31.07.08
09:02
здравейте ,въпроса ми е мога ли да съчетая соевия протеин с аминокиселини ,и ако е възможно кога да приемам соевия протеин и кога аминокиселините? Извинявам се ако съм сбъркал раздела ,днес се регистрирах и все още не мога мнодо добре да се ориентирам , благодаря ви предварително :)
Соевия - преди лягане. Амините - сутрин, преди и след тренировка, а в нетренировъчен ден - 3 пъти с храна.
31.07.08
11:46
сигурен ли си че соевия преди лягане ? Защото съм чувал че той се усвоява бавно от организма и не било хубало да се пие преди сън
31.07.08
12:00
Точно за това се пие преди лягане - докато спиш се усвоява.
Бавните протеини като казеин и соев се пият преди лягане поради горната причина.
Аминото така както ти е казал колегата.
31.07.08
20:11
ами разглеждах из форума за соята и ще задам друг въпрос,ако реша соевия протеин да го използвам за направата на протеинови шейкове ,кога да ги пия тези шейкове? пак ли преди лягане ? също така четох че един протеинов шейк със соев протеин може да замести едно хранене ,вярно ли е? :) (ако е вярно , спокойно мога да пия по един протеинов шейк сутрин и вечер ,но за сметка за това да се храня от 3 до 5 пъти ) ако някъде греша ,моля поправяйте ме и си давайте мненията :)
Мнението беше редактирано от AGENTA на 31.07.08 21:44.
01.08.08
13:31
Никакви прахове не могат да заместят едно ядене. Соевият ми е най-противният протеин, да не говорим че бая хора стомасите не реагират добре на него - газове, тежест...Земи суроватъчен и с кисело мляко. Все е нещо
01.08.08
13:45
е аз не говорех че само протеин ще използвам за заместител на едно хранене ,говорех за протеинов шейк , в който ще слагам кисело мляко,разни плодове,ядки и тем подобни ;)
Като заместител на някое хранене много удачен вариант са матриците или протеиновите барове. Но, ако си държиш на соята - прави си когато искаш шейкове, само знай, че е бавен протеин, съответно не е добър за след тренировка.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.08.08 17:49.