10.10.04
21:13
Кажете с бягане гори ли се мускул ? Или само мазнини ?
11.10.04
14:15
Ако е добре заложено в тренировъчната ти програма и не прекаляваш с него, баюягането е добре.
Особено ако искаш да сваляш.
11.10.04
22:55
Къде бягате? Аз за да отида да бягам трябва да карам с колелото 8км до западния парк и отива много време което ме възпрепятства от често бягане а някакси не върви да си правя обиколки на карето в квартала.Мани хората ама ше се напълня дробовете с вредни газове от колите...
Та къде и кога?
23.11.04
22:49
за сваляне бягането е идеално. но ако бягаш повече от 20 мин. почваш да сваляш много мускулна маса. спринтовете са добро решение. но и кроса си го бива
24.11.04
15:12
как бягате в този студ? аз днес направих 15 мин и то с огромно усилие :( после главата жестоко ме болеше, а пък си бягам с качулка.
Ами Лина ти сега през зимата ли искаш да сваляш ? Защото аз знам, че когато е студено мазнини почти не се горят!
Sido, зависи от целите на човека - може да се топи и през зимата, защо не. Повечето тук през зимата сме в период за маса, понеже не се състезаваме и не се съобразявме с никакви датаи, освен с идеята, че през лятото трябва да сме изчистени =) Но някои културисти, които имат състезание декември месец например, в момента точно това правят - топят мазнини =)
lina, аууу, ти навън ли тичаш? по-добре недей - ще се разболееш и после не само няма да можеш да тичаш ами и други упражнения няма да ти се правят, а и ще дадеш дума пари за лекарства вместо за витаминки и протеинче например. Тичай си на място (по-интензивно) сутрин след ставане на гладно, като си си пуснала някоя музика, която те надъхва, може и филмче с някоя фитнес=прима, която те вдъхновява с фигурата и волята си =) няма проготовления за излизане, шапки, притеснения. После - директно в банята =) много по-удобно е. Ако ходиш в зала - прави кардиото там - на велото или крос-тренажора. Не че е лошо тичането, но по това време на годината-по добре да не е навън =)
след кардио тренировка, суплементирай като след тренировка с тежести за да запазиш мускулчетата.
28.11.04
17:52
Sido - не искам да свалям през зимата, лятото, пролетта ..:) искам да бягам.
Leo, благодаря. утре ще пробвам бягане на място, аз допреди месец някъде скачах на въже, но взе да ми омръзва, а пък бягането (особено в морската градина) е винаги вълнуващо, пясък, море, бездомни кучета, йоги :)
05.01.05
20:21
а според вас колко пъти седмично е добре да се бяга? в период за маса по-малко ли трябва да се бяга отколкото в период за релеф?
Ами аз бях състезател по бягане и смятам, че бягането върши добра работа, дори повече от 20 мин, ако човек има физическата възможност разбира се (бягал съм и 3 часа на състезание, ама това са грубости вече). Можеш да свалиш обаче ако имаш и правилна диета. Аз от 10 км бягане всеки ден, без диета направих бедро 63 см без мазнини (изглежда даже културистично). Така че, правилна диета и кардио би трябвало да свършат работа. Иначе не прекалявайте с кардиото като мен. Не е особено полезно за културисти.
Аз смятам,че от бягането не могат да се горят мускули,ако се спазват някой условия.Когато се бяга за сваляне на излишните килограми е хубаво това да се прави сутрин на гладно,но предварително да се пие протеинов шейк.Това предпазва мускулите от разграждане.Самото бягане трябва да е с продължителност най-много 35-40 мин.в умерено и постоянно темпо,без да се стига до задъхване. Бягането е много важно тъй като влияе на сърдечната дейност.То укрепва и засилва сърдечния мускул,но не бива да се прекалява с него!Затова бягането,както и използването на велоергометъри,бягащи пътеки и др.се отнасят към т.нар.кардиотренировка.Бих го препоръчал да се практикува най-много 3 пъти седмично,като същевременно трябва да се следи и за правилното хранене.