т.н.) да се хранят здравословно.
Но по тази тема в друга тема! :)

17.07.08
16:59

казано от Ива Павлина на 17.07.08, 14:51:

Обаче от друга страна тези “жилести кожички” са само фибри...естествено,ако човек има що-годе здрав стомах:)

Ето затова не ги белете ..особено в  нвд

17.07.08
19:20

Това като цяло го написах с идеята, понеже знам, че повечето момче тук консумират големи количества ядки. Дори и с най-здравия стомах при 200 гр. бадеми се затлачва хр. система и като препоръка. Не случайно съществуват тъй наречените неприятно скъпи бланширани бадеми :)

Иначе мене не ме боли стомаха, нито имам стомашни проблеми, но принципно всеки, загрижен за оптималното си здраве би обърнал внимание и на това. +факта, че конкретно бадемите са доста вкусни без обелките :)

Едит: да не останете с грешно впечатление, че казвам, че така трябва да се ядат. Просто във фитнес диетите ни често забравяме, че не е естествено състояние на организма да бъде подлаган на такива натоварвания и би било хубаво да изпробваме и бланширания вариант. Аз лично без да имам стомашни проблеми се почувствах по-леко с бланшираните бадеми.

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 17.07.08 19:24.

PR

17.07.08
21:24

Няма проблем яж си ги, както искаш :)  Аз просто не съм фен на така описаното “оптимално” здраве ;)

17.07.08
22:04

Всичко би било хубаво, ако е аргументирано :)
Интересно ми защо не си фен  - повече занимавка с приготовлението, повече фибри (които всъщност са 2 гр. за 100 гр. продукт), по-приятен вкус? И вдигането не железа няколко десетки години назад е било мания (в лошия смисъл на думата). 

Задълбавам в темата, защото изказванията ти ме поставят в позицията на някакъв смахнат тип, който прави извратени неща с храната си, фанатизирано следейки някакви погрешни разбирания. Което не е така. Това че 99% от познатите ти биха намерили тази идея за смахната не е база за сравнение. А факта, че аз не съм достатъчно респектиращ източник също не е достатъчен, за да отхвърлиш така леко предложението ми :) По света много хора, интересуващи се от здравословно хранене, го практикуват и има достатъчно резон в това. Сравни съставките на необелен и на обелен бадем в nutritiondata.com - никаква разлика. Затова малко се почудих и на изказването на Wrestling_pro, че са подходящи особено в НВД с кожичките. Единствената съществена разлика е в съдържанието на флаваноиди в кожите на бадема, които действат като антиоксиданти и сподпомагат на сърцето. Както и да го погледнеш тези с кожа нямат някакви специални бенефити над тези без кожа за НВ период. Освен като по-добри за храносмилателната система, накиснатите бланширани бадеми увеличават алкалинния ефект и спомагат за нормализирането на кръвната захар. 

За да не голословнича ще пусна източници: http://www.jewishhealing.com/almonds.html

За да сме по-полезни на форума би било хубаво да споделяме, защо предпочитаме дадено нещо пред друго. Глупаво е да базираме мненията си по това на мнозинството (което в случая е къде просветено, къде не) и да не се аргументираме. От поста ти само по този начин си обеснявам защо не си фен на “оптималното” здраве - приятелите ти и познатите ти, както и по-голямата част от форумните потребители биха защитили мнението, че тва е няква смахната приумица и затова и ти си решил, че така е по-правилно. :)

П.с. извинявай, ако написано изглежда негативно - всъщност разпалването ми е положително, нещо като молба да не се отхвърлят идеи, които на пръв поглед изглеждат налудничави.

PR

17.07.08
22:58

Много офтопик стана, а и не съм в състояние да споря в област в която не съм много компетентен - “кожичките на бадемите” ;)
Ако толкова държиш да разбереш мнението ми, пише едно лс.

18.07.08
07:46

Аз лично не намирам нищо негативно в изказването на който и да е по темата.Тя не е маловажна, защото косвено засяга и доста други продукти - различни ядки, плодове и зеленчуци, които все още е спорно как е по-добре да се консумират - обелени или не.Факт е, че редица, дори най-полезните вещества от тях, се намират именно в обелките и ципите, но и други агенти, като нитрати, остатъци от синтетични торове и така нататък, също се концентрират там....Темата е дулга и заслужава индивидуално място във форума. В заключение - ще пробвам бланширани и накиснати бадеми:)

19.07.08
18:58

Хора направо ме изумлявате  с безмислените си  спорчета , какво помогнахте на човека дето си пита за слетобедните хранения със 16-те си поста за ципичките на бадемите имат ли почва у нас или да!!!

Това се случва (надспорването) почти във всяка по-дискутирана тема . Като млади бих казал неглупави момчета и девойки , дайте да си пишем по темите съществен материал, ако някой си иска да се забавлява ,чатейки си по форума и давайки ненужни  Н-на брой постове да се самовъздържа , НЯМА Смисъл, темите се размиват с глупости и  да се ГУБИ СЪЩИНАТА НА РАЗИСКВАНАТА ТЕМА.

Никой не искам да обидя / опрекна / или критикувам с поста си , искам само  чудесния форум бб-теам  да е максимално пригледен и полезен, както на просто минаващите така и за  редовните потребители.

Поздрави Емо.

SA

20.07.08
14:51

Искам да попитам дали е угодно околу 70 гр. бадеми(непечени) + протеин (30-40 гр.) като следобедна закуска при НВД?(околу 3 часа преди вечерята ми идва тази следобедна закуска)

20.07.08
14:57

Кое е мания?Направих си труда да ги накисна и да тествам как ще ми се чувства корема...еми има разлика.Като изям 50-60 гр.бъдеми наведнъж ми става тежко и ша ма скъса тоя корем.Вече кат ги накисна работата е друга.Затова тоя пиниз с водата дава ефект :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1