29.07.08
18:56
Привет,
писна ми от лош дъх, газове, отпадналост , лош сън ,затова искам да вляза в хранителен режим ,в който се набляга на нерафинирани, естествени , без термична обработка,брашно, несо,яйца...без химич. добавки , излишно е да споменавам тютюнът, алкохола,кафета и газираните... :)
Та в тази книга където го видях това е дала някои примерни храни като : сурова салата, печен или задушен картоф, сирене , варено жито , пълнозърнет хляб и т.н. ,сурови ядки.
Преди това се правело пречистване на тялото от токсини и т.н. една седмица само на вода с плодов сок и билков чай.
Всичко това ще бъде съчетано с някаква физич. дейност - плуване ,йога...
Какво може да допълните към двете теми : прочистване на организма и хранене ?
За диетолог с направление може ли да се отиде, при кой бихте ми препоръчали?
Някоя книга -изпитана да ми препоръчате?
Някой ми спомена тази книга http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=12746 , друг по телевизията бях чул ,че 50% от книгите по тези теми са не много вярни ?!
На кой да вярваме ?
29.07.08
21:10
Не стааа само с плодве зелечуци хляб и некви вегетарянски яденета ... требе Месо яица мляко сирене за да си як
Как си с английския?
askshelley.com, curezone.com, www.healingdaily.com - тонове полезна информация по темите, които те интересуват, необвързана с комерсиални продукти.
Книги не купувай, ако си окей с английския. Всичко го има по уарез зонички, които знам на изуст ;D А и някои бг книги също има.
А тва за месото и яйцата, че не се полезни е глупост. Ако си чела информацията от вегетаринска книга или такава на някой суровояд, по-добре забрави... Не искаме да се разболяваш, следвайки подобни съвети :)
Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 29.07.08 22:37.
30.07.08
03:18
Нека започнем с въпроса “какво всъшност е природосъобразно хранене”, хранене при което се съобразяваш с природата ли ?!?!
казано от Иван Шишманов на 30.07.08, 03:18:
Нека започнем с въпроса “какво всъшност е природосъобразно хранене”, хранене при което се съобразяваш с природата ли ?!?!
Да не ядеш термично обработени храни - поне тези за които не е задължително това !
Да се набляга по-простите храни (ядки , кълнове, мед, мляко, ...) , да не се мешат да кажем риба и сирене , мляко и плодове...
Споко ще ям месо , то 8 ли бяха аминокис-ните които се набавят само с месото ? Веганците как се справят без тях ?!?
НЕ съм на ти с английския .
P.s. Кой е най-здравословния заместител на захарта , не че ползвам много но... мед ? нерафинираната захар - кафявата ли е ?
Мнението беше редактирано от hakama на 30.07.08 18:22.
казано от hakama на 30.07.08, 18:15:
P.s. Кой е най-здравословния заместител на захарта , не че ползвам много но... мед ? нерафинираната захар - кафявата ли е ?
Най-здравословният заместител на захарта е... да не ядеш захар :) Мед без да прекаляваш е ок, но по принцип не се сещам за нещо сладко, което да е наистина нужно на организма ти (не че медът е вреден..просто няма нищо незаменимо в него)..въпрос на минимална воля е просто да не ядеш сладко, само ползи ще имаш от това.
На първо място махни храните които съдържат бяла захар и бяло брашно тези продукти се определят като “бялата смърт”.
Жалко за английския, доста пропускаш. Хвърли поглед на: http://www.zemianazaem.com/ Има доста информация, на български. Имаше и едни видета с Д-р. Л. Емилова - http://youtube.com/user/DrMilev, не съм ги слушал всичките, но в някои имаше полезна информация.
За захарта - нито мед, нито кафява захар, нито продуктите за диабетици са добри заместители. Ориентирай се към натурален подсладител като стевия например. Аз лично не ползвам никакви подсладители, но е трудно постижимо, ако си се хранил цял живот съз захар. Жаждата за сладко те кара да чийтваш по-често. Макар че при мен по-голям проблем е солта.
Иначе зависи за какво месо - всяко има различни и различно количество. В пилешкото са 12, от 20 общо, ако не се лъжа. Да ме поправи някой, ако греша.
31.07.08
14:20
казано от Alkorin на 30.07.08, 19:27:
На първо място махни храните които съдържат бяла захар и бяло брашно тези продукти се определят като “бялата смърт”.
тва го вика Арни нали