15.07.08
07:07
Здравейте. Имам доста важен за мен въпрос и се надявам някой ако може да изкаже компетентно мнение. Така, намислил съм да взема тези продукти:
http://www.4fitnessbg.com/profile/no-xplode/
http://www.4fitnessbg.com/profile/l-glutamine/
http://www.4fitnessbg.com/profile/whey-protein-isolate/
http://www.4fitnessbg.com/profile/tribesan-tribulus-terrestris/
Въпроса ми е да махам ли нещо или подбора на продукти ще свърши раота. Ае всякакви мнения приемам.
п.с. Тежа 90кг , тренирам от няколко години. (ако трябва нещо допълнително да кажа, пишете)
15.07.08
07:10
Експлоуда и глутамина си противоречат. Остави си глутамина за след другите.
15.07.08
07:15
добавих глутамина понеже прочетох (мисля че беше в този форум), че било идеално да се комбинира с екплода, но щом казваш ще хвърля още един поглед върху нещата
15.07.08
18:23
явно ви позатрудних :smirk:
15.07.08
18:34
На колко си години? От колко време тренираш? Какво целиш? Как си го постигал до сега? Хранителен режим?
Отговори на твоя въпрос може да има много и всичките да са грешни ако няма достатъчно информация.
15.07.08
21:30
казах ако има нещо повече което трябва да изясня да казвате.
А отностно въпросите: На 20 години съм, тренирам близо от 6-7 години, досега съм използвал само протеини, креатин, аминокиселини(кажи речи тва е). А отностно целите - целя още мускулна маса.
А специано за този подбор от продукти един приятел ми каза и реших да пробвам дали е чак толкова ефективно, колкото ми го описва.
Ако има още нещо което трябва да изяснявам казваите.
17.07.08
07:25
Какво да ти кажа, всичко е въпрос на общ план. Трениране, хранене, почивка. Започваш от това. Трябва да си наясно с принципите на трениране и хранене и начина, по който добавките могат да повлияят на точно тези две неща. Другото без което не може е редуването на циклите. Не може само да се качва или само да се сваля. 1 до 4 месеца качваш, 1-4 месеца чистиш. Колко точно зависи от това как изглеждаш и какво целиш.
По ред на номерата.
1. Протеина е храна. С негова помощ трябва да постигаш по-висок белтъчен прием. Ако само заместваш хранене, а не добавяш си губиш времето. 2.5гр на килограм тегло е правилото, може и повече.
2.Нокса ще ти даде сила и работоспособност, с която да тренираш по-усилено, което е половината работа на цикъла за маса. Удачен е.
3. Глутамина ми е малко противоречив суплемент, но да речем че има полза от него. Обаче не се комбинира с НОКСА. Можеш да го вземеш и да го оставиш за след НОКСА.
4. Трибулуса ти е напълно излишен. Той може само да нормализира теста в нормални граници. На 20г би трябвало теста да ти е в най-високите си нива. По-добре, си запази паричките от това и ги освави за следващия цикъл. Аз по принцип не съм фен на комбинирането на 101 неща накуп. По-цял ден хапчета и се чудиш кое как ти действа.
17.07.08
16:08
мисля че те разбирам добре. благодаря
а ако ти се пише и не те затруднявам искам да те попитам дали има вреда от смесването на прохормони с трибулус, но тва е вече извън темата
17.07.08
20:25
казано от Crank на 17.07.08, 16:08:
а ако ти се пише и не те затруднявам искам да те попитам дали има вреда от смесването на прохормони с трибулус, но тва е вече извън темата
Цикъл с прохормони и трибулус е безсмислено, защото от прохормоните тестостероновите нива са си особено високи, спираш цикъла и след това започваш Трибулуса като Post Cycle Therapy за нормализирането на нивата(както го казаха преди мен :)). Има много вещи в тази област във форума. Питай Lawrence.
17.07.08
21:45
да не искаш да кажеш “достатъчно високи” вместо “особено високи”, защото не намирам логика в тва да се използва трибулуса като средство за нормализиране на тестостероновите нива, а тъкмо обратното. Изпозвам съм преди 1-2 години трибулус със суроватъчен протеин и останах особено доволен от тази комбинация. Идеята ми беше евентуално да позасиля ефекта като комбинирам тръбулуса с прохормони, но тва ще е по-нататък. Мерси все пак за съвета, ще потърся още малко инфо отностно твоето мнение.
18.07.08
03:26
Няма абсолютно никакъв смисъл от комбиниране на прохормонални продукти с трибулус. Основнана цел на трибулуса и стимулиране на собственото производство на тест, което е потиснато леко в следствие хормоналния цикъл. Трибулуса няма никаква роля за мускулната маса, той просто ще ти помогне да ти се нормализира нивото на тестостерона в организма. И той далеч не е най-доброто или единственото средство,което се използва за PCT. Има много по-ефикасни суплементи. Основнана цел на трибулуса е да ти стимулира либидото,а не да градиш мускула маса. PCT е много по-важна от самия цикъл. Ако говорим за финанси, тя трябва да ви излезе 2 пъти по-скъпа от самия цикъл. АКо някой го интересума примерна PCT да пише на лична!!!
Сега малко ОФФТОПИК И ЛИЧНО МНЕНИЕ. Един утвърден вариант за PCT след хормонален цикъл е следният
Ergopharm 6-oxo 600mg/600mg/300mg/300mg
Nolvadex(SERM) 20mg/20mg/20mg/20mg
някакъв натурален стимулатор(има много такива комбинирани продукти, с трибулус,Avena Sativa,Fenugreek,MACA и много други съставки)
6-OXO може да се замени със съставката 6-bromodione или със съставката ATD(1,4,6-Androstatrien-3,17-dione )
Друг вариант и да се използва продукта на Anabolic Innovations Post Cycle Support, който е комбинация от Trans Resveratrol, Icariin (Horny Goat Weed),Quercetin и Piperine.
Сега излезна и един нов продукт на Iforce Nutrition REVERSITOL, който обединява много от изброените по-горе съставки
За да бъде перфекта една РСТ трябва да са налица следния тип продукти
SERM (Selective Estrogen Receptor modulator)
AI(aromatase inhibitor)
Natural testosterone booster
Liver support(ако е необходим)
Естествено да не забравяме и стандартните добавки - креатинови матрици, BCAA, таурин и много протеин!!!
Надявам се да сме били полезени :)
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 18.07.08 03:44.
18.07.08
09:17
казано от Crank на 17.07.08, 16:08:
Вреда- няма, полза- зависи кого питаш. Аз нямам опит с прохормоните и няма да се изказвам за тях.
Но пак ще кажа. Тестостерона до към 23 години би трябвало да е в горна физиологична граница. Или казано иначе достатъчно висок.
Да го повишиш над това (по какъвто и да е химичен начин) за мен означава да промениш баланса в организма, което на този етап е ненужно и ще доведе до преждевременно намаляване на производството му.
С добра тренировъчна схема и хранителен режим със сигурност можеш да издърпаш още напред. Дългосрочното развитие за мен в главния приоритет. Всичко с времето си.
18.07.08
09:32
казано от Crank на 17.07.08, 21:45:
да не искаш да кажеш “достатъчно високи” вместо “особено високи”, защото не намирам логика в тва да се използва трибулуса като средство за нормализиране на тестостероновите нива, а тъкмо обратното. Изпозвам съм преди 1-2 години трибулус със суроватъчен протеин и останах особено доволен от тази комбинация. Идеята ми беше евентуално да позасиля ефекта като комбинирам тръбулуса с прохормони, но тва ще е по-нататък. Мерси все пак за съвета, ще потърся още малко инфо отностно твоето мнение.
SilaBG обясни доста подробно за PCT, а аз ще кажа защо е нужно:
1. По време на цикъла тестостероновите нива са ПРЕКАЛЕНО високи, по-виски от тези, които би получил при употребата на трибулус
2. Организма е под изключително необичайни условия и секрецията на собствен тестостерон по време на цикъла се подтиска и след спиране на хормоналния препарат се влиза в т.нар. “плато”, когато тестостероновите нива са изключително ниски и ТУК идва насреща натуралния продукт за стимулиране на тестостерона, за да се върне в нормалните си граници. Разбираш ли ?
3. В следствие високите нива на тестостерон, започва да се отделя и естроген, затова е нужен Естрогенен инхибитор
4. Liver support е нужен за черния дроб, защото и той е подложен под голям стрес в следствие на препарата
5. Аromatase inhibitor - тук вече не съм много сигурен, но е нужен като протектор за по-силните препарати, които ароматизират и могат да доведат до ракови образования и са токсични...
6. Най-важното- Много хора след цикъл губят резултатите си, затова трябва задължително да се премине този етап на PCT и храненето трябва да е на изключително ниво!
П.С. За добавките, вместо Глутамина, сложи едни витамини АДАМ на НауФуудс или си вземи протеинова матрица за преди лягане.
Мнението беше редактирано от Martinakiss на 18.07.08 09:35.
18.07.08
10:02
Добре допълнено NoWay, само когато всичките тези компоненти са налице (SERM,Aromatase Inhibitor,Natural Testosterone Booster, Liver Support) можем да говорим за успешен цикъл и задържане на резултатите. Целият смисъл на PCT е възстановяване на хормоналния баланс в организма.
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 18.07.08 10:04.
18.07.08
19:25
ехее като се разписахте сега пак всичките. А специално за Now Foods 7 - KETO някой знае ли нещо? търсих във форума, но не пише нищо по въпроса дали има ефект, дали си заслужава и т.н. Тва е последния ми въпрос и повече няма да ви занимавам ;-)
Благодаря предварително.
18.07.08
19:47
7-Keto DHEA може да бъде добавено към PCT, но не да бъде основна част. Това е метаболит на DHEA и има най-вече приложение при нискокалорийни диети за запазване на мускулната маса и поддържане на чиста маса. Сам по себе си не е толкова ефективен суплемент. Но може да бъде добавен към PCT,подчертавам ДЕБЕЛО ДОБАВЕН,не основна част.
18.07.08
21:23
мерси на всички за изчерпателните отговори