Мнение за хранителния режим?

21.07.08
14:44

Здравейте! Целта ми в момента е да свалям подкожни мазнини (към момента съм с около 16-18%). На 20 години съм, 173 см, 83-85 кг (не съм се мерил скоро).

Тренирам 3-4 пъти в седмицата в залата (40 мин до 1ч и 15 мин), а през останалите дни - кардио (20-30-40 минути равномерно тичане). Какво мислите за хранителния ми режим?

Закуска:
250мл прясно мляко 1.5% + 50 гр овесени ядки
До 2 часа след закуската:
50 гр ядки (най-често ям фъстъци)
Обяд:
100-150 гр пилешко, ~20 гр маслини със 130 гр извара и салата (домати, пипер, краставици)
Следобяд (около 2 до 2.5 часа след това):
Някакъв плод (главно ябълки и грейпфрути)
Преди тренировка:
130 гр извара със зеленчуци
Вечеря:
Пилешко месо (100-130 гр), 3 цели яйца + 2 белтъка, 130 гр извара, зеленчуци
По-късно вечерта:
50 гр ядки

Мен лично ме притесняват калориите, изглеждат прекалено малко, но все пак се чувствам добре. Напоследък, обаче забелязвам лек спад в силата при тренировките за гърди, дали се дължи непременно на това? КТМ е около 70 кг, така че белтъчините би трябвало да стигат (~150 гр) или греша?

Добра идея ли е след тренировка да изям 50-100 гр стафиди?

21.07.08
15:30

Според мен, премести плода при ядките сутринта (даже или едното, или другото), а следобеда наблегни на нещо белтъчно - мляко, кашкавал, нещо такова.

22.07.08
06:16

Изглежда добре.. На мен лично ще ми е трудно да ям извара, яйца и месо в едно ядене, но ако на теб ти се получава, значи няма проблем. Предполагам си си сметнал калориите и ако вскичко е в разумните граници, резултатите няма да закъснеят. Успех ;)

Мнението беше редактирано от Flask на 22.07.08 06:16.

22.07.08
06:29

Вчера премислих самата идея и аз сам сметнах, че ще ми е много. :) А и се събират доста белтъчини - над 60. Затова и ги разделих, като оставих едно ядене половин час преди хранене. Като се замисля, не ям и 100 гр ядки всеки ден, обикновено са по 50.
@Fittipaldi: аз нарочно си хапвам и плодове, понеже не съм голям фен на НВД-то. Самия ми хранителен режим не бъка от въглехидрати, де, но мисля, че фруктозата в ябълката не би трябвало да ме притеснява, при положение, че има целулоза, а и ГИ е нисък. Бъркам ли някъде в тая си преценка, приемам, че може и да не е вярна?

П.С.: Някой може ли да ми каже все пак стафидите дали имат място след тренировка? Помня, че в t-nation бях чел, че трябват доста бързи въглехидрати след тренировка, но цифрата ми се стори скандално голяма, като за професионалист, тъй че не обърнах внимание на статията...

Мнението беше редактирано от TRIARII на 22.07.08 06:33.

22.07.08
09:37

Млякото да  е кисело

22.07.08
10:39

Вкарай стафидите след тренировка да!И колкото може по-скоро стабилно ядене.Аз не бих го пипал следтренировъчното ти хапване с 60гр протеин.В този момент организма е в катаболно състояние и според мен не пречи да му сипнеш стабилно протеин. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1