Какъв е максимума?

Може да е малко тъп въпроса,ама да питам.На 18 години съм 178 см 77кг.По принцип съм в процес на покачване на ММ и изцяло на килограми.Докога до продължа диетата за покачване на тегло?В смисъл,до колко килограма?Мислех си до 87-90 кг??? По принцип имам тежки кости.Много е относително,но все пак очаквам някакви мнения

До колкото искаш. Така или иначе ще изпаднеш в застой оп някое време. Въпросът е да не променяш теглото много бързо за да не ти се образуват стрии, а и сърцето да свиква с новото тегло.

Ясно,значи трябва да се качват постепенно?Казаха ми,че още съм бил малък и с годините тренировки съм щял да кача,което може би е нормално...

Мнението беше редактирано от Траян Атанасов на 29.07.08 23:35.

казано от Траян Атанасов на 29.07.08, 23:33:

Ясно,значи трябва да се качват постепенно?Казаха ми,че още съм бил малък и с годините тренировки съм щял да кача,което може би е нормално...

На 18 не си малък :) Да, постепенно се качват килограмите. Водещият се за безопасен максимум е 7-8% от теглото за месец. Но ти стига да качваш умерено чисто не можеш да ги достигнеш тези числа. Ще се повторя, но след първоначалния растеж темпът на качване на килограми спада, след това се стига до застой, а после отново почваш да качваш. С времето ще постигнеш това, което си намислил стига сериозно да се трудиш. Поставяй си по-малки цели за да стигаш до успех по-често :)

Аз незнам какъв такъв тип съм,ама качвам трудно,пък свалям лесно.В смисъл,не че такъв ми е организма,ами просто по-лесно се справям с НВД отколкото с ВВД.Преди време за 1 месец свалих 5 кг,а сега за същото време съм качил само 2….

Мнението беше редактирано от Траян Атанасов на 29.07.08 23:49.

някой друг?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1