17.07.08
08:52
Здравейте,
Знаете ли някакъв магазин, продаващ бадемово или оризово мляко на територията на София.
Мерси предварително.
Темата беше редактирана от Калоян Я. на 22.07.08 19:57.
17.07.08
09:08
В един два онлайн магазина (български) го бях забелязал, но не мога да се сетя. Провери в интернет.
Мерси за експедитивния отговор.
Видях го там, но проблемът е, че 1. често се изразходва и го нямат в наличие 2.на прах е 3. доставката със сигурност ще ми струва пари и не си заслужава, тъй като мисля да го консумирам поне няколко пъти дневно и предполагам ще свърши сравнително бързо.
17.07.08
17:39
а ще просветиш ли непросветените като мен кво е тва мляко :S
http://en.wikipedia.org/wiki/Almond_milk
http://en.wikipedia.org/wiki/Rice_milk
Някой, ако се интересува, ще му обесня как седят нещата с въпросните млека - разучих.
Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 26.07.08 15:45.
26.07.08
15:59
Аз се интересувам.
Бадемово мляко на теория би трябвало да има в БГ, тъй като млеката на виталиа се внасят у нас, но не успях да намеря в големите магазини, нито в здравословните - в сайта за поръчка на такива продукти беше свършил (а и там поръчката е 7 лева, ако правилно помня), тъй че по-добрият вариант, с по-високо съдържание на мазнини и протеин като цяло отпада, освен ако не успеете по случайност да си го намерите от някъде.
Оризовото мляко на виталия се продава, както по здравословни магазини, така и в някои от по-големите вериги магазини (млека на виталия видях във фантастико) Проблемът на млякото на виталия е че съдържа соево масло, а аз лично избягвам соята, но поне на вкус е по-добро :) Впрочем млеката на виталия са на прах - около 5 лева. 300 гр, което стига за 2.5 литра течност. Във фантастико видях и някакво италиянско оризово мляко - готово за употреба, био продукт. Цената е малко плашеща обаче - 5 лв/литър и на вкус не бих казал, че става, макар че повече има вкус на ориз, отколкото това на виталия.
E от линка да ВИталиа дето си го дал всичките са соеви ?
Доколкото разбирам предимството е липсата на лактоза (за оризовото мляко говоря), но за сметка на това въглехидратите са в повечко.Един вид се компенсират.
Виж, в таблиците, на картинка ги няма, но в таблиците са посочени оризовите млека: Rice Vita Natural-powder
Rice Vita Vitamins-powder
Rrice Vita Vanilla-powder
А сигурен съм, че някъде бях гледал и тяхно бадемово мляко.
Освен че не съдържа лактоза, тези млека не се подлагат на високи температури за производството им - затова ги предпочитам тях. Само да не навлизаме отново в болната тема за млякото, че вече ми призлява :D По отношение на съставките за фитнес любителя не бих казал, че оризовото мляко има някакви бенефити - то е само въглехидрати. При бадемовото не е така, но за жалост явно е рядко срещано у нас :) Ако имаш блендър, можеш да си правиш сам.
Което ме навежда на мисълта, че ще трябва да инвестирам още няколко лева за дребна техника...
Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 26.07.08 18:58.
Високи температури?Ама ти сурово мляко ли пиеш?То онова е само пастьоризация.Ако не харесваш кравето,опитай с козе.В тия млека има протеини.За растителните не знам въглехидрати ли имат и какъв е състава им.Виждал съм в магазините и мляко от соя.