28.07.08
11:54
Наканих се най-накрая да драсна някой ред за моя експеримент с EST Methyl E.
Преди всичко да кажа, че всичко ще е съвсем обективно. Винаги са ме привличали по-сериозни продукти, защото от около 10 години се интересувам и чета списания, книги, форуми и т.н. Тези които помнят сайта на jekov едно време разбират откога е интереса ми. Като цяло разочарован от възможностите пред натуралния бодибилдинг и осъзнавайки, че всички добавки са част от една голяма машина за печелене на пари, която търгува с мечтите, амбициите и комплексите ни аз реших да прибегна към по-други методи. За съжаление пазара на стероидите е още по-зле и както се видя и националния отбор по вдигане на тежести не знае точно какво купува. И така вниманието ми се спря на EST. Заредих се с таблетки, мерак и амбиции и експеримента започна. При крайно ниски стойности на тестостерона от 4,59ng/ml (ref 3-10,6) си казах, че това ще е истински есперимент. Грешката ми беше, че загърбих чернодробните ензими...
И така се започна - всеки ден по 4 таблетки Methyl E. Всеки ден по едно цяло пиле на грил, 100гр суроватъчен протеин изолат, 5бр. кисело мляко, 100гр. кашкавал и всевъзможни разнообразни източници на въглехидрати като тестени изделия и картофи, не по-малко от 300гр. чисти въглехидрати на ден. Тренировки в 4-дневен сплит от по 45 минути, умишлено кратки, защото съм убийствен ектоморф и си знам, че след това влизам в катаболен режим.
Първа седмица - главоболия, подобни на тези които имах на 30мг. Станозолол. Много ме окуражиха, защото очевидно нещо се случваше в мен. В края на седмицата без видими промени във външния ми вид.
Втора седмица - почти изчезнаха главоболията, заедно със обичайното за мен подуване от преяждане. Невероятен апетит, непознат за мен и страхотна енергия и настроение. С напомпването проблеми не съм имал никога, а и е доказано, че няма нищо общо с нарастването на мусула, но пък половинчасовото удоволствие пред огледалото е страхотно.
Трета седмица в края - внезапно се озовах 70кг сутрин след “сутрешния тоалет”, при стартово 68. Ръката също беше мръднала с 1см студена до скромните 37см :(
Четвъртата седмица -3-4 дена неприятна болка в черния дроб. 6бр. Хепкарсил и 6бр. Лив 52 на ден, намаляване на дозата на 3 таблетки от Methyl E. Едновременно с болката и другите симптоми - потъмняване на урината и изсветляване на ... знаете на кое... Моментално оплакванията отзвучаха. Това беше най-голямата ми грешка, не се съобразих, че други лекарства, които пия вече 4 години до известна степен вече бяха натоварили дроба ми. Както и да е, с мерките, които предприех всичко си дойде на мястото.
Пета седмица - отново 4X Methyl E, и вече края му се виждаше, затвърдих постигнатото до момента. Със смесени чувства защото хем бях доволен, че съм дръпнал напред, хем очакванията ми бяха малко по-високи след мнения по чуждите форуми как за 2 седмици са качили 8кг... При мазнини под 5% 2кг чисти за месец са си нещо невероятно за ектоморф. И тогава се случи ужаса, получих от колегите подарък летен вирус със висока температура, повръщане и ... пак онова дето го знаете... Заедно с 2-та ми измъчени килограма изчезнаха и доброто настроение и много други неща. Жесток удар по идеята ми за професионален цикъл.
И така за всички, които тръпнат да чуят какъв е генералния извод, той е следният: От всичко, което съм ползвал и се продава свободно това е може би единственото, което правеше каквото се очаква от него. Много държа да отбележа, че проблемите с черния дроб дойдоха поради друга причина и при чист организъм не би трябвало да има проблем. През цялото време либидото ми си беше нормално, може би леко завишено. Противно на очакванията след цикъла и може би заради седмицата почивка, която си дадох се чувствах като разгонен добитък, което рефлектира върху приятелката ми :))) Другия ми голям пропуск беше, че не си проверих тестостерона след това, но какво пък толкова. Нарочно не се занимавах и с тамоксифен или други глупости, все пак не съм правил двумесечен цикъл с дека. Най-хубавото е, че сантиметъра на ръката си остана :)
Едва днес се реших да напиша всичко това и много се надявам, че ще отговори на някои въпроси. Искам също да призова всички да си напишат резултатите от подобни експерименти, защото има момчета, които търсят тук нещо по-различно от информацията кой креатин е по-китайски на Biogame или на Alternative nutrition или на Explode или на който и да е друг...
Снимки има в галерията ми...
Успех на всички!
Темата беше редактирана от Кобра на 28.07.08 16:21.
28.07.08
12:50
Благодарим ти са подробното и изчерпателно ревю. Ще се радваме и на други подобни коментари. Видно е ,че този тип продукти работят при съответния тренировъчен и хранителен режим. Представете си какви ще са резултатите при употреба при лица със стабилно изградена мускулатура, мезоморф и ендоморф? И какви ще са при комбинация с другите продукти на фирмата
28.07.08
12:50
Много добър пост, много дибре изложен.Мисля, че за по-добри резултати е трябвало да го комбинираш с друг прохормон, както и при стероидите-един вид се комбинира с друг за пълен и максимален ефект.Личи си, че си запознат с материята.keep going !!
Изчерпателно. След 8та седмица с АХ и аз обмислям да направя подобно review на продуктите, които ползвам. ;)
Мерси за полезната информация.Не си писал имаш ли жълтеница и разширен дроб.Стероидите водят до това.Всеки може да умре млад,но с напращели мускули.В ковчега ще изглежда по-внушително.
казано от Миро на 28.07.08, 14:52:
Мерси за полезната информация.Не си писал имаш ли жълтеница и разширен дроб.Стероидите водят до това.Всеки може да умре млад,но с напращели мускули.В ковчега ще изглежда по-внушително.
То за ковчега никой не знае кой кого ще превари. Това, че веднъж съм усетил тежест в черния дроб не ме прави по-спешен в графика от колегите и приятелите ми, които от пиене не могат да си кажат името. И не нямам жълтеница и дроба не ми е създавал ядове. И освен това аз съм последния човек на когото трябва да го казваш тук със един месечен цикъл със станозолол и един с Methyl E. Как пък винаги се намира един човек, който да те кара да съжаляваш, че си написал нещо...
Напротив бе човек.Хубаво,че го написа за поука на всички.Може се случи на всеки,ако търси бързи,изкуствени начини да надхитри природата и телесната си конструкция.Свръхускореното,даже насилствено трупане на маса крие големи рискове.Подходящо е за много опитни хора с желязно здраве.
Кобра, постни си диетата да я видим. Прегледах ти и някой други постове, според мен правиш сериозни грешки там. Какви са тези тестени изделия?? Голямо количество мазнини, голямо въглехидрати - не се прави така. Скачаш на силни добавки и стероиди, а не са ти изчистени нещата в диетата. И то си личи по резултатите. И аз съм ектоморф - ако не тренирам съм 75 кила, 1,80 35 ръка. С твоето количество калории(но под друга форма и по-добре организирани), протеин и въпросния препарат ще имам доста по-сериозни резултати.
28.07.08
19:26
Основния замисъл при създаването на хормоналните продукти на EST Nutrition е формулирането на добавки, които максимално да се доближават като ефект до забранените в САЩ стероиди, а същевременно да са безопасни. Тъй като в Щатите има много строг контрол върху употребата на анаболни стероиди (за разлика от България), производителите на хранителни добавки се ориентират към създаването на перфектния суплемент - едновременно ефективен и безопасен, който ще даде разлика във външния ви вид, който другите ще забележат. Разбира се, този тип продукти изискват определени условия за извличане на максимална полза от тях и не е желателно да се употребяват от начинаещи и хора без съответния стаж. Всичко трябва да е съобразено и да е на ниво - тренировъчен и хранителен режим и комбинации от добавки. Само тогава резултатите ще са зашеметяващи
Ами да, имам компромиси в диетата просто защото мога да ям много по-малко храни и в много по-малко количество от вас. Просто на инат се занимавам с бодибилдинг, иначе стомаха който искам и трябва да имам за да гоня някакви цели в тоя спорт просто е мечта за мен, която няма да се сбъдне в тоя живот. Не мисля да обсъждам обстойно здравословните си проблеми тук. На ден ми се падат около 300 грама чист протеин, разпределен на 5 приема с каквото може да ми даде необходимите калории. В общи линии не падам под 3000kcal на ден. А спрямо теглото ми това прави по 4,5гр. протеин на килограм телесно тегло. Интересно ми е колко от тези които пишат тук приемат толкова. И то като добавка е само суроватъчен изолат, защото от концентрата се подувам страшно. Като си сметна добавките, месото, млякото и другите там ориз, спагети, макарони и т.н. се получава на ден една доста добра сума за аматьор...
Мнението беше редактирано от Кобра на 29.07.08 06:10.
29.07.08
03:24
казано от Кобра на 28.07.08, 20:33:
Ами да, имам компромиси в диетата просто защото мога да ям много по-малко храни и в много по-малко количество от вас. Просто на инат се занимавам с бодибилдинг, иначе стомаха който искам и трябва да имам за да гоня някакви цели в тоя спорт просто е мечта за мен, която няма да се сбъдне в тоя живот. Не мисля да обсъждам обстойно здравословните си проблеми тук. На ден ми се падат около 300 грама чист протеин, разпределен на 5 приема с каквото може да ми даде необходимите калории. В общи линии не падам под 3000kcal на ден. А спрямо теглото ми това прави по 4,5гр. на килограм телесно тегло. Интересно ми е колко от тези които пишат тук приемат толкова. И то като добавка е само суроватъчен изолат, защото от концентрата се подувам страшно. Като си сметна добавките, месото, млякото и другите там ориз, спагети, макарони и т.н. се получава на ден една доста добра сума за аматьор...
Кобра, очевидно разполагаш със завидна упоритост, постоянство, нахъсаност и желание комбинирано с воля да постигнеш целите си. Когато си вече 90-100кг билдър, който може да поема количестша храна, несравними с тези които ти си в състояние да поемеш, е тогава говорим за други неща, но в твоя случай, поне от това което аз разбирам, се опира до възможност, а не липса на желание.
Само едно ще ти кажа.... дерзай и продължавай да тренираш с желание и страст, с подходящото хранене и добавки, резултатите ще дойда с времето и не ще бъдеш разочарован - очевидно е че си в час с доста неща.
Няма универсална формула за успех в този спорт, всичко е въпрос на баланс, търпение и постоянство. Това му е хубавото, защото точно тук се вижда кой е лигльото, който тълкува като подарък перфектната си генетика и този който се бори упорито да “подобри” себе си при липса на такава.
Успех ти желаем на теб и на всички, като теб...
Мнението беше редактирано от EST на 29.07.08 06:04.
след последните постове
очаквах че ще му станете спонсор на момчето,очевидно е подходящ ;)
Кои са тези по-малко храни, които консумираш от “нас”? Месо, мляко, ориз, картофи, суроватка, не забелязвам да се лишаваш от нещата, които са важни за една стандартна диета. Кои са по-малките количества от “нас”? Пиле на грил, 100гр суроватъчен протеин изолат, 5бр. кисело мляко, 100гр. кашкавал..3000 кал.+, - аз консумирам значително по-малко, а съм 15 кг над твоите. 5 кисели млека, тестени изделия, главоболие, подуване от преяждане...за кое точно е в час, est, нещо не схванах?
29.07.08
11:47
казано от butthead на 29.07.08, 11:29:
Кои са тези по-малко храни, които консумираш от “нас”? Месо, мляко, ориз, картофи, суроватка, не забелязвам да се лишаваш от нещата, които са важни за една стандартна диета. Кои са по-малките количества от “нас”? Пиле на грил, 100гр суроватъчен протеин изолат, 5бр. кисело мляко, 100гр. кашкавал..3000 кал.+, - аз консумирам значително по-малко, а съм 15 кг над твоите. 5 кисели млека, тестени изделия, главоболие, подуване от преяждане...за кое точно е в час, est, нещо не схванах?
От всичко това, което казваш едно единствено нещо ми стана ясно... и то е че ако ти си на неговата диета ще си не 15 кг по-тежък от него ами може би 30 кг. Очевидно е че метаболизма му е бърз и за да може да навакса просто се храни повече, в което пак не виждам проблем. Има и едно мн важно нещо, което се пренебрегва, а не бива... Бътхед, приемаш думите на Кобрата без да четеш между редовете... Може би проблема не е само в бързия метаболизъм, може би не иска да задълбава в обиаснения поради “различни” причини...!!
Относно въпроса към EST, той ще ти отговори вероятно по-късно, но и аз искам да взема отношение... Вярвам, че ще се съгласиш с мен, както и всички останали ТУК...
Има много хора, които “поназнайват това онова” и блъскат безумно в залата с часове, после се тъпчат безцелно с различни неща като чели са Тик-Так бонбонки без и идеа да си имат какво правят... Е аз не мисля, че Кобрата е от тези момчета... че има какво да учи е нормално, та кой го няма този проблем???? Но със сигурност е по-напред с материала от много други, които са претендирали пред мен със знания, а такива реално е нямало...
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 29.07.08 11:49.
Очевидно всяка тема тук се изражда в едно комплексарско заяждане, типично за страната ни, но нетипично за този прекрасен спорт, който за хора като мен осмисля голяма част от ежедневието и защо не живота. Негативизмът който цари тук претопява всичко полезно, което може да излезе от една дискусия и всичко, което може да се научи. Винаги се намират такива, които просто не могат да пропуснат с хапливия си тон да покажат колко много знаят. Честно казано при такива условия не виждам смисъла да се поства каквото и да е с каквато и да е цел, освен да нагрубиш някого и да му се из....ш на труда. Бодибилдингът не е вдигане на железа, зоб и тъпчене, а начин на живот и начин да се възпитава мъжкото. Не виждам на някои хора къде им е мъжеството и в какво се изразява освен в килограми. Правя експеримент, давам пари за него от джоба си и след това ме правят на г..з, затова че съм дръзнал разбираш ли да го споделя. То така не 300 ами 30000 поста можеш да направиш за година като се заяждаш с всички.
Започва поста си с това, че консумира по-малко храни и в по-малки количества от нас. В този смисъл дадох за пример колко аз консумирам, при положение, че съм повече килограми и той би трябвало да има по-ниски калорийни нужди.
След това обяснява колко много протеин приема и колко много калории - противоречи си. Колкото и да се опитвам да чета м/у редовете това не можах да го разбера.
Сигурен съм, че 99% от ектоморфите си мислят, че имат супер бърз метаболизъм, и няма друг с толкова бърз(и аз съм бил така). Но дали има и 10% от тях, които знаят как да се хранят? Не казвам, че при него е със сигурност така, но по принцип ако диетата ти не е на ниво и нямаш добри резултати е логично да преувеличаваш с бързината на метаболизма си и генетичния си потенциал за растеж. Не иска да постне диета, но дори от тази информация става ясно, че прави грешки, и то сериозни. Консумацията на тестени изделия за мен е сериозна грешка. 5 кисели млека - също прости въглехидрати в солидни количества, лошо качество на бг продуктите, не добра храна по принцип. Преяждане - груба грешка. За упорит и сериозно трениращ, какъвто виждам, че е той, това според мен не са допустими грешки. Ако здравословното му състояние е причина да прави подобни компромиси с диетата това е отделен въпрос.
ПС. Във връзка с последния пост на Кобра. Когато пиша тук не го правя, за да се изтъкна колко много знам, а защото се дразня, когато се пишат неверни неща и откровени глупости. А ти, както писа sila, е хубаво да се замислиш, че все още има какво да учиш. А не да отваряш теми като тази за правилото за 30 г протеин, “обяснявайки колко обстойно си проучвал въпроса”. Ти не си тук за да ни открехнеш за топлата вода. Всеки с малко повече опит във форума ще ти каже, че това е мит стар колкото пирамидите.
Мнението беше редактирано от butthead на 29.07.08 13:26.
29.07.08
13:58
Относно това, че има какво да се научи в определена насока, важи за всеки и ние не правим изключение в този ред на мисли както и ти БътХед... вярвам, че си съгласен с това. В крайна сметка мисля, че темата беше рутирана в грешна посока имайки се предвид, че Кобрата искаше просто да направи ревю от негова гледна точка на продукта, а не от гледна точка на хранителния му режим. Хранителният му режим не е обект на дискусия тук или аз нещо греша??!
Все пак човека се е потрудил да напише това и да отвори темата, за което му свалям шапка и тук ще възникне въпроса ЗАЩО??!... ами защото Кобрата не е длъжен да ни запознава с постиженията си и ефекта от продукта... Това, че го е сторил му прави чест, защото подобен тип продукти не са познати добре на БГ пазара и реално по добър фийдбек от това да чуеш мнението на човек престрашил се да го ползва, просто няма!!
29.07.08
14:06
Зад критиките ви към Кобра прозира злобарщина а НЕ конструктивност което е доста жалко.Разбирам да беше направил някакво ревю от сорта на : “Тоя продукт е готин щото ме кефи” или “Тоя продукт е боклук щото не станах 100 кила от него” тогава щеше да има някакво основание да се отнасяте с пренебражение или недоверие към него ама момчето се е опитало да го напише колкото може по-полезно и информативно за вас. От постовете му и начина му на писане е пределно ясно 4е не е някой келеш който се тъпче с добавки само защото е видял 4е са в топ 3 на бб.ком. Хранителният му режим е такъв по някаква основатлена причина сигурен съм. 100% е наясно със съдържанието на храните и тяхното място в дневния му режим.3000 ккал не са малко но явно има ограничение в разнообразието на храните от които може да ги извле4е.Както и да е идеята ми беше 4е мом4ето се опитва да бъде полезно така 4е вместо глупости пишете смислени и градивни коментари които да развият хубавата тема и да научим пове4е за самия Methyl E и неговото оптимално приложение.
Мнението беше редактирано от ProGymnasium на 29.07.08 14:10.
Разбира се, че не правя изключение, sila:). И бих приел критика като нещо нормално, а не като заяждане, както в случая. И ако има някакъв резон то тя би била само от полза за мен.
Хранителният режим и резултатите от продукта са тясно свързани. Че темата е влязла малко в офтопик, не е основния проблем, и без това се случва постоянно. Основният проблем е, че момчето вероятно не е много в час с диетата, а скача на стероиди. Взима някакви лекарства едновременно с метил Е, заболява го черния дроб, тича за протектори, главоболие, преяждане...вие му ръкопляскате колко му било добро ревюто и колко бил в час с нещата.
Това пък е най-странната тема,която въобще съм чел в интернет.Значи Кобрата озаглавява темата си-Краткият ми опит с Метил Е.Защо е бил кратък? Получил е реакция от черния дроб.И аз си мислех,Кобрата пише всичко това за да сподели горчивия си опит.Уви “разбрали” сме се,няма що.Самият той пише за урина тъмна като бира и много светло оцветени фекалии.Докторите наричат това ТОКСИЧЕН ХЕПАТИТ.И още медикаментозен хепатит,когато е от хапчета.И тук аз съм разсъждавал много наивно.Като си мислех,че всичко това има някакво значение за Кобрата и след инцидента в главата му е светнала червена лампичка.Уви,нищо подобно не се е случило.Целта на темата му била да похвали някои препарати.От които той самия едва не получил жълтеница.Но затова пък ръката му нараснала с 1сантим.КОЙТО на всичкото отгоре след това е загубил.И за капак двусмисленото:Успех на всички!Не знам какъв точно успех ни пожелава,дали като неговия.Но съм много объркан,като как да възприемам цялата му тема и какво да мисля за цялата история.
“Надежда всяка тука оставете” Данте
P.S. Май попаднахме на селското GP :ohh:
Мнението беше редактирано от Кобра на 29.07.08 17:16.
казано от Кобра на 29.07.08, 16:15:
“Надежда всяка тука оставете” Данте
P.S. Май попаднахме на селското GP :ohh:
...Алигиери.
PS.Не.От циганската махала.Е в Максуда де ;-)
Мнението беше редактирано от Миро на 29.07.08 19:19.
30.07.08
08:55
Специално за МИРО ще се постарая да бъда максимално точен и кратък,защото ако навлезна в подробности малко хора ще ме разберат,особено МИРО, който е далеч от представата каква е разликата между стероиди, designer supplements(простероиди) и прохормони.
Относно стеродити не му е тук мястото и няма да коментирам.
Прохормоните са съставки, които сами по себе си имат много малък анаболен ефект,НО веднъж попаднали в организма те конвертират в съответните стероидни хормони (тестостерон,нортестостерон,нандролон,болденон и други) в следствие активация от определени ензими, и ефектите са подобни на тези от употребата на анаболни стероиди,макар и не толкова драматични, и са далеч по-малко странични ефекти ако има такива изобщо. Прохормоните навлезнаха на пазара през 1996 година, до 2004 имаше истински бум, много професионални спортисти от американските спортове ги използваха,да не давам примери, но и много младежи прибягнаха към тяхната употреба, а всички знаем,че при употреба на хормонални препарати в неподходяща възраст рискът от странични ефекти се увеличава. Така, прохормоните от типа Andro и Norandro бяха забранени.
Следващата стъпка, която предприеха големите компании беше създаването на тъй наречените designer supplements, към които спадат линията на EST Nutrition и много други още извсетни продукти, които тепърва ще навлизат на българския пазар ;-)
Те максимално се доближават до стероидите като химична структура и ефект(по-скоро до меките стероиди Anavar,Stanozolol,Primabolan), като нямат нужда от допълнителна ензимна активация и са максимално изчистени от странични ефекти. Но и при тях важи правилото да се употребяват само от лица в много добро здраве, съответната възраст и необходим опит.
Навлезнаха и нови видове прохормони, които имат много висока степен на конвертиране
Просто този тип продукти са по-специални и не са за всеки. Трябва предварително да си запознат с действието им и какво е добре да се взима след тяхната употреба за максимален ефект.
30.07.08
09:09
казано от butthead на 29.07.08, 15:42:
Разбира се, че не правя изключение, sila:). И бих приел критика като нещо нормално, а не като заяждане, както в случая. И ако има някакъв резон то тя би била само от полза за мен.
Хранителният режим и резултатите от продукта са тясно свързани. Че темата е влязла малко в офтопик, не е основния проблем, и без това се случва постоянно. Основният проблем е, че момчето вероятно не е много в час с диетата, а скача на стероиди. Взима някакви лекарства едновременно с метил Е, заболява го черния дроб, тича за протектори, главоболие, преяждане...вие му ръкопляскате колко му било добро ревюто и колко бил в час с нещата.
Критика??!... не намирам в думите си и нотка на критикуване на кой и да е, особено когато поставям и себе си в позицията на човек, който не е достигнал предела на това да е научил всичко. Значи уточнихме, че за критика и дума не може да става.
Относно много от нещата изписани тук по адрес на Кобрата ( не че му адвокатствам, очевидно е, че подобно нещо не му е нужно ), предполагам, че много от отправените, ето тук използваме думата “критики” БЕЗ определението “конструктивни”, биха намерили отговора си в тези постове по друга тем... ето ти и линка http://www.bb-team.org/forums/viewthread/33539/
За това говорех за”четене м/у редовете”... замного неща много бързо се дава мнение и се анализира, без да се вземат предвид определени фактори, в случая доста важни...
Айде нека се научим да бъдем поне малко позитивно настроени в посока усилията полагани от другите около нас, защото това неминуему ще се отрази позитивно и на нас самите...
Само не разбрах това с изсветляването на.. Защото ми се е случвало и друг път и с черният дроб проблеми нямам.. Дали е гаранция за болестта, спомената от Миро? Случвало ми се е много пъти и за това съм любопитен
30.07.08
09:32
Мисля, че трябва по-обстойно и да се обеснят възможносите да се проявят странични ефекти както при прохормоните, а също и при дизайнерските стероиди.Такова нещо като напълно безвредни нали знаете, че не съществува.Знаем, че “метилираните” минават през черния дроб, което оказва влияние при определен период на употреба или при употреба от лица с малък опит и години !! Има доста силни препарати, които не отстъпват по side ефект от тия, които познаваме.Мисля, че трябва да се запознават почитателите на тия “добавки” не само с евентуалния ефект вурху мускулатурата, но и с евентуалните последици от това - смятам, че твърдения като “почти няма странични ефекти” е леко заблуждаващо.
П.С.Това НЕ Е КРИТИКА !!! към вас просто Вие сте хората, които трябва да хвърляте и повече светлина върху тия неща.Просто ми се струва леко подминато. :)
П.С.1.Почитател съм на тоя вид добавки, но повечето не полагат усилия да разберат повече за тях а ги вземат на най-различни усмотрения, но не и по-обстойно познаване на продукта.
30.07.08
09:41
Страничните ефекти от този тип продукти са далеч по-леки ако изобщо ги има в сравнение със стероидите. Проблемът идва от това,че всеки организъм е различен и никога не може да се говори за 100% гаранция, така,че това го твърдя от наблюденията върху клиенти и мои познати, а също и от мненията на други по други форуми. Но пак, ти казвам,всичко е индивидуално.
Само искам да уточня, понеже явно има някакво неразбиране
MASSFX и HYPERDROL НЕ СА ПРОХОРМОНАЛНИ ПРОДУКТИ, ИЗЦЯЛО НАТУРАЛНИ СА.
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 30.07.08 09:46.
30.07.08
10:20
25R-diol (3b,5a,6a,25R)-Spirostan-3,6-diol)
11-Alpha (11alpha,20R-dihydroxyecdysone)
6-Bromodione
X2 Support Matrix
Тогава малко светлина по тия съставки в MASSFX и HYPERDROL няма да е излишна.
Това значе ли, че 12 седмичен цикъл с тях двете няма да има драстични промени в някой показатели на някой органи ???
Или си изисква адекватен PCT.
казано от silabg.com на 30.07.08, 09:09:
казано от butthead на 29.07.08, 15:42:
Хранителният режим и резултатите от продукта са тясно свързани. Че темата е влязла малко в офтопик, не е основния проблем, и без това се случва постоянно. Основният проблем е, че момчето вероятно не е много в час с диетата, а скача на стероиди. Взима някакви лекарства едновременно с метил Е, заболява го черния дроб, тича за протектори, главоболие, преяждане...вие му ръкопляскате колко му било добро ревюто и колко бил в час с нещата.Критика??!... не намирам в думите си и нотка на критикуване на кой и да е, особено когато поставям и себе си в позицията на човек, който не е достигнал предела на това да е научил всичко. Значи уточнихме, че за критика и дума не може да става.
Относно много от нещата изписани тук по адрес на Кобрата ( не че му адвокатствам, очевидно е, че подобно нещо не му е нужно ), предполагам, че много от отправените, ето тук използваме думата “критики” БЕЗ определението “конструктивни”, биха намерили отговора си в тези постове по друга тем... ето ти и линка http://www.bb-team.org/forums/viewthread/33539/
За това говорех за”четене м/у редовете”... замного неща много бързо се дава мнение и се анализира, без да се вземат предвид определени фактори, в случая доста важни...
Айде нека се научим да бъдем поне малко позитивно настроени в посока усилията полагани от другите около нас, защото това неминуему ще се отрази позитивно и на нас самите...
Исках да кажа, че моята критика към Кобра се приема като заяждане. А аз не бих я приел така ако беше към мен. Нищо общо с твоите постове, сила.
Относно “четенето м/у редовете” на мен ми беше ясно от началото на темата, че човека има някакъв здравословен проблем, който му пречи да бъде пълноценен в храненето и във фитнеса изобщо. Обаче от една страна заявява, че консумира по-малко храни от нас и в по-малки количества, после изброява почти всички храни, които са достатъчни за една пълноценна диета и в промишлени количества. Освен това не ми се стори нормално да има пропорционална връзка м/у евентуален здравословен проблем и консумация на много прости въглехидрати, много мазнини и много въглехидрати, преяждане, взимане на лекарства заедно със силни препарати...Т.е. това са неща, които по мое мнение той греши от незнание или небрежност, а не защото здравословното му състояние го изисква. Но все пак това е риск, който той преценя сам за себе си, евала за волята да тренира въпреки това. Мисля си обаче, че ако бъде малко по-отговорен към себе си, и изпипа детайлите в някои отношения само може да спечели.
ПС. Е, Миро, не може да бъде, някой застана на моя страна:)
30.07.08
10:43
Много добре е представено описанието на всяка съставка във форума по темата и в сайта ни за фирмата,но сега ще го резюмирам максимално ясно за да го разберете
25R-Diol представлява екстракт от растението Dioscorea Wild Yam, като е извлечена максималната концентрация от стероидни сапогенини. Тези сапогенини се свързват с андрогенните рецептори по мускулната клетка и им подават сигнали за мускулен растеж. Всичко това става без каквито и да било странични ефекти
11Аlphadihydroxy и т.н. представлява екстракт от Turkesterone, той е от семейството на растителните стероли и основниат му ефект е свързан с ускоряването на процесите по синтеза на белтъчините
6-bromodione е ново поколение ароматазен инхибитор, който контролира естрогена в организма от една страна,а от друга стимулира собственото производство на тестостерон. Подходящ е да се използва както в комбинация с Massfx,така и като PCT след цикъл с 3-AD,а също и като част oт PCT ако са използвани сериозно хормонални продукти.
30.07.08
10:57
А относно 12 седмичен цикъл, като сайд ефект какво може да се каже....
30.07.08
11:10
Абсолютно никакви. Тези два продукта са изцяло натурални и принципа им на действие не предполага възникването на странични ефекти. Съвсем скоро очаквайте ревюта от юзери на продуктите. Тези продукти дори се използват след PCT от стероиден цикъл за запазване на резултатите
ЦИКЪЛ С MASSFX И HYPERDROL НЕ ИЗИСКВА PCT!!!
30.07.08
12:57
2-Androstenol Acetate Ester, Androsterone [3α-hydroxy-5α-androstan-17-one]
Picamilon, Propionyl L-Carnitine, 11-Alpha™ [11alpha,20R-dihydroxyecdysone (20%)]
А как стоят нещата с 3-аd, смисъл има други активни съставки, който изискват PCT.
П.С.И иматели си найдея, защо тоя продукт е махнат от он-лай магазина на бб.ком, просто като търсих инфо и се натъкнах на съобщението.
30.07.08
13:13
Androsterone (3a-hydroxy-5a-androstan-17-one)
Androsterone е най-новия легален, истински мощен и ефективен андростан, който ще увеличи екстремно вашата сила, ще втвърди мускулатурата ви и ще ви помогне за натрупването на мускулна маса. Произвеждан в черния дроб и тестисите, Androsterone е метаболит на тестостерона. Той е едновременно прохормон и мощен феромон. Androsterone конвертира в Станолон, хормон, който е 4 пъти по-хипертрофичен от тестостерона. И най-важното от всичко, Androsterone не е токсичен, не конвертира в естроген.
След като Androsterone конвертира в Станолон с помощта на ензимите 3aHSD, 3bHSD и 17bHSD и попадне в мускулната тъкан, Станолонът се свързва с андрогенните рецептори по повърхността на мускулната клетка. Активирането на андрогенните рецептори е ключът към нов мускулен растеж и преодоляване на платото, ускоряване на протеиновия синтез, а оттук увеличаване на чистата мускулна маса и размерите.
2-Androstenol
2-Androstenol е феромон, който се произвежда в надбъбречната жлеза. Макар и неефективни приети като аромати, феромоните веднъж попаднали в кръвния поток играят съществена роля. 2-Androstenol ще увеличи вашата агресивност в залата, ще подобри вашето чисто мъжко поведение, тъй нареченото Alpha male attitude, ще засили секрецията на лутеинизиращия хормон, а оттук увеличаване на собственото производство на тестостерон
андрогенните рецептори и тяхната активация са основният проблем при процесите на мускулен растеж. За съжаление тези андрогенни рецептори много често поради използване на големи дози мъжки андрогени губят своята сензитивност по средата на цикъла. Propionyl L-Carnitine e естерифицирана форма на L-Carnitine ,която има уникалната способност да увеличава броя на андрогенните рецептори по мускулната клетка и да ги стимулира за нов растеж. Колкото повече активни андрогенни рецептори имате, толкова по-бърз и забележим ще е вашият растеж. Propionyl L-Carnitine (PLCAR) притежава и добре познатите свойства на Л-Карнитина., действа също и като мощен антиоксидант.
Picamilon
По време на хормонален цикъл доста неприятно явление са честите промени в настроението – депресия, раздразнителност, безпокойство, емоционален стрес. Всичко това оказва влияние върху резултатите ви по време на цикъла. Последната съставка в 3-AD представлява комбинация между N-nicotinoyl-g-aminobutyric acid (GABA) и Niacin, наречена Picamilon. Picamilon преминава през кръвно-мозъчната бариера, стимулира GABA-рецепторите, а оттук мозъкът релаксира и се успокоява нервната система
Поради голямото търсене на 3-АD в САЩ и предварително направените заявки от големите сайтове,и настъпващата Олимпиада, в момента има лек застой на вноса на суровини от Китай, иначе продуктът изобщо не е спрян, просто в момента няма в наличност и до края на Олимпиадата по всяка вероятност временно в USA ще се изчерпа.
30.07.08
13:43
много добър отговор, мисля че тука може да се намеси Layrence, тъйкато беше казал, че ще прави такъв цикъл - та да видим и резултати вече на практика :)
Здравейте, виждам, че темата е малко старичка вече, но надявам се Кобра няма да се сърди, че питам тук с цел да не отварям нова подобна тема.
Питанията са ми следните: След като се стигне до 3-те таблетки на ден как се пият те, дали трябва наведнъж и трите (на сит стомах), или да се разпределят на 3 приема по 1 таблетка след всяко хранене.
Също така относно PCT - дали един Advanced PCT на Anabolic Extreme ще е достатъчн + лив 52 за черния дроб? Четох, че трябва и Tamoxifen, но дали е наложителен той?
Питам информативно за цикъл с Methyl E + креатин (на PVL - Krea-Bolic) , като Метила ще е достатъчен за 27 дни.
Ще съм много благодарен, ако ми съдействате с малко повече инфо.
Поздрави!
13.03.09
14:41
Взимат се на разделен прием, 3 пъти по 1. С 1 кутийка няма да се получат кой знае какви резултати, 2 кутиийки, и може ако си над 80 кг да минеш на 4 на ден. За РСТ си направи комбинация от AdvancedPCT и ALpha Test на Fast Action или Test Drive на EST
Добре, значи 2 кутиики ще бъдат, но приема ще бъде по 3 таблетки до края на цикъла. Става въпрос за човек със 73 кг. маса, година и половина стаж в залата. Следователно от 27 дни х 2 стават - 54 дни, това няма ли да е малко множко? Също така не съм сигурен дали ще е възможно да си позволи още един PCT продукт, дали ще е фатално само с този на AX?
След като свърши и втората кутийка веднага ли се почва PCT, или има някаква пауза? Ще съм много благодарен и за примерно дозиране на PCT-то.
Поздрави!
13.03.09
19:08
Щом са ти ограничени финансовите възможности, вземи си само AdvancedPCT. По 3 на ден от Метил Е ще ти стигне за 50 дни 2 кутийки, в една има 75 капсули. РСТ го почваш от 51 ден по 3 на ден - сутрин, обед и вечер по 1. Желателно е да добавиш креатина след цикъла, заедно с БЦАА на прах и много протеин
Добре и последно наистина питане (съжалявам за което) - дали да не почне по някое време на цикъла да пие някакви протектори за черен дроб, или един лив 52 след цикъла ще свърши работа? Четох, че протекторите намалявали ефекта на продукта.
Благодаря отново за бързото съдействие!