06.01.05
13:02
Някой чувал ли е нещо за морковите , щото знам за един дето тренирал лека атлетика и го тъпчели с моркови , дайе му ги изцейдали на сок щото не мойел да изяде толкова много. Та мисълта ми е явно имат няква връзка с тренировъчния му процес , мойе и на нас да са ни полезни.
06.01.05
13:22
ми....хапвай тогава. Това важи за почти всички плодове и зеленчуци, освен ако не се притесняваш от въглехидратите в тях. Гледай да не станеш като Bugs Bunny :D :D :D
06.01.05
15:56
Въглехидратите от морковите се усвояват добре от организма.Този зеленчук е богат и на витамини особенно А и бета каротен.Ако си пушач внимавай с количеството витамин А.
В крайна сметка почти всяка храна е полезна ако се консумира умерено така че не прекалявай.
Морковите са много полезни,но не съдържат въглехидрати.Дори и да има,то те са в незначителни количества.Освен,че съдържат основно провитамин А,също и много други ценни минерали.Най-добре е да се изцежда морковения сок и да се пие след това.Морковеният сок е много полезен за човешкия организъм и няма странични ефекти от приемането му.Единствено при по-големи дози,може кожата да пигментира и да стане оранжева.Така,че пийте сок от моркови и не се притеснявайте за здравето си!
08.01.05
22:58
От малко повече информация глава не боли
моля ако има някои информиран по темата
нека даде истинско експертно мнение.
Интересува ме какво повече съдържа
как действа на метаболистичните процеси
и в комбинация с кои храни е най-лесно усвояем.
Полезното хранене винаги ще бъде на “мода”
колкото и да еволюиураме витамините от които
ще се нуждаем сега ще си останат същите.
Сигурен съм че форума ще стане по известен
и доста нови и зелени ще питат не веднъж за
теми като моркова/домата/царевицата/чушката
и пр., така че моля ВСИЧКИ
които посещават форума да обръщат повече внимание на
темите, независимо дали В момента това ги интересува или не.
когато става въпрос за спорт и здраве
мисля че колкото повече знаем толкова по-добре.