26.07.08
13:58
След известно отсъствие в залата (2 години) аз се завръщам пак.Този път вече по принуда а не от кеф :) Тази година доста учех и нямах мн време за спортуване и се появиха доста грозни неща в тялото ми ;) Дупето ми сериозно нарастна а за корема да не говорим. Горната част на тялото ми си е мн добре. Сега въпроса ми е КАК да тренирам за да намаля обема на дупето и бедрата ? Корема ясно ще му правя преси яка работа обаче нз как да тренирам за дупето и за бедрата да не нарастват. В залата ме посъветваха след всяка тренировка да си правя по 15-20 мин Степер и да тренирам краката с много повторения и само на машините. Кажете и вашия съвет. Искам да кажа че съм на 19г и съм 77кг. Тренирам си горната част на тялото както си му е реда и си хапвам като в режим за качване или поне поддържане на тялото.
Мазнините по долната част на тялото ще смъкнеш с диета и кардио, но ще свалиш мазнини и от горната част.След като стопиш достатъчно започвай да си тренираш нормално горната част, а долната я тренирай с малък обем и то силово на 2-3-4 повторения тежко, за да не им даваш достатъчен обем, който да ги кара да растът.
26.07.08
20:56
С това,че ще ги смъкне с кардио и диета,съм съгласен.С това,че ще стопи и горе,също.Но с това,че след като стопи достатъчно,трябва да тренира долната силово с 2-3-4 повторения тежко...е в ПЪЛЕН разрез с това,което аз бих посъветвал човека.Tihi4,тренирай с много повторения,със средна тежест.Смазвай ги краката.До толкова,че да не можеш да седиш прав.По този начин,те няма как да се възстановят и да нарастват.Това,което ще последва е загуба на размер и мазнини.Кардиото е задължително.Хранителния режим също.Колкото до корема.Цаката не е в пресите.А отново в хранителния режим и кардиото.По-здрави. П.П.Red Walker, нищо лично.Просто мнение. ;)
Добреа какво ще кажете за това което аз правя ? След всяка тренировка степер 20 мин ?
Така няма да изгубя мускулна маса и все някак трябва да ми се отрази ... ? Диета спазвам и краката ще ги претренрам.
26.07.08
22:36
Степера не е никак лош. ;) Чудесно натоварва седалищните мускули,тъй че идеално.
Инструктора ми каза същото. Обясни ми ,че от него не расте мускула а просто го стяга и го прибира. Правя го след всяка тренировка 15-20 мин.
27.07.08
23:51
Всеки случай,степера не е за горната. :) А що се отнася до тичането...Какво да ти кажа.Лично аз мога да ти кажа от опит,че и без тичане става.Кадриото ми се състоеше от интензивно ходене с наклон.Тичането товари ставите ненужно.Има и друго.Никой не е казал,да прави степер вместо тичане/ходене.Винаги е най-добре да се комбинират.Говорихме за това,че степера удря право в седалищните мускули. ;)