Кауфланд -Обезмаслена Извара(София) страхотна

11.07.08
16:41

Кауфланд - Извара(София) страхотна- килото варира  между  3.50-3.95 ЛВ (май според  фондовата борса (joke))
Наистина малко скъпа е НО:
Доста приятна на вкус.
Съвсем леко осолена и подходяща за директна консумация.
Винаги прясна.
ОБЕЗМАСЛЕНА!

Сега малко лични впечатления: Доста бърза и лека.  На ден стигам до 1100-1300 ГР. без да ми причинява  разните му там коремни смущения + другите нещица които си похапвам.
Позволих си да пусна тази тема въпреки,че има доста  такива на същата тематика защото от години си похапвам съотвения продукт , ял съм кви ли не гадости, купувал съм от кви ли не магазини но тази наистина е доста добра и дори бих казал вкусна.

Темата беше редактирана от alpinab на 11.07.08 16:45.

11.07.08
17:26

Все пак понятията извара и вкус са две взаимно изключващи се :Д :)

11.07.08
17:32

Финдо, има вкус и вкус. В случая, наистина е така - аз също използвам точно тази марка извара.....Но все пак сме почти съседи с Alpinab и сме си открили един и същ източник:) От тази извара винаги имам в хладилника и дори някои хора около мен, които не държат толкова на здравословното хранене, я харесват, приготвена по определен начин;)

11.07.08
19:30

Хм....А дали ще я има в Кауфланд в Пловдив :)

Сега преди лягане трябва да ям извара,ама е много гадна и от 20 минути и и са назландисвам нещо :)

Мнението беше редактирано от Финдо на 11.07.08 19:31.

12.07.08
04:52

Оха...най-простото е да й настържеш 1-2 варени яйца,вече...по-мераклийски рецепти съм давала в други теми за извара - потърси в архива.

29.07.08
19:27

А в кой кауфланд ? Мен този на Обиколната ми е “удобен”  , с коя буква започна марката ?:)

Мнението беше редактирано от hakama на 29.07.08 19:33.

30.07.08
08:28

И аз съм ви съсед:) Не е лоша изварата.

08.08.08
07:46

Кажете марката, че аз от няколко седмици търся извара която поне да може да се яде, ама без успех :(

Да споделя, че изварата на бор-чвор е чудна, но май не е обезмаслена ( какво пък толкова....)
Иначе в Кауфланд е много добра,да. В Пикадили също е много добра, на същата цена е горе долу, но бързо се свършва.
А какво й е на вкуса, много е вкусна даже :)
Защо не пробвате извара с няколко лъжици кисело мляко? АКо още не Ви допада, моето предпочитание е следното: слагате й малко сол(соев сос) и кимион или пък копър, нарязан наситно още в киселото мялко. Става като солено кремче. Иначе с яйца също е суперска.

07.10.08
14:18

Въпрос на личен избор е, но на мен малко ми се губи смисъла от прием на извара която не е обезмаслена или пък е над 3 лева килото. Изварата се приема защото е евтина и евентуално ако е обесмаслена е чист източник на протеин. Иначе пилешкото или рибата са по-добър вариант и по-вкусен...

FZ

07.10.08
14:25

казано от vania на 07.10.08, 13:53:

Да споделя, че изварата на бор-чвор е чудна

Да наистина си е добра тази  извара  ;-)

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 07.10.08 14:29.

казано от Калоян Георгиев на 07.10.08, 14:18:

Въпрос на личен избор е, но на мен малко ми се губи смисъла от прием на извара която не е обезмаслена или пък е над 3 лева килото. Изварата се приема защото е евтина и евентуално ако е обесмаслена е чист източник на протеин. Иначе пилешкото или рибата са по-добър вариант и по-вкусен...

о...евтина, едно време беше. Ако някъде може да се намери извара, обезмаслена или не, под 3 лева, евала! Насипна, пакетирана, от мандри знайни и незнайни, си е пак колкото най- евтиното сирене, та даже и по- скъпа понякога. А за хора, които не ядат месо, е може би най- добрият вариант след яйчените белтъци...които пък излизат по- скъпо дори от изварата от над 3.50лв килото...

11.10.08
17:20

Аз вече опитах 4 вида извари и мога да кажа, че открих тази, която най-много ми харесва и си я хапвам всяка вечер без нищо (дори ми е вкусно) !
След изварата пия и 1 чаша прясно мляко, но иначе изварата си я хапвам чисто.
Тази на Бор-Чвор беше ужасна, не знам как ви е харесала, но пък знам ли... Може и да съм попаднал на лоша партида. :\
Все пак изварата, за която ви говоря е - “Мероне” . Обезмаслена е, 250 гр. са 1,69 лв. (в Пикадили я гледам от гугъла, иначе аз си я купувам от магазина до блока ми и е 1,79 лв. , не че е голяма разликата де) . Да, не е евтина, но пък си струва. Напоследък попадам в много теми за извари и рядко има такива, които я ядът чисто, а и до сега не съм видял да се говори за тази.
Някой друг дали я е пробвал “Мероне”-то?
Дано да съм бил полезен и да не ми се струва вкусна само на мен. :)

12.10.08
14:49

Миналата седмица си купих извара “Дядо Либен”, в чието съдържание изрично пише, че не съдържа консерванти. Да бе, как ли не! Все едно ядях лекарство!
Дотук съм доволен от тази на “Жоси” - има консерванти, но не се усещат. За тази на “Първшевица” знам от достоверен източник, че вътре са намирани хлебарки и други нелицеприятни обекти.

Нека кажа нещо и за “обезмаслената” извара - това е оксимороно на практика. Няма необезмаслена суроватъчна извара. Никой уважаващ себе си мандраджия няма да си позволи да пресече млякото за извара, преди да му е избил маслото. Икономически неизгодно е. Единствената мазна извара е кашкавалената.

П. С. Аз ли съм единственият, който ОБИЧА извара?!? :-)

12.10.08
17:54

не:)

аз обожавам извара!

19.10.08
16:10

Пробвали ли сте изварата на Мероне  http://www.merone.bg/?lang=bg&go=2.2
На вкус е много добра...чак буди съмнения.Аз лично не мога да ям друга, една киселее, друга нагарча...докато тази не се налага даже да я комбинирам с нещо! Но на опаковката няма даден хранителен състав!?

19.10.08
19:59

Огромен фен съм на изварата “Мероне”, само мира не ми даваше това, че освен срок на годност, друго не е посочено. Писах им, че би било коректно към консуматорите на продукта, особено редовните като мен, да се посочат поне някакви средни хранителни стойности. Ясно е, че от партида до партида може да варират, но все пак би било добре да посочат нещо. Отговор нямаше...

20.10.08
05:41

Лошото е, че идва и малко скъпа......250гр. са 1,70лв., поне тук във Варна.

20.10.08
12:20

И аз съм от Варна и си я купувам за 1.50 от “Бурлекс”, 1.49 от “Гастро”, само в “Пикадили” е 1.69, според мен за да продават повече от тяхната си извара, която е отвратителна...Не че разликата в цената е осезаема де :)

На “Пикадили” изварата, поне в София, е много хубава.
Съвет: в “Хит” има една извара- опакована в големи пластмасови кутии. Мисля, че производителят беше георги някой си...не помня: ужасна, ужасна е!!!! Няма вкус на извара, нито е твърда, нито на нещо млечно мирише..сигурно за баница само става,ама е 3.70- не си заслужава. На Бор-Чвор е хубава, ама не навсякъде я има :(
А и да питам специалистите в областта моля :)  :
Случва ми се да изяждам огромни количества извара: към 300г, та и повече..и то след някакво др. хапване, като за десерт. Толкова ли е ужасно?!?! Откъм калории са около 250, което си е малко за “десерт”, ама все пак..

20.10.08
13:53

Ако се вписват тези количества извара в дневните ти сметки(ако имаш такива) - защо не? Изварата(ако е обезмаслена) ти внася основно протеин.....ако попрекалиш с количеството му, имаи предвит, че белтъчините имат почти равни калории с въглехидратите и другата част от тях се използват за енергия.

да, наясно съм със съдържанието й, както и с ен. стойност на белтъчините, но наведнъж по толкова :) се чудех нормално ли е...мисля си, че съм много лакома, понеже обожавам извара и я ей така си...
И да издам най- най- най- любимото ми и последно откритие с извара: та..въпросните 300г извара+ 1-2-3 с.л. натурално какао и толкова течен мед——> страхотно вкусно; ако изварата е на бучки, може да се рабие с няколко лъжици прясно или кисело мляко и става като кремче. Какаово ;)
ама наистина е мн. вкусно!!

09.02.09
21:45

А аз искам да попитам каква е разликата между кашкавалената извара и обикновената обезмаслена, защото тук при нас във “Фантастико” има една кашкавалена “Родопа” на която цената й е 2.64 за 1 кг.

казано от banicata на 09.02.09, 21:45:

А аз искам да попитам каква е разликата между кашкавалената извара и обикновената обезмаслена, защото тук при нас във “Фантастико” има една кашкавалена “Родопа” на която цената й е 2.64 за 1 кг.

разликата е в мазнините именно; кашкавалената има около 18% мазнини, мисля, а другата клони към почти никакви. На “Пършевица” е хубава. Тая във вашия ФФ, ........що не си вземеш малко ,за да я опиташ. Сам ще разбереш става ли или не.
А в кой ФФ е?

10.02.09
21:29

В “Надежда 3” е магазинът, само че днеска нямаше от тази извара.Надявам се скоро да докарат, иначе аз нямам проблеми да ям по мазна, така че може и на нея да мина.

04.05.10
10:35

Модерация: нарушена точка 1.0 от условията за ползване.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 04.05.10 16:22.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1