18.07.08
21:09
Четох доста досега. От 2 дена съм на НВД, на 17 години сам 170,63кг и се опитвам да сваля шкембето, но въпроса ми е друг.
След дългото четене и задълбочаване в статии стигнах до извода, че в НВД се яде само месо,риба,яйца,ядки и разбирасе плодове и зеленчуци...
Въпроса ми е не е ли доста вредно всеки ден едно и също да ядеш? Вече 2ри ден ям сутрин яйца на обяд риба, вечерта пържола , междувременно плодове и зеленчуци и малко ядки. И вече ми писна :}
Междодругото кои са най-подходящите ядки за НВД, ако има такива и в какво количество?
18.07.08
22:27
Никой не те задължава да ядеш едно и също... защо си си въобразила така
Разнообразявай си сама менюто
най добрите ядки са бадемите (затова и са по 5 лева :) )
Първо да кажа че съм мъж :lol: !
И не мисля, че съм си въобразил, просто след дългото задълбочено четене, и дори препочитане на теми във форума и статийте не открих някой да споменава да яде друго при НВД...та въпроса ми е ако има нещо различно от това което съм написал да ме посъветва.
Благодаря предварително.
казано от danito0o на 19.07.08, 07:12:
Съотношението килограми/ръст е заблудило човека.. и напълно разбираемо при това! Остави го “шкембето” (кавичките са защото си представям на 63 кила за какво шкембе става дума) за по-натам и се заеми да сложиш малко месо върху кокалите.
Иначе по конкретния ти въпрос - не е вредно да ядеш едно и също всеки ден, стига нещото да не са боклуци. Ежедневната консумация на качествени храни (пък били те и едни и същи 3-4 продукта) е ПОЛЕЗНА. Не е задължително да ядеш всеки ден по едно и също време едни и същи неща. Щом ти писва можеш да разнообразяваш, стига да спазваш някои елементарни принципи. Има ги в голямата тема за НВД в раздела.
19.07.08
12:41
Хм, плодовете ако може да ги избягваш или поне да ги ограничиш до рано сутрин, само кисели и съвсем по малко ще си на НВД, иначе бягаш към силно изкривена РБД.
Иначе, яж си от всичко, ама си следи грамовете. Аз от нищо не се ограничавам и си ям каквото ми се яде, ама в никакъв случай не си надвишавам 75-те гр. въгл. на ден ;) така че менюто си е доста разнообразно.
19.07.08
12:59
Fitipaldi и аз така :) никога не ям едно и също 2-3 дена под ред винаги си “измайсторявам” нещо :D
19.07.08
14:00
казано от Fittipaldi на 19.07.08, 12:41:
Хм, плодовете ако може да ги избягваш или поне да ги ограничиш до рано сутрин, само кисели и съвсем по малко ще си на НВД, иначе бягаш към силно изкривена РБД.
Иначе, яж си от всичко, ама си следи грамовете. Аз от нищо не се ограничавам и си ям каквото ми се яде, ама в никакъв случай не си надвишавам 75-те гр. въгл. на ден ;) така че менюто си е доста разнообразно.
По - важно е кога ги консумираш, а не чак по - колко. Не е проблем да ги надвишии с 20-30, понеже и тези са ти малко, но е проблем ако ги приемаш вечерно време..
19.07.08
14:08
казано от Красимир! на 19.07.08, 14:00:
казано от Fittipaldi на 19.07.08, 12:41:
Иначе, яж си от всичко, ама си следи грамовете. Аз от нищо не се ограничавам и си ям каквото ми се яде, ама в никакъв случай не си надвишавам 75-те гр. въгл. на ден ;) така че менюто си е доста разнообразно.По - важно е кога ги консумираш, а не чак по - колко. Не е проблем да ги надвишии с 20-30, понеже и тези са ти малко, но е проблем ако ги приемаш вечерно време..
Аз принципно в момента си нагъвам само салатка, целодневно. Не знам дали там има смисъл да броя въглехидрати. Просто не знам, това лято организмът ми само това иска да яде - дай ми домати, краставица и извара и ме остави сам :)
19.07.08
14:45
Абе малко прекалявате с критерийте ми се струва.. плодове (дини и пъпеши на килограм ям :) ) никаква промяна в темповете ми на сваляне..
Ядки - белени семки или бадеми почти всеки ден..
През ден ям Активия със зранцата (ех че забравих как се казваше) и разните му там жита :)
Пилешко филе(като не ми се яде) замествам с дробчета и воденички дай дай дай :)
Риба не обичам много да ям
През ден по 2 яйчица от кокошките в магазина :)
От тези натурални сокове който всеки кретикува че били “fake” пълни с концентрати и темподобни всеки ден пия портокалов на Cappy (не за друго ами са евтини 2.50)
Ориз много ям защото страшно обичам :)
Това ям аз като цяло +краставици домати и 1 път в седмицата 2 варени картофа
Казват ми че това мойто не е диета за изгаряне на мазнини а за поддържане на тегло апък аз доволно си свалям :)
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 19.07.08 14:47.
19.07.08
14:57
Всичко е до метаболизъм.За това,когато пишете за вашите режими е хубаво също и да напишете какъв тип е вашия метаболизъм.(бърз,бавен,умерен)
По-този начин начинаещите из форума ще добият по-точна представа от режима,който им трябва.
19.07.08
15:34
Много бавен даже е моя.. ям ли някви тестени изделия направо се лепят по мене.. и сладкото също..
казано от G33K на 19.07.08, 09:57:
казано от danito0o на 19.07.08, 07:12:
Съотношението килограми/ръст е заблудило човека.. и напълно разбираемо при това! Остави го “шкембето” (кавичките са защото си представям на 63 кила за какво шкембе става дума) за по-натам и се заеми да сложиш малко месо върху кокалите.
Иначе по конкретния ти въпрос - не е вредно да ядеш едно и също всеки ден, стига нещото да не са боклуци. Ежедневната консумация на качествени храни (пък били те и едни и същи 3-4 продукта) е ПОЛЕЗНА. Не е задължително да ядеш всеки ден по едно и също време едни и същи неща. Щом ти писва можеш да разнообразяваш, стига да спазваш някои елементарни принципи. Има ги в голямата тема за НВД в раздела.
Целта ми е да се изчистя, общо взето на всичко съм готов за да си постигна целта . Метаболизма ми е по-скоро умерен,много лесно качвам килограми.Първо да кажа, че зиматя бях 70, с малко повече тренировки и глад си отслябвах.Като цяло имам около година стаж в залата(то се вижда кога съм се регистрирал,от тогава тренирам с прекъсвания).Иначе мерси за информацията.
казано от DiscoveryCold на 19.07.08, 14:45:
Абе малко прекалявате с критерийте ми се струва.. плодове (дини и пъпеши на килограм ям :) ) никаква промяна в темповете ми на сваляне..
Ядки - белени семки или бадеми почти всеки ден..
През ден ям Активия със зранцата (ех че забравих как се казваше) и разните му там жита :)
Пилешко филе(като не ми се яде) замествам с дробчета и воденички дай дай дай :)
Риба не обичам много да ям
През ден по 2 яйчица от кокошките в магазина :)
От тези натурални сокове който всеки кретикува че били “fake” пълни с концентрати и темподобни всеки ден пия портокалов на Cappy (не за друго ами са евтини 2.50)
Ориз много ям защото страшно обичам :)
Това ям аз като цяло +краставици домати и 1 път в седмицата 2 варени картофаКазват ми че това мойто не е диета за изгаряне на мазнини а за поддържане на тегло апък аз доволно си свалям :)
Като гледам тука има поне доста неща нетипични за НВД.В такъв случай едва ли, си с бавен метаболизъм.В ориза има доста въглехидрати.Пък си мислих, че при НВД се пие само вода :}. Отделно, че киселото мляко, доста хора го отричат и аз съм съгласен също има доста въглехидрати...
19.07.08
21:15
5*4,3 = 21,5гр. въгл. Това ти е една кофичка кисело мляко. Бих казал, че сутрин може да пасне идеално в едно НВД.
@DiscoveryCold - твоето определено бяга към РБД. Тоя ориз наистина има много карбс, аз също обожавам ориз, но не съм си позволявал от доста отдавна.
20.07.08
08:11
Незнам но ям ли 2 седмици пица спагети хляб и т.н. качвам 3кг :) като алергичен съм :)
20.07.08
14:28
А аз продължавам да се питам, дали въобще има смисъл да се “чистя” от мазнините. 75кг, 179см, изглеждам добре, само плочки на корема нямам, ама заслужават ли си?!
А сега по темата - купете си новия брой на GoodFood списанието, има страхотни рецепти, половината от които, могат да паснат добре в едно НВД.
Много зависи колко мускулна маса имаш от тия 75кг...защото то може и 179/90 кила да си ама само на мускули, така че най-добре ти ще си прецениш дали искаш да се изчистиш.Аз лично предпочитам да имам по-малко, но релефни мускули, отколкото много ама да са мазна баница ;] !
20.07.08
17:23
Кой каза баничкаааа :)
Ама почивния ми ден в диетата е чак другата неделяя :) защо трябваше да изричаш тази дума ! :P
20.07.08
19:10
Както казах - само по корема имам мазнини ;) останалото е чисто. Ама да не спамим темата :)
казано от DiscoveryCold на 20.07.08, 17:23:
Кой каза баничкаааа :)
Ама почивния ми ден в диетата е чак другата неделяя :) защо трябваше да изричаш тази дума ! :P
Хаха, прощавай :D !
Иначе сега сериозно по темата има ли други източници на храна при НВД освен горе изброение.Щото вече 4 дена ям по 1 път яйца(под различни форми),пилешко или свинско филе, и консерва риба тон, както и малко ядки,доматки и крастаници.И общо взето доста еднообразно ми идва...засега продължавам. Към момента има ефект, макар да си мисля, че само вода свалям...
20.07.08
19:56
Ами в общи линии и аз само това ям, но се замисли - има доста начини да приготвиш риба, още по толкова за пилешко и свинско. Ядки - видове бол, ако не ти се ядат бадеми, пробвай фъстъци (в по-малко количество). Имам 2-3 вида хранителни добавки, с различни вкусове. Колкото до яйцата - и аз ям всяка сутрин, ама се свиква :) Салатката може да я обогатиш с маруля, чушки, кашкавалче или шунчица (може и зеле, ама аз от него имам стомашни проблеми). Търси рецепти, не търси продукти ;)
21.07.08
07:20
Истината е в печените чушки на салатка с домати :)
Тогава проблема си остава само мой, защото съм слаб в готвенето, пък и няма кой да ми приготвя каквото и да е...освен яйца друго немога да си направя.Това май означава, че е време да се науча :} ?!
21.07.08
15:32
Ееех, аз кат’ станах студент такива неща взех да готвя, че ме гледаха като изкопаемо (и след това хвърляха тиганите по мен :):):) ). Иначе, специално за НВД има хиляди подходящи рецепти.
Ако някой знае някой по прости рецепти за кулинарен инвалид, нека сподели :D !
21.07.08
18:32
Е па вземи пилешки гърди и ги свари “бе мен :)”
Пусни котлона опечи няколко зелени чушки после ги слагаш в найлонка (кисийка :) ) вързваш докато чакаш си вариш 2 яица като се сварят
Месото в чинииката с 2 те яйчица и в 1 купичка режеш доматче (чушките ги вадиш от пакета белиш ги и ги режеш при домата) аз си троша и малк осиренце тайно :)
Е тва за мене е най доброто ядене :Д ест завършва с една голяма 300мл чаша натурален сок cappy портокал :)
21.07.08
18:35
Хващаш 2 домата, 2 краставици, чушки и въобще каквито зеленчуци имаш под ръка и сега имаш две опции:
1) режеш в една голяма купа, добавяш сол и мазнина на вкус, малко извара и набиваш;
2) слагаш всички зеленчуци цели в блендера (ако имаш такъв) и пасираш докато станат на каша/супа. За целта може да добавиш отново мазнинка, малко водичка или пък съвсем малко кисело мляко - тая рецепта май днес Звездев я показва по БТВ-то.
21.07.08
18:48
Fitipaldi ще го отровиш :)
21.07.08
19:10
Защо?! Какво лошо има в салатката?!
Чувал съм, че не било добре да се смесват 2 вида протеин на 1 ядене. В случея яйчния и тоя от пуешкото.
Иначе това за салатата, освен домати и краставици и малко пипер, за нищо друго не се сещам.
21.07.08
20:24
Салата: домати, краставаици, чушки, кашкавал, извара, шунка, яйца, маруля, зеле, още да изброявам ли?
Колкото до видовете протеин, мисля, че емзо може да каже най-добре :)
Да не ставам притенциозен, ама такава салата домати краставици и зеле просто няма :D… Представиси как се яде :D !
Иначе за шунката и изварата съм съгласен ;] !
21.07.08
21:42
Сигурно щото смесвам два вида протеин и досега съм бил удома само на лицеви стартирах във фирнеса с ръка 41см (преди 2 седмици) сега е 43 и чистя.... правя серии 3х12-13-14 с 15кг дъмбели и 40кг щанга :)
Всички м исе чудят как вървя толкова добре и според мен тайната е в яйцата :) въпреки че инструктора ми казва че съм “широкоплещест и едър - тялото ти е предразположено към големи мускули” та затова все ме базика “искаш ли да ти кажа една тайна за фитнеса - всичко е в гена :) “
Така че смесвай “протеина” и не се бой :)
пс. никога не съм взимал хранителни добавки.
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 21.07.08 21:43.
Без да се убиждаш, но със 43 ръка да направиш 12-14 повторения със 40 кила не е геройство аз със 33-4 ръка правя 10-12 повторения с 30 килограма без читинг.Както и да е, все пак мерси за съветите за протеина ;) !
22.07.08
10:06
Аз не съм казвал че е геройство :) в момента са ми важни многото повторения без да си изморявам ръцете много.. утре ще пробвам с 50 и ще ти кажа дали става (малко ще поубъркам програмата си ама.. ) дано дано :D
Ок!
Сега по темата. Сега ми дойде на акъла да си направя нещо преди работа, че там се гладува.И ето какво измислих.В една пластмасова кутия с капак нярязах 2 домата средни 1 малка краставица сложих извара не повече от 70-80 грама, 4 белътка,1жълтък и 60-70 грама пилешко филе, и накрая залях малко със зехтин. Ще падне голямо ядене...
Какво ще кажете ?
22.07.08
11:22
И защо трябваше да го заливаш :)
Супер е инак ама стига залива :D
22.07.08
15:09
Еми салата де! Аз какво говоря вече два дена?!