18.07.08
17:15
здравейте, от доста време Ви чета,но чак сега се регнах.На 18 години съм.182 см и към 80 кг.Тренировъчен стаж (ако може да се нарече такъв :) ) около месец и половина.Виждам Ви момчета и момичета,че разбирате от хранене и добавки,та искам да питам дали ще си товаря черния дроб много ако пия гейнер + глутамин (протеин + други амино).Благодаря предварително.
п.п.съжалявам ако доблирам някоя тема,но с търсачката неможах да се информирам достатъчно.
18.07.08
17:18
Нямаш стаж още. Не започвай с добавките от толкова рано, организмът ти така или иначе работи на достатъчно добри обороти още. След 5-6 месеца почни ;)
абе сигурно си прав ама аз съм си максималист.обичам да извличам максимума от всичко,т.е. като вдигам да има ефект.За съжаление пък съм наясно,че няма да стане никак бързо.От друга страна се усещам,че не съм като на 13-14-15.Тогава влизах няколко пъти в фитнеса и веднага ми проличаваше. (старост нерадост :P хахах )
18.07.08
17:59
Ти и добавки да пиеш, за 3 месеца няма как станеш “голям”. Ако си с такова убеждение - излез от фитнеса! Максимума се извлича с постоянство и тренировки, не с добавки. Замисли се защо са наречени “добавки”!
хах аз питам дали ще ми е токсично за черния дроб да мешам протеини с амино ти бате за инжекции говориш :P а иначе не си мисля,че с добавките ще стана голям за 3 месеца.доста изчетох в последно време.просто искам да стимулирам поне малко мускулния растеж.за това и са “добавки” :) пък на първо място хапвам стабилно.все пак мерси за отговорите.поздрави
19.07.08
07:01
Взимай си добавки.Нищо няма да ти стане на черния дроб от глутамин,протеин и амино(BCAA).Единствено от креатина може да почувстваш някакво неразположение ама ако го пиеш в малки дози в началото(от 3 до 5гр на ден) няма да има проблеми,но преди всичко слагай храната,защото без нея добавките са безмислени.
За разните добавки е най-добре да четете етикета,съдържанието.Кой препарат какво съдържа и с една проста сметка еднаквите съставки се събират. Което дава общата дневна доза от това погълнато вещество.Протеин и амино са от една група на белтъчните азотни вещества.Събирате общо двете. Витамините са от друга група.Вит. А и Д лесно се предозират,следите общото количество на всеки от тях.Микро и макроелементите са трета група вещества.От тях с желязото да се внимава.За хора с нисък хемоглобин е добро,за другите с нормален и висок може да е натоварващо. Мед,калций и други елементи също може да се натрупат в организма.Когато приетите вещества надхвърлят капацитета на черния дроб,той не успява да ги обработи.Претоварва се,може да се повреди.Веществата се натрупват прекомерно в организма и т.н.По-силни добавки съдържащи широк спектър от различни съставки в големи дози трябва да се вземат за кратко време.Като зареждаща доза,при възобновяване на прекъснати тренировки,след боледуване и т.н.По-слабите добавки с по-тесен спектър от съставки са подходящи за по-продължително вземане.За тая комбинация протеин,амино,глутамин например да се знае,че протеина съдържа глутамин,аминото също го има.Когато се приемат едновременно,количеството им трябва да се намали.
Бе каква токсичност на черния дроб... Яж и тренираи това е най-добрият вариянт ! А колкото единият пост по горе казва,че може ти стане нещо от креатина той отива в бъбреците не в черния дроб ...
19.07.08
11:47
казано от Sha6ma на 19.07.08, 10:30:
Бе каква токсичност на черния дроб... Яж и тренираи това е най-добрият вариянт ! А колкото единият пост по горе казва,че може ти стане нещо от креатина той отива в бъбреците не в черния дроб ...
Някъде да съм писал,че може да му стане нещо на черния дроб от креатина?НЕ!А колкото до горния пост,в повчето протеини има глутаминни пептиди което е различно,а тези с глутамин са с много малък грамаж.От 1-2 гр повече нищо неможе да ти стане.При аминото има значение кои взимаш.В BCAA аз незнам да има глутамин.
казано от 666_Deni_666 на 19.07.08, 11:47:
казано от Sha6ma на 19.07.08, 10:30:
Някъде да съм писал,че може да му стане нещо на черния дроб от креатина?НЕ!А колкото до горния пост,в повчето протеини има глутаминни пептиди което е различно,а тези с глутамин са с много малък грамаж.От 1-2 гр повече нищо неможе да ти стане.При аминото има значение кои взимаш.В BCAA аз незнам да има глутамин.
При правилна и умерена употреба на добавки абсолутно нищо неможе да стане , освен ако някой има различни усложнения, които са в рядък брой и са идовидуални като алергия към някоя съставка. Ако се лъжа поправете ме , но дори и при вредни препарати добрата употреба смалява рисковете от усложнения на минимум...
Здравейте, искам да Ви попитам ако някой знае и има повече опит с пътеките за бягане, дали е вярно това, че увреждат стъпалата на човека и не се препоръчват .
Много искам да си купя такава бягаща пътека, но чувам от разни хора, че увреждали сериозно петите и ходилата и изобщо цялото стъпало нан човека.
Ако някой е по - вещ по темата и знеа за тези неща, ще му бъда страшно благодарен, ако сподели с нас, останалите участници във форума своят опит !!!!
Благодаря предварително за отговорите !!!