Проблем с рамото

26.07.08
20:51

Здравеите всички :) Моя проблем е следния, значи от 2/3 години ми ръпа левото рамо от заде като несмазвана врата от 60 години.Ходих на ренген с специалист тои ми каза,че рамото ми е разместено от самата ябълка ако не се лъжа нещо от сорта,или хрощяла се е захабил.Тази трава ми се получи преди 3 години бехме се събрали приялите напихме се и аз се съпнах от прага на една врата от терасата и падна като дъвро право на него странично.Ортопеда каза че може да се направи операция но местото е мн деликатно и може да се осложни затова трябва да качвам мусколна маса за да се слепи или да изчакам да ми пораснат костите до 21 години така. Въпросът ми е тренирам от 3/4 месеца  фитнес  аз вече свикнах с болката тя не е голема само некои път когато ми се схване да тренирам ли мн рамото и с колко упражнения и максимално ли да се изцеждам аз правя раменни преси пред врат 4х6 1-ва с 
30 2-ра 38 3-та 44 4-та 46 задно рамо правех заден хеликоптер 4х6 30 40 50 55 да профължавам ли така или да правя нещо друго ?

Мерси :P

27.07.08
08:46

ми според мен трябва тоя въпрос към ортопеда да го зададеш.Бе според мен с такава травма не си за залата най-много да я влошиш.Тази травма съвсем не е за подценяване ,внимавай.Една грешка и можеш да се осакатиш за цял живот.Ако тренираш гледай да има винаги някой покрай тебе да те наглежда да не се доконтузиш :).

е то винаги има :) мн е тъпа раотата ..

27.07.08
13:50

Стефане,правописът ти е ужасен, ... извинявай ....

Сърдит съм ти повече нема ти говора :D Нема нищо мацо аз см тъп признавам си го :)

27.07.08
16:17

За тъп...едва ли - щом посещаваш този сайт, със сигурност не си - само малко старание, защото тук се обръща внимание и на що-годе грамотното писане и ако подразниш някого, може и да не поиска да ти отговори:)

о_О ок

28.07.08
14:02

Мале 50-55кг.Спираш щангите за рамо.Вземаш две дъмбелчета по 5-7кг и с тях раменни преси.Караш тъй 2-3 месеца и всичко се оправя.Леките тежести ще активират кръвообращението и ускорят възстановителните процеси.

Сигурен ?

28.07.08
17:19

Препоръчва се от спортни травматолози.Нещо като кинезитерапия.Пълното обездвижване е по-скоро вредно.Големите тежести-също след травма. Малки до средни раздвижват кръвообращението локално.Повече кръв през тъканите-по-бързо възстановяване.

е като тренирам мускола с по голяма тежест не се ли пълни с повече кръв смисал знам ли :)

29.07.08
05:25

Да с повече кръв се пълни.Но голямата тежест натоварва болното място и проблема се влошава след контузия.Все едно имаш раничка по кожата и я чоплиш постоянно вместо да чакаш да заздравее.

Значи казваш да права раменни преси пред и зад врат с малка тежест ?

29.07.08
19:14

Еми всеки сам решава за себе си.Кой както намери за добре.

Добре ще пробвам 1 месец така да видим дали ще има подобрение.

30.07.08
07:57

Имам същия проблем.Оправията е каквато каза Миро , + спри да тренираш рамото няколко месеца , в смисъл тренирай го само с базови упражнения

30.07.08
08:40

Значи,този проблем го имам и аз,но при мен е на лявото коляно,нито съм падал ,нито съм го наранявал нямам си и на идея защо ,ми е така,но искам да поясня ,че моето само скърца и не  е придрожено с болка.
П.С по темата:Можеш да пробваш с упражнения за гръб също помагат,казва ли са ми го специалисти,но за съжеление за коляното не знам какво може да се направи.
Поздрави .

Добре мерси много. :)

31.07.08
15:08

начи аэ пак се эанимавам с фитнес от 3год и имам контуэия в рамената при колко  доктори сам ходил и всеки вика че няма оправяне

Незнам дано не е така!..

31.07.08
17:34

аз съм поредния с тази травма имам я от мн време и дори вече съм свикнал с нея, има едно мазило то е ветеринарно и от такава аптека може да си го купиш, болката ще изчезне за известен период, но после пак ще се появи. Единствения начин да се отървеш е като спреш да тренираш, поне за мен това е немислимо.

01.08.08
09:36

каквото 6те да става ама аз няма да спра с фитнеса аз даже да спра за 1 седмица полудяжам в нас пак и с кво ли не сам ги мазал и аз и пак се полу4ава болката както пи6е6е пи4а по горе.но и това е такав спорт 4е без контузии неможе пак които го заболи тои сам си преценяжа дали да спира или не АЗ ПРОДАЛЖАВАМ

01.08.08
21:09

казано от Stanislav Spasov на 01.08.08, 09:36:

каквото 6те да става ама аз няма да спра с фитнеса аз даже да спра за 1 седмица полудяжам в нас пак и с кво ли не сам ги мазал и аз и пак се полу4ава болката както пи6е6е пи4а по горе.но и това е такав спорт 4е без контузии неможе пак които го заболи тои сам си преценяжа дали да спира или не АЗ ПРОДАЛЖАВАМ

... към по голяма  контузия  и по големи проблеми и повече време  извън залата .Да не би да искаш  и в  контизиите да  имаш прогрес ???Имах проблем с рамото почти бе  отишло надолу не  тренирах няколко месеца  и ся  съм пак  в  залат позагубил форма ,не мога да правя някои упражнения  засега ,но скоро и тях ще  мога. Трябва ти търпение  и тва  е... ходи на лекар

02.08.08
13:57

имам предвид 4е продалжавам с тежестите кам дръги мускулни групи а пак рамото с по леки тежести

31.08.08
11:04

Здравейте на всички,нов съм тук :) и се зачетох.Аз имам същия проблем с дясното рамо,но ПРОБЛЕМА е в това че бях спрял с фитнеса 10 месеца,а то продължава да си ме мори.Не стъпвах в залата.Боли ме дори когато спя.Пробужам се.Ужас!Говорих с много добар кинезотерапефт и ми каза че тази травма( вече е на 1 година) е за операция.Една година вече само стискам зъби и не смея да отида на лекар.Сега (от 2 месеца) редовно си ходя на фитнес,болката е постоянна,но....свикнах с нея и незнам какво да правя?

DI

03.09.08
21:06

Много станахме с този проблем :) и аз съм с дясното рамо в играта :P
С нормални тежести 7-10кг и инат мачкам напред :)

EM

11.09.08
09:03

И аз съм с проблем в рамото... от 2 години почти станаха и не се оправя.И снимки ми правиха, и магнитен резонанс,но нищо не се вижда.Сега ме е страх да тренирам за рамо и само бицепс сгъвам на поставката и крака...
Едвали некои ше може да ми помогне ама да си кажа и аз :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1